Turnigy 9x hardware, opensource TX

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zamčeno
Zpráva
Autor
Drondys

#1726 Příspěvek od Drondys »

coro píše:
Drondys píše:V rámci zařízení T9X neběhá žádný paměťový manažer na úrovni operačního systému ani operační systém jako je zvykem u jiných sofistikovanějších zařízení. ...

Našťastie, a preto to nehádže takzvaný BSOD (Windowsácka "modrá obrazovka smrti") s citátom Božího poselství k veškerému stvoření ("ospravedlňujeme se za způsobené potíže").

K tomu docházelo zejména v pravěkých Windows 9X. Později už byla modrá obrazovka věcí chyb na nízké úrovni jádra operačního sytému kde programy běžící nad operačním systémem nesahají.

coro píše:CPP kompilátor je v tomto prípade dosť vymakaný a osobne mu verím - nie že by mi nedovolil hrabať sa v kóde namiesto čísel, ale aspoň varovanie by napísal.

Tak to jsi moc velký optimista. V C/C++ programuji profesionálně už více než 17 let a zatím jsem takový překladač, který by veškeré záludné nesyntaktické chyby ve smyslu neošetřených alokací apod. dokázal odhalit při překladu, byť jen varováním, nenašel.

coro píše:ER9x nie je napísaný nijak optimálne a ani príliš čisto, ale zato nie je ani natvrdo nadrátovaný s chaotickými prístupmi do pamäte a všetko je pekne cez odkazy.

Nemám tolik času a tak jsem zatím prozkoumal jen zčásti některou z dost starších verzí zdrojáků ER9X (pozn. možná to v novějších verzích už zlepšili). Považuji se za hodně zkušeného programátora, ale musím konstatovat, že z některých konstrukcí mi "běhal mráz po zádech" zejména v rámci přístupů do alokovaných polí struktur přes indexy u nichž vůbec nebylo zřejmé zda za některých okolností, které se mohou projevit jen zřídka, nemůže dojít k "buffer overflow".

coro píše:Neviem o tom že by to niekomu mrzlo - keby si to hrabalo náhodne po pamäti, vyzeralo by to inak.
Verím že u Rimra by sme to mohli vysvetliť tými piatimi vnoreniami logických switchov a následným vrátením False namiesto správnej hodnoty.

Za dobu co píšu v C/C++ jsem zažil už mnoho případů hrabání do paměti na základě různých chyb a zdaleka ne vždy se to dá takto lehce identifikovat. Bylo by velké štěstí pokud by to bylo tímto. :wink:
Earl
Kontaktovat uživatele:

#1727 Příspěvek od Earl »

tak trochu mimo téma. Tak mi podruhé spadla vysílačka a opět na anténu. Při prvním pádu jsem uvažoval že přesunu anténu dovnitř vysílačky. Kontaktoval jsem myslím bobolanda jak to vyřešil on. Tímto mu zároveň děkuji. Moje oprava trvala asi 20 min stala 5 dolarů. Objednal jsem si anténu kabilek a namontoval to místo stávající antény. Výhoda je že si teď můžu anténu vysroubovat.
Snek
Kontaktovat uživatele:

#1728 Příspěvek od Snek »

Earl píše:tak trochu mimo téma. Tak mi podruhé spadla vysílačka a opět na anténu. ...

Jen pro jistotu, spadla vysilacka = pustil jsi ji na zem?
Nebo spadl prenos diky vadne antene?

Jinak oprava je trivialni, pozadej nekoho kdo dela s Wifi sitemi na PC zda by ti nedaroval jeden vyrazeny vadny AP (routrik s antenkou) Vetsinou jich mivaji plne krabice a pak ti da i hrst nahradnich antenek.

Z toho AP dostanes kvalitni kablik i s konektorem a antenou, ktery pak hrave vymenis za puvodni. Mam to nafoceno zde, della jsem tak nekolik predelavek. Cena 0kc + tvuj volny cas a sikovne ruce.

https://picasaweb.google.com/petr.stanek/Assan02
Earl
Kontaktovat uživatele:

#1729 Příspěvek od Earl »

Ano spadla přímo na zem a nevypadlo spojení. Řešil jsem to tak jak jsem řešil, neznám nikoho, kdo by mi donesl vadný router a nikde žebrat se mi nechtělo.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#1730 Příspěvek od RiMr »

Kruci, stejně...
Jak ti může vysílačka spadnout na zem a k tomu DVAKRÁT!!!? :?: 8O
Kontaktovat uživatele:

#1731 Příspěvek od boboland »

RiMr píše:Kruci, stejně...

kto umi, ten umi :)
http://bobo.matej.name
skiner

#1732 Příspěvek od skiner »

boboland píše:

A kto nie, tak cumi :)
IAN

Český návod na T9x

#1733 Příspěvek od IAN »

Obracím se na místní zkušené debatéry. V pátek jsem v Anglii objednal
soupravu TPx od FlySky a v úterý byla doma. Nemá k ní někdo český návod?? Angličtinou moc nevládnu.

IAN
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#1734 Příspěvek od Ancistrus01 »

mrkni na ok-rimr.com- to je jak návod tak videonávod :D - božský stránky 8) 8) :wink: :wink:
rafa242

#1735 Příspěvek od rafa242 »

tie stránky ti s touto vysielačkou určite najlepšie pomôžu, a ovela viac ako nejaký návod ..... IAN nechal som ti SZ
Earl
Kontaktovat uživatele:

#1736 Příspěvek od Earl »

skiner píše:
boboland píše:

A kto nie, tak cumi :)

Ano je to tak, prostě karabinka se při určitém úhlu vysílačky tzn vždy když se nějakým způsobem naklonila anténou k zemi tak se vyvlekla z očka na vysílačce. Většinou když jsem se sklonil nebo něco dělal. Špatně se to popisuje to se musí vidět. RiMr- no vidíš to, někomu padá vysílačka někomu něco jiného a přeci je to možný.
IAN

Český návod na FSTH9B

#1737 Příspěvek od IAN »

Jenže Rimr se na svém vebu věnuje novému FW a ten já pochopitelně nemám.

IAN
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#1738 Příspěvek od RiMr »

Earl píše:...prostě karabinka se při určitém úhlu vysílačky tzn vždy když se nějakým způsobem naklonila anténou k zemi tak se vyvlekla z očka na vysílačce. Většinou když jsem se sklonil nebo něco dělal...

Víš jak je to: " to neděláš dobře, to se ti jednou vymstí"... :D

Není v tom případě rozumné tu karabanku hodit do **** obzvláště když víš že to dělá?
Asi jsem nechápavý, ale vědět že "občas se ta karabinka vysmekne a rádio spadne na zem" a NIC s tím neudělat a nechat to tak mi přijde velmi... nezvyklé... :D
Naposledy upravil(a) RiMr dne čtv 30.06.2011 14:46, celkem upraveno 1 x.
Kontaktovat uživatele:

Re: Český návod na FSTH9B

#1739 Příspěvek od RiMr »

IAN píše:Jenže Rimr se na svém vebu věnuje novému FW a ten já pochopitelně nemám.

IAN

Ale nepovidej... :D

#1740 Příspěvek od rafa242 »

nový FW myslíš ako v. 2? tá tvoja verzia je iná ako základná pri turnigy? alebo si tým myslel er9x?
Zamčeno

Zpět na „Turnigy T9x“