HC3-SX bezpádlo - zkušenosti (záchranná stabilizace)

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy
Zamčeno
Zpráva
Autor
insomnia

HC3-SX bezpádlo - zkušenosti

#166 Příspěvek od insomnia »

A do budoucna?
T-Rex 550E V2 FBL / X-Era 4020-2y 1000kv / JIVE 80+HV / HC3-SX / BLS251 / EDGE 553 - prodano
boZZda

Re: HC3-SX bezpádlo - zkušenosti

#167 Příspěvek od boZZda »

Netuším, ale asi ne.
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
error414
Kontaktovat uživatele:

#168 Příspěvek od error414 »

boZZda píše:Netuším, ale asi ne.

rasisti
Logo 600 + spirit
buki

#169 Příspěvek od buki »

Tak jsem dnes zblbnul na zádech tak metr nad zemí. Ještě, že jsem si vzpomenul na záchranu a stačil ji tam zapnout. Vrťas se v mžiku srovnal a vystřelil na zádech nahoru. Opravdu paráda jak to funguje. Nemá to chybu.
fire

#170 Příspěvek od fire »

len bacha ked prejdete na vrtulnik ktory nebude mat tento system:) ocividne je to velmi navykove..
PRÔTOS
FlyBear

#171 Příspěvek od FlyBear »

To asi jo. Protože kdo takový systém nemá, ten se učí na simu zvládat krizové situace "upáčkováním" :)

Ale holt pokrok je pokrok :) Akorát se trochu bojím, abychom časem za normální létaní s RC modelem nepovažovali mačkání čudlíků - něco jako: zaviset, teď piroflip, teď to vem vlevo kruhem... :twisted: A do toho by hned někdo vymyslel makra, takže po stisknutí čudlíku model sám zaletí celou sestavu :mrgreen:

Na fóru se pak nebudeme bavit o tom, co kdo umí zaletět nebo jak kdo "spadl na ruce". Místo toho se budeme předhánět, který Tx má více paměti pro sestavy, více samostatných čudlíků pro efekty a barevnější display :mrgreen: :mrgreen:
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#172 Příspěvek od pkotatko »

Fire a FlyBear,
zkuste si to a nebudete psát to co píšete.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
shake13

#173 Příspěvek od shake13 »

FlyBear píše:Ale holt pokrok je pokrok :) Akorát se trochu bojím, abychom časem za normální létaní s RC modelem nepovažovali mačkání čudlíků - něco jako: zaviset, teď piroflip, teď to vem vlevo kruhem... :twisted: A do toho by hned někdo vymyslel makra, takže po stisknutí čudlíku model sám zaletí celou sestavu :mrgreen:

Ale ano, ide to presne tymto smerom. Precitajte si, co chystaju chlapci od Align-u:

http://www.infinity-hobby-jp.com/articl ... fe845203a4
Gaui 100,Rex 450,Prôtos 500,Frenzy TZ 50,Logo 600SE,FX18 DSM2,JR 9 DSM2,
MAX,Rival,BN-2 Islander
RomanAll

#174 Příspěvek od RomanAll »

doufam ze nebudou cist vysku z gps, ale z jinyho senzoru, jinak bych tomu moc neveril :lol:
T-Rex 450 Pro
Futaba T8FG
FlyBear

#175 Příspěvek od FlyBear »

Jde to rychleji, než jsem čekal :twisted:
Ale proč ne? Mám rád nadupanou techiku a dovedu si představit, že si při přechodu na FBL taky koupím něco takového :wink:

Jen ta trocha nostalgie zbude:

Ještě nedávno mi tu lidi radili, ať si nechám pádlo a učím se na něm. Že se tak naučím drobné kompenzace, které bezpádlo dělá samo a já bych se je jinak nenaučil. No a dnes se snad v normální produkci pádla pomalu nedělají, každý se tu baví jen o FBL. K čemu se tedy učit něco, co se v praxi už nepoužívá :?:

Dnes se nabízí bezpádlo, které asi nejen že nevyžaduje ty drobné pádlistické korekce, ale dokonce se umí samo vzpamatovat z krizové situace. Proč tedy trénovat na simu krizovky a doslova drilovat jak rozpoznat příznaky a jak se z toho dostat :?: Teď bude stačit natrénovat jen dostatečně rychlé "CVAK".

No a podle toho článku od Alignu budeme mít pod stromečkem bezpádlo, které na cvaknutí přivede helinu do visu a dopraví ji k nám až pod nos. Nebo udělá z heliny takové autíčko ve vzduchu, které jede v rovině, ale jen když mačkám plyn (jinak hned samo zastaví :mrgreen: ) Jak je libo :D

Už vidím ty HC klony rexů 700 s klonem týhle řídící jednotky prodávané na tržišti ve velkém. Pááne, to jednoduché řídit, kupte svému děcku - kdyby něco, stisnete tenhle čudlík :mrgreen: (hmmm, nevím, jestli je vlastně tahle souvislost až tak úsměvná...)

Ale jak říkám, nic proti.
Schopnému a disciplinovanému pilotovi to velmi pomůže nerozbíjet často stroj, to je fakt.

Bojím se jen těch dalších souvislostí.
boZZda

#176 Příspěvek od boZZda »

FlyBear píše:Ale jak říkám, nic proti.
Schopnému a disciplinovanému pilotovi to velmi pomůže nerozbíjet často stroj, to je fakt.

A to je přesně ono. Je to všechno jen o lidech. Je tolik lidí, kteří by rádi lítali, ale při představě pádu a jeho ceně do toho raději nejdou a to mi přijde škoda. Stejně se za chvíli tréninku dostane do fáze, že to "CVAK" nebude potřeba, ale bude klidný, protože ten cvak tam pro případ má.
Taky přece nebouráš s autem ikdyž víš, že tam máš Airbag, deformační zóny apod. Ale o dost klidněji se ti jezdí :wink:

BTW: Dnes jsem jen narychlo spočítal kolik jsem za poslední dva roky dal za pády na jedné jediné helině a vyšlo mi cca 50.000,-!!! Opravdu je nutné padat a dokázat si, že "na to mám"? Já si myslím, že ne!!!
bavarianDemon 3X a 3SX
krtek2k

#177 Příspěvek od krtek2k »

A já bych zase řekl k lítání patří i padání.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
boZZda

#178 Příspěvek od boZZda »

krtek2k píše:A já bych zase řekl k lítání patří i padání.

...to se jen říká, aby jsi se z těch pádů nezbláznil! Já s tím zásadně nesouhlasím a snažím se proti tomu bojovat seč mi síly stačí :evil:
bavarianDemon 3X a 3SX
Relax

#179 Příspěvek od Relax »

BoZZda - z mého pohledu trefně řečeno.

Na akro nechám ještě Microbeast, škoda ho nevytěžit když lítá tak pěkně. V okamžiku kdy mě začnou svrbět prstíky na něco náročnějšího si Helicommand bez váhání pořídím. Na 450 by to byla sice trochu velká krabice s hledáním řešení, nabízí se zohlednit dopředu ušetřené finance za pády a jít rovnou do 500. Na zimu sice zbude klasicky Phoenix, v sezóně si lepší trénink než s HC3-SX představit lze jenom těžko :-)

Trex 450 mě vyšel s 3G okolo 18tisíc, pak nutná výbava, 4 baterky, výměna 3G za MB, díly a i když mám teď nějakou zásobu, stejně už v tom je od ledna těsně pod 50 tisíc. A to jsem měl a nepočítám rádio i slušnej nabíječ. Tohle vnímám dlouhodobě jako neperspektivní, na 186 letů to je to sakra hodně fufníků a to jsem spadnul naštěstí jenom dvakrát na ruce ...... třikrát technika resp. nedbalost a nezkušenost.

Padání k tomu určitě patří a sebelepší systém lidskej faktor eliminovat nemůže, o technice ani nemluvě. Taky to udržuje disciplínu a reflexy, adrenalin k heli prostě patří. Mě tedy permanentní vize pádu stresuje a i když to je s každou lajnou startů trochu lepší, limituje to radost z lítání tak jak jí znám z letadel. Šance zachránit třeba 80% karambolů ( a financí ) mi naprosto nevadí. Pro toho kdo lítá od pánaboha, má nervy jako ocelový lano nebo se už naučil co chce to nutná investice určitě není :-)
TREX450PROHC3SX, TREX550Spirit, TREX600B.Demon, TREX600VBarNeo, TF8G
http://relax450.rajce.idnes.cz
boZZda

#180 Příspěvek od boZZda »

Jo a právě jsem se dozvěděl, že HC3-SX byl nominován na "Výrobek roku" :wink:
bavarianDemon 3X a 3SX
Zamčeno

Zpět na „Heli - technika“