HC3-SX bezpádlo - zkušenosti (záchranná stabilizace)
HC3-SX bezpádlo - zkušenosti
A do budoucna?
T-Rex 550E V2 FBL / X-Era 4020-2y 1000kv / JIVE 80+HV / HC3-SX / BLS251 / EDGE 553 - prodano
Re: HC3-SX bezpádlo - zkušenosti
Netuším, ale asi ne.
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
Tak jsem dnes zblbnul na zádech tak metr nad zemí. Ještě, že jsem si vzpomenul na záchranu a stačil ji tam zapnout. Vrťas se v mžiku srovnal a vystřelil na zádech nahoru. Opravdu paráda jak to funguje. Nemá to chybu.
len bacha ked prejdete na vrtulnik ktory nebude mat tento system:) ocividne je to velmi navykove..
PRÔTOS
To asi jo. Protože kdo takový systém nemá, ten se učí na simu zvládat krizové situace "upáčkováním" 
Ale holt pokrok je pokrok
Akorát se trochu bojím, abychom časem za normální létaní s RC modelem nepovažovali mačkání čudlíků - něco jako: zaviset, teď piroflip, teď to vem vlevo kruhem...
A do toho by hned někdo vymyslel makra, takže po stisknutí čudlíku model sám zaletí celou sestavu
Na fóru se pak nebudeme bavit o tom, co kdo umí zaletět nebo jak kdo "spadl na ruce". Místo toho se budeme předhánět, který Tx má více paměti pro sestavy, více samostatných čudlíků pro efekty a barevnější display

Ale holt pokrok je pokrok
Na fóru se pak nebudeme bavit o tom, co kdo umí zaletět nebo jak kdo "spadl na ruce". Místo toho se budeme předhánět, který Tx má více paměti pro sestavy, více samostatných čudlíků pro efekty a barevnější display
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Fire a FlyBear,
zkuste si to a nebudete psát to co píšete.
zkuste si to a nebudete psát to co píšete.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
FlyBear píše:Ale holt pokrok je pokrokAkorát se trochu bojím, abychom časem za normální létaní s RC modelem nepovažovali mačkání čudlíků - něco jako: zaviset, teď piroflip, teď to vem vlevo kruhem...
A do toho by hned někdo vymyslel makra, takže po stisknutí čudlíku model sám zaletí celou sestavu
![]()
Ale ano, ide to presne tymto smerom. Precitajte si, co chystaju chlapci od Align-u:
http://www.infinity-hobby-jp.com/articl ... fe845203a4
Gaui 100,Rex 450,Prôtos 500,Frenzy TZ 50,Logo 600SE,FX18 DSM2,JR 9 DSM2,
MAX,Rival,BN-2 Islander
MAX,Rival,BN-2 Islander
doufam ze nebudou cist vysku z gps, ale z jinyho senzoru, jinak bych tomu moc neveril 
T-Rex 450 Pro
Futaba T8FG
Futaba T8FG
Jde to rychleji, než jsem čekal
Ale proč ne? Mám rád nadupanou techiku a dovedu si představit, že si při přechodu na FBL taky koupím něco takového
Jen ta trocha nostalgie zbude:
Ještě nedávno mi tu lidi radili, ať si nechám pádlo a učím se na něm. Že se tak naučím drobné kompenzace, které bezpádlo dělá samo a já bych se je jinak nenaučil. No a dnes se snad v normální produkci pádla pomalu nedělají, každý se tu baví jen o FBL. K čemu se tedy učit něco, co se v praxi už nepoužívá
Dnes se nabízí bezpádlo, které asi nejen že nevyžaduje ty drobné pádlistické korekce, ale dokonce se umí samo vzpamatovat z krizové situace. Proč tedy trénovat na simu krizovky a doslova drilovat jak rozpoznat příznaky a jak se z toho dostat
Teď bude stačit natrénovat jen dostatečně rychlé "CVAK".
No a podle toho článku od Alignu budeme mít pod stromečkem bezpádlo, které na cvaknutí přivede helinu do visu a dopraví ji k nám až pod nos. Nebo udělá z heliny takové autíčko ve vzduchu, které jede v rovině, ale jen když mačkám plyn (jinak hned samo zastaví
) Jak je libo
Už vidím ty HC klony rexů 700 s klonem týhle řídící jednotky prodávané na tržišti ve velkém. Pááne, to jednoduché řídit, kupte svému děcku - kdyby něco, stisnete tenhle čudlík
(hmmm, nevím, jestli je vlastně tahle souvislost až tak úsměvná...)
Ale jak říkám, nic proti.
Schopnému a disciplinovanému pilotovi to velmi pomůže nerozbíjet často stroj, to je fakt.
Bojím se jen těch dalších souvislostí.
Ale proč ne? Mám rád nadupanou techiku a dovedu si představit, že si při přechodu na FBL taky koupím něco takového
Jen ta trocha nostalgie zbude:
Ještě nedávno mi tu lidi radili, ať si nechám pádlo a učím se na něm. Že se tak naučím drobné kompenzace, které bezpádlo dělá samo a já bych se je jinak nenaučil. No a dnes se snad v normální produkci pádla pomalu nedělají, každý se tu baví jen o FBL. K čemu se tedy učit něco, co se v praxi už nepoužívá
Dnes se nabízí bezpádlo, které asi nejen že nevyžaduje ty drobné pádlistické korekce, ale dokonce se umí samo vzpamatovat z krizové situace. Proč tedy trénovat na simu krizovky a doslova drilovat jak rozpoznat příznaky a jak se z toho dostat
No a podle toho článku od Alignu budeme mít pod stromečkem bezpádlo, které na cvaknutí přivede helinu do visu a dopraví ji k nám až pod nos. Nebo udělá z heliny takové autíčko ve vzduchu, které jede v rovině, ale jen když mačkám plyn (jinak hned samo zastaví
Už vidím ty HC klony rexů 700 s klonem týhle řídící jednotky prodávané na tržišti ve velkém. Pááne, to jednoduché řídit, kupte svému děcku - kdyby něco, stisnete tenhle čudlík
Ale jak říkám, nic proti.
Schopnému a disciplinovanému pilotovi to velmi pomůže nerozbíjet často stroj, to je fakt.
Bojím se jen těch dalších souvislostí.
FlyBear píše:Ale jak říkám, nic proti.
A to je přesně ono. Je to všechno jen o lidech. Je tolik lidí, kteří by rádi lítali, ale při představě pádu a jeho ceně do toho raději nejdou a to mi přijde škoda. Stejně se za chvíli tréninku dostane do fáze, že to "CVAK" nebude potřeba, ale bude klidný, protože ten cvak tam pro případ má.
Taky přece nebouráš s autem ikdyž víš, že tam máš Airbag, deformační zóny apod. Ale o dost klidněji se ti jezdí
BTW: Dnes jsem jen narychlo spočítal kolik jsem za poslední dva roky dal za pády na jedné jediné helině a vyšlo mi cca 50.000,-!!! Opravdu je nutné padat a dokázat si, že "na to mám"? Já si myslím, že ne!!!
bavarianDemon 3X a 3SX
A já bych zase řekl k lítání patří i padání.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
krtek2k píše:A já bych zase řekl k lítání patří i padání.
...to se jen říká, aby jsi se z těch pádů nezbláznil! Já s tím zásadně nesouhlasím a snažím se proti tomu bojovat seč mi síly stačí
bavarianDemon 3X a 3SX
BoZZda - z mého pohledu trefně řečeno.
Na akro nechám ještě Microbeast, škoda ho nevytěžit když lítá tak pěkně. V okamžiku kdy mě začnou svrbět prstíky na něco náročnějšího si Helicommand bez váhání pořídím. Na 450 by to byla sice trochu velká krabice s hledáním řešení, nabízí se zohlednit dopředu ušetřené finance za pády a jít rovnou do 500. Na zimu sice zbude klasicky Phoenix, v sezóně si lepší trénink než s HC3-SX představit lze jenom těžko
Trex 450 mě vyšel s 3G okolo 18tisíc, pak nutná výbava, 4 baterky, výměna 3G za MB, díly a i když mám teď nějakou zásobu, stejně už v tom je od ledna těsně pod 50 tisíc. A to jsem měl a nepočítám rádio i slušnej nabíječ. Tohle vnímám dlouhodobě jako neperspektivní, na 186 letů to je to sakra hodně fufníků a to jsem spadnul naštěstí jenom dvakrát na ruce ...... třikrát technika resp. nedbalost a nezkušenost.
Padání k tomu určitě patří a sebelepší systém lidskej faktor eliminovat nemůže, o technice ani nemluvě. Taky to udržuje disciplínu a reflexy, adrenalin k heli prostě patří. Mě tedy permanentní vize pádu stresuje a i když to je s každou lajnou startů trochu lepší, limituje to radost z lítání tak jak jí znám z letadel. Šance zachránit třeba 80% karambolů ( a financí ) mi naprosto nevadí. Pro toho kdo lítá od pánaboha, má nervy jako ocelový lano nebo se už naučil co chce to nutná investice určitě není
Na akro nechám ještě Microbeast, škoda ho nevytěžit když lítá tak pěkně. V okamžiku kdy mě začnou svrbět prstíky na něco náročnějšího si Helicommand bez váhání pořídím. Na 450 by to byla sice trochu velká krabice s hledáním řešení, nabízí se zohlednit dopředu ušetřené finance za pády a jít rovnou do 500. Na zimu sice zbude klasicky Phoenix, v sezóně si lepší trénink než s HC3-SX představit lze jenom těžko
Trex 450 mě vyšel s 3G okolo 18tisíc, pak nutná výbava, 4 baterky, výměna 3G za MB, díly a i když mám teď nějakou zásobu, stejně už v tom je od ledna těsně pod 50 tisíc. A to jsem měl a nepočítám rádio i slušnej nabíječ. Tohle vnímám dlouhodobě jako neperspektivní, na 186 letů to je to sakra hodně fufníků a to jsem spadnul naštěstí jenom dvakrát na ruce ...... třikrát technika resp. nedbalost a nezkušenost.
Padání k tomu určitě patří a sebelepší systém lidskej faktor eliminovat nemůže, o technice ani nemluvě. Taky to udržuje disciplínu a reflexy, adrenalin k heli prostě patří. Mě tedy permanentní vize pádu stresuje a i když to je s každou lajnou startů trochu lepší, limituje to radost z lítání tak jak jí znám z letadel. Šance zachránit třeba 80% karambolů ( a financí ) mi naprosto nevadí. Pro toho kdo lítá od pánaboha, má nervy jako ocelový lano nebo se už naučil co chce to nutná investice určitě není
TREX450PROHC3SX, TREX550Spirit, TREX600B.Demon, TREX600VBarNeo, TF8G
http://relax450.rajce.idnes.cz
http://relax450.rajce.idnes.cz
Jo a právě jsem se dozvěděl, že HC3-SX byl nominován na "Výrobek roku" 
bavarianDemon 3X a 3SX