Doska Crius Multiwii + gps
Re: Doska Crius Multiwii + gps
Ludia uz sa mi ten ACC podarilo rozchodit,nahral som tam iny snimac v arduine,idem vyskusat v lete.
No este stale mam problem s oscilaciami v oboch smeroch, neviem co s tym..
No este stale mam problem s oscilaciami v oboch smeroch, neviem co s tym..
johny107 píše:LUDIA Poradte...Zakupil som tuto Crius dosku,nahral som tam firmware nastavenie pre snimac ALLINONE a na moje prekvapenie to ficalo v Guy hned na prvy krat..
Jaký firmware jsi tam nahrál? Pokud v. 2.0 tak tam si přece definuješ přímo desku Crius SE a tím máš snímače správně navolené...Pokud v 1.9 a níž, tak samozřejmě je nutno nadefinovat správné snímače..ale určitě ne ALLINONE...
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
No super,tak vyskusam tu verziu 2.0 ..Teraz tam mam 1.9 ako tak uz to lieta v LEVEL mode,len to chyta oscilacie a nejak divno sa sprava akro mod,si plava zo strany na stranu, este raz dik,pojdem skusit..
Tak stiahol som verziu 2.0 ,taktiez som stiahol aj najnovsi arduino 1.01 a nechce mi to v tom arduine nacitat,iba po jednej tej sekcii.
Skusal som to aj nahrat tu jednu sekciu,napr config.h ale ukazalo mi compiling error...
Ako to mam dat dokopy,ako to bolo u 1.9 verzii..Ako to tam mam komplet nahrat?
Tak stiahol som verziu 2.0 ,taktiez som stiahol aj najnovsi arduino 1.01 a nechce mi to v tom arduine nacitat,iba po jednej tej sekcii.
Skusal som to aj nahrat tu jednu sekciu,napr config.h ale ukazalo mi compiling error...
Ako to mam dat dokopy,ako to bolo u 1.9 verzii..Ako to tam mam komplet nahrat?
Kedze sa mi nijak nedal spustit kompletny multiwii 2.0 v arduino, stale vykazovalo chybu pri verifikacii,tak som sa vykaslal na cely 2.0 a skusal som to z 1.9. Nastavil som tam snimac FFIMUv2 pre spominanu dosku multiwii crius SE a v guy vsetko pekne slapalo.Mal som este nejaky problem z nepoch.dovodov ani vevericky netusia preco, musel som zamenit 2 motory na doske a odvtedy pekne vsetko slape bez oscilacii..Este by ma zaujimalo ako nakalibrovat kompas..Uz som sa pokusal to vselijak tocit no neviem ci to mam dat potom ulozit,ci sa to ulozi same a stale mi aj tak predok copteru neukazuje magneticky sever,je to stale posunute..Ma to tak byt??
Ak by bol mag.dobre skalibrovany, moze to robit take haluze ze sa mi stale niekam pomalicky otaca??vytrimujem ho a bud sa toci na jednu alebo na druhu stranu..Neviem..
Ak by bol mag.dobre skalibrovany, moze to robit take haluze ze sa mi stale niekam pomalicky otaca??vytrimujem ho a bud sa toci na jednu alebo na druhu stranu..Neviem..
Ale s tím Multiwii v. 2.0 bys neměl mít žádný problém. Samozřejmě se tam nahrává přes Arduino 1.0 a potom si jen otevřeš MultiWii_2_0.ino, v okně co se ti otevře najdeš záložku config.h a tam si nadefinuješ co potřebuješ...hlavně teda Crius SE. Já jsem s tím neměl nejmenší problém. Pokud máš teda FTDI v pořádku. Já jsem jej musel vyměnit, ale mě tam nešlo nic nahrát - měl jsem jej vadný...to u tebe asi nehrozí. Kompas se kalibruje jak už tu bylo x-krát napsáno tak, že buď v GUI klikneš na calib_mag, nebo na vysílačce levý knipl doprava nahoru a pravý knipl dolu (v modu 2), na desce ti začne blikat modrá ledka a máš cca 30 sec na kalibraci. Vezmeš copter a otočíš s ním jednou kolem každé osy a položíš. Pak rychlé blikání ledky přestane, blikne jednou dlouze - tím oznámí že nastavení bylo uloženo.
Dakujem,uz sa mi podarilo konecne otvorit v arduine multiwii 2.0 Robil som chybu,ze som tam nedaval otvorit ten subor multiwii.ino..Vzdy som nejaky iny skusil ako doteraz pri 1.9 a vzdy mi vytvaral adresar a uz som bol z toho cely zhaluzeny.Ide aj verifikacia,tak by mal ist v pohode nahrat do dosky..
Kalibracia mag. tu bola len 2 krat tak stroho popisana,ze mi nebolo vsetko jasne..Niekto pisal,ze len 2 osi kalibruje,nevedel som ako to ukoncit a este doteraz neviem ako to vyzera,ked prebehla v poriadku,ked je compas dobre skalibrovany..??
Neviem co mam spravit,ked lietam resp.visim aby sa netocil..
Kalibracia mag. tu bola len 2 krat tak stroho popisana,ze mi nebolo vsetko jasne..Niekto pisal,ze len 2 osi kalibruje,nevedel som ako to ukoncit a este doteraz neviem ako to vyzera,ked prebehla v poriadku,ked je compas dobre skalibrovany..??
Neviem co mam spravit,ked lietam resp.visim aby sa netocil..
Já coptera při kalibraci MAG otočím jednou přes čumák dopředu, potom jednou přes bok a potom jednou kolem svislé osy. Všechno v klidu, pomalu...jak už tu myslím popisoval Troll. Dá se to v pohodě stihnout a ještě máš čas se podívat jestli si to nastavení deska uložila dlouhým rozsvícením LED na desce. Potom by se ti při visu copter už neměl nějak dramaticky otáčet, ale je to samozřejmě nejdřív nutné co nejlíp vytrimovat jen na gyra, tak aby to co nejlíp viselo, a potom začít v klidu trimovat ACC. No a popřípadě si pohrát s nastavením PID, což je zase oříšek pro mě a i když jsem ten popis od Trolla četl 20x, tak stejně nevím jak začít, protože se mi zdá copter i tak dost stabilní, ale zajímalo by mě jak na tom bude když PID ještě poladím...Ještě bych připoměl že by bylo dobré před každým letem zkalibrovat gyra ( na vysílači v mod2 plyn na min a doleva a pravý knipl dolů). Dělám to před každým startem. Už se mi stalo, že když jsem na to zapoměl tak se copter potácel jak zhulený...
kdo tu má hexu V(X) s touto doskou ?
Taranis X9D Plus, Heavy lift hexacopter, Phantom 4 Pro
Blba otazka mozno.GUI mi bezi,OK.Ako spustim moznost nastavenia PID ako je na obrazku?
Dik za pripadne nakopnutie.
Futaba T14SG VELOX 2,2 EXTRA EF 60` EPP RCF PA XR61 ARDEA
Duffs píše:kdo tu má hexu V(X) s touto doskou ?
Co je hexa V(X) ?
Boro píše: Blba otazka mozno.GUI mi bezi,OK.Ako spustim moznost nastavenia PID ako je na obrazku?
Dik za pripadne nakopnutie.
Najeď myší na hodnotu co chceš měnit. Pak drž stlačené tlačítko na myši a potáhni doprava anebo doleva
Troll píše:Duffs píše:kdo tu má hexu V(X) s touto doskou ?
Co je hexa V(X) ?
hexacopter X
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Nevím jestli jste postřehli, v neděli vyšla nová verze 2.1
Z novinek zejména nový seriový protokol, možnost použití více aux kanálů na ovládání funkcí, funkční podpora GPS, vylepšená funkce akcelerometrů v LEVEL módu atd.. Lítá to hezky
Z novinek zejména nový seriový protokol, možnost použití více aux kanálů na ovládání funkcí, funkční podpora GPS, vylepšená funkce akcelerometrů v LEVEL módu atd.. Lítá to hezky
OK2WY
- thegrid
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, dorazila mi Multiwii deska. Už jsem ji i připojil a vidím graf snímaných hodnot v programu Multiwii 1.9 a trochu jsem si přeložil návod, ale budu teď muset něco nastavovat? Chci na FPV létat jako Quadro do X a deska je už tak nastavená i jsem se dočetl v návodu, že mám nechat pro začátečníky a FPV létání některé hodnoty nezměněné. Stejnak se raději tedy zeptám, zda mám něco měnit.
Dále mám k ní tři kabely (z toho dva se rozdělují na další 3 konce), co s nimi? Ty jsou k připojení přijímače? Ideální by bylo nějaké schéma.
Díky
Dále mám k ní tři kabely (z toho dva se rozdělují na další 3 konce), co s nimi? Ty jsou k připojení přijímače? Ideální by bylo nějaké schéma.
Díky
www.quadcopter.8u.cz -popis stavby quadrokoptéry
ako sa ladia zisky gyroskopov