Nabídka České Pošty na zastupování při celním řízení

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Zamčeno
Zpráva
Autor
patrikxxx

#181 Příspěvek od patrikxxx »

strycArtus píše:
jyrry píše:
jyrry píše:....257 019 256 je primo celni oddeleni.

JSD plati jen pro firemni baliky, pro fyzicke osoby ne.

SD dava posta pro baliky z nejakeho duvodu vhozene do celniho skladu a pak je tech 96Kc (podepisu-li)

pokud pracovnik posty hodi balik z nejakeho duvodu do celniho skladu, vybere posta skladovaci poplatek, pri prekroceni ulozne doby 10 dni jeste cca 10Kc na den. Presne poplatky pani na celnim nevi, je to v ceniku posty.

Pani jeste neni nervozni, volejte pokud se chcete zeptat, bude toho mit dneska casem dost..... :-D

To máš info z celního oddělení, ale jak se zachová pošta stejně není jasné. Pravděpodobně bude platit "pokud pracovnik posty hodi balik z nejakeho duvodu do celniho skladu" asi často a samozřejmě se oznámenky budou ze schránek ztrácet. Stejně tak jako dnes lidi běžně dostávají až druhé oznámení o zásilce, těsně před odesláním zpět k odesílateli.

Tak jsem to tady přečetl a je mi z toho ouzko. :cry:

Ptal jsem se známého co dělá celní deklarace v DHL a ten mi řekl, že SD se v ČR dle zákona musí podávat s výjimkou listovních zásilek na všechny zásilky z ostatních zemí odjinud než z EU tedy i na ty pro občany nepodnikatele. Pokud by někdo z ČP tvrdil to co zde psal jyrry pak údajně nezná zákonný postup při celním řízení.

Jak to tak vypadá tak v tom má ČP pěkný zmatek jak v informovanosti lidí tak i v tom jejich ceníku kde ty zkratky SD a JSD buď vůbec nemají být a nebo si jejich význam ČP vykládá úplně jinak než jaký ve skutečnosti mají v celním řízení.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#182 Příspěvek od jyrry »

patrikxxx píše:...... SD se v ČR dle zákona musí podávat s výjimkou listovních zásilek na všechny zásilky z ostatních zemí odjinud než z EU tedy i na ty pro občany nepodnikatele. Pokud by někdo z ČP tvrdil to co zde psal jyrry pak údajně nezná zákonný postup při celním řízení........

A nenapsal jsem to? To jejich JSD pro podnikatele, SD pro fyzicke nepodnikatele.... Jak jsem dostal, tak podavam.
A neni to z CP, ale z celniho oddeleni. Tak mi rekli blbost?
LV
Kontaktovat uživatele:

#183 Příspěvek od LV »

Na HC od zajtra klesne obrat o 99% :lol: :lol: :lol:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#184 Příspěvek od jyrry »

LV píše:Na HC od zajtra klesne obrat o 99% :lol: :lol: :lol:

wole....
pred chvili jsem posilal dalsi objednavku, vcera taky jednu. :mrgreen:
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#185 Příspěvek od jyrry »

JMalik

#186 Příspěvek od JMalik »

Drondys, je to jasné ?:
V případě propuštění zásilky do volného oběhu bez vyměření cla a DPH se neúčtuje za předložení k celnímu řízení žádný poplatek.
(Protože jenom idiot by cáloval ze svého kontrolu zásilky a režii celnice)
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#187 Příspěvek od jyrry »

Pokud zásilku nelze celně odbavit - z důvodu nedostatečných nebo nesprávných údajů na poštovní celní prohlášce nebo při absenci potřebných dokladů, je umístěna v dočasném skladu, tak Pošta účtuje zákazníkovi poplatek 96 Kč (vč. DPH) za zvýšenou pracnost při předkládání k celnímu řízení. Když je na zásilku vyměřeno clo/DPH, pak účtuje 180 Kč (vč. DPH).

Je to divne napsany, rekl bych. Umisteni v celnim skladu = 96. To je jasny. Ale co potom? Uctujou +180 nebo jen 180? Jak jste to precetli vy?

Nadstandardní služby (např. garantované odbavení zásilky během 12 hodin na žádost klienta, uskladnění zboží v dočasném skladu apod.) jsou účtovány podle platného ceníku.

Tohle bude svinarna, pokud si tam pro balicky bude nekdo chtit zajet az jich tam bude treba behem tydne vic nebo to proste nestihne co nejdriv....
Dr.LuckyLuke
Kontaktovat uživatele:

#188 Příspěvek od Dr.LuckyLuke »

Tak a teď jsem zvědavý, kdy se toho prohlášení pošty "...vyměření cla a DPH se..." - hlavně toho "A" v tom textu chytne nějaký rádoby právník a bude tvrdit, že jelikož mu přišla hračka (s nulovým clem) a tím pádem má platit jen DPH, tak že poplatek poště platit nebude, jelikož nebyla splněna podmínka vyměření obojího (viz. to "A"). Sice je to z mého pohledu blbost, ale už to tu vidím...

Takže lidi, na slovíčkaření prosím kašlete, nebude vám to stejně nic platné...
Blade mCX a mSR, AXN Floater, MPX TwinStar II, FPV Shark, Spektrum DX7,... Je toho už prostě hodně.
JMalik

#189 Příspěvek od JMalik »

Mají to napsané tak, že jakmile je to zásilka podléhající celnímu řízení, moc rádi by s Tebou nějak vyjebali.
Naúčtují 180,-. To je jasné. Pak by rádi účtovali i 96.- a vyhledali pro to ten správný důvod. Prostě Tě budou buzerovat za čitelnost adresy, umístění.......
JMalik

#190 Příspěvek od JMalik »

Dr.LuckyLuke píše:Tak a teď jsem zvědavý, kdy se toho prohlášení pošty "...vyměření cla a DPH se..." - hlavně toho "A" v tom textu chytne nějaký rádoby právník a bude tvrdit, že jelikož mu přišla hračka (s nulovým clem) a tím pádem má platit jen DPH, tak že poplatek poště platit nebude, jelikož nebyla splněna podmínka vyměření obojího (viz. to "A"). Sice je to z mého pohledu blbost, ale už to tu vidím...

Takže lidi, na slovíčkaření prosím kašlete, nebude vám to stejně nic platné...

Panebože to je pořád dokola.
Pokud to nepodléhá clu (do 22E), tak jim nedám ani korunu a jsem zvědavý , kdo mě donutí k jinému postupu.
Pokud to podléhá celnímu řízení, tak jsi plně v jejich moci, nebo si vybereš někoho jiného, případně to vybavíš sám.
Dr.LuckyLuke
Kontaktovat uživatele:

#191 Příspěvek od Dr.LuckyLuke »

JMalik píše:Panebože to je pořád dokola...

Já celý ten humbuk kolem zastupování chápu a nenarážel jsem na nic, co se tu řeší, ale na to jejich tiskové prohlášení, respektive přímo na způsob, jakým to napsali. Je mi jasné, že když celníci něco vyměří, tak budu platit i poště. Ten můj příspěvek měl být spíše jako vtípek. Kdo pochopil pochopil, už to rozvádět nebudu...
Blade mCX a mSR, AXN Floater, MPX TwinStar II, FPV Shark, Spektrum DX7,... Je toho už prostě hodně.
Drondys

#192 Příspěvek od Drondys »

JMalik píše:Drondys, je to jasné ?:
V případě propuštění zásilky do volného oběhu bez vyměření cla a DPH se neúčtuje za předložení k celnímu řízení žádný poplatek.

Žádný poplatek za předložení ovšem neznamená žádný poplatek za uskladnění a pracnost viz těch 96 Kč při uložení do skladu a vyžádání si údajů od tebe a taktéž to neznamená žádný poplatek za nadstandardní služby.

Hned v té další větě za tou cos citoval je zmíněno, že ČP může účtovat poplatek 96 Kč za za zvýšenou pracnost z důvodu nedostatečných nebo nesprávných údajů na poštovní celní prohlášce nebo při absenci potřebných dokladů když je umístěna v dočasném skladu. Takže platí v podstatě to co jsem zmínil v odpovědi viz tento odkaz a citace.

Drondys píše:Poplatek zaplatíš za takovou zásilku, u které bude pošta provádět úkony spojené s celním odbavením při nichž bude celním úředníkem buď stanoveno DPH bude-li cena vyšší než 22 Euro nebo při namátkové kontrole zásilky bez ohledu na její cenu, když dojde k vyžádání doplňujících dokumentů od tebe.

Všechny ty poplatky se ovšem týkají jenom osob, které podepíšou tu plnou moc ČP.

ČP píše:V případě neudělení plné moci České poště může zákazník využít deklarantských služeb jiné společnosti, popřípadě se celního řízení osobně zúčastní na celním úřadu, kde podá celní prohlášení na předmětnou zásilku.

JMalik píše:Pokud to nepodléhá clu (do 22E), tak jim nedám ani korunu a jsem zvědavý , kdo mě donutí k jinému postupu.

Když už tak ve vztahu k hodnotě 22 Euro zmiňuj DPH a ne CLO, protože CLO zůstává na limitu 150 Euro.

Navíc vzhledem k tomu, že jak si už zmínil dříve ČP žádnou plnou moc nepodepíšeš tak si to budeš muset zařizovat u všech zásilek i těch pod 22 Euro buď sám osobně a nebo přes jinou firmu a ta může mít jiná pravidla a jiné ceny.

Pokud si to budeš vyřizovat sám tak se tě tyto poplatky ČP ani poplatky jiné firmy vůbec netýkají.

Ty poplatky ČP se týkají pouze osob, které budou mít podepsané zastupování ČP a nikoho jiného.
strycArtus
Kontaktovat uživatele:

#193 Příspěvek od strycArtus »

V podstatě takový drobný žertík, nechat někomu něco poslat ze země mimo EU a nechat ho osmažit od české pošty. To je stejné jako někmu vybrakovat účet tím, že mu na něj budeš pokazovat částku o hodně nižší než jsou poplatky za bankovní úkony spojené s došlou částkou.
Drondys

#194 Příspěvek od Drondys »

jyrry píše:Pokud zásilku nelze celně odbavit - z důvodu nedostatečných nebo nesprávných údajů na poštovní celní prohlášce nebo při absenci potřebných dokladů, je umístěna v dočasném skladu, tak Pošta účtuje zákazníkovi poplatek 96 Kč (vč. DPH) za zvýšenou pracnost při předkládání k celnímu řízení. Když je na zásilku vyměřeno clo/DPH, pak účtuje 180 Kč (vč. DPH).

Je to divne napsany, rekl bych. Umisteni v celnim skladu = 96. To je jasny. Ale co potom? Uctujou +180 nebo jen 180? Jak jste to precetli vy?

Já jsem to pochopil takto (shrnutí):

Nemáš podepsanou plnou moc ČP všechny zásilky ze zemí mimo EU, které po příchodu na území ČR dostane ČP tak ti pošle pouze oznámení a celní odbavení si u nich bez ohledu na celní hodnotu zařizuješ buď sám a osobně nebo přes jinou firmu.

Máš podepsanou plnou moc ČP.

1. Celní úředník nevyžaduje doplňující doklady a zásilka je celně odbavena bez DPH a bez cla. Neplatíš žádný poplatek ČP.

2. Celní úředník nevyžaduje doplňující doklady a zásilka je poté odbavena s DPH a případně i s clem. ČP za tebe platí celnímu úřadu DPH a případně clo. Ty pak ČP platíš poplatek 180 Kč + úhradu toho DHP a případně i cla.

3. Celní úředník vyžaduje doplňující doklady a zásilka je poté odbavena bez DPH a bez CLA. Platíš ČP poplatek 96 Kč.

4. Celní úředník vyžaduje doplňující doklady a zásilka je poté odbavena s DPH a případně i s clem. ČP za tebe platí celnímu úřadu DPH a případně clo. Ty pak ČP platíš poplatek 96 Kč + 180 Kč + úhradu toho DHP a případně i cla.
Drondys

#195 Příspěvek od Drondys »

strycArtus píše:V podstatě takový drobný žertík, nechat někomu něco poslat ze země mimo EU a nechat ho osmažit od české pošty. To je stejné jako někomu vybrakovat účet tím, že mu na něj budeš prokazovat částku o hodně nižší než jsou poplatky za bankovní úkony spojené s došlou částkou.

Pokud nebudeš mít podepsanou plnou moc tak ti ČP pošle jen oznámení a když jim sdělíš, že zásilku rovnou odmítáš přijmout tak by se nic proclívat nemělo a rovnou to pošlou zpět.

Akorát by měla být dořešena varianta kdy máš už podepsanou plnou moc ČP a chceš balík rovnou odmítnout bez proclívání, a to vyřešeno není pokud ta jednou podepsaná plná moc ČP bude platit i na další případy.

Takže buď podepisovat plnou moc jen s omezenou platností na jeden konkrétní případ a nebo stanovit, že i když máš podepsanou plnou moc ČP s platností na určité období apod. tak po příchodu zásilky automaticky nezahájí celní řízení, ale pošlou ti nejprve dotaz zda si přeješ zásilku přijmout nebo odmítnout a teprve pokud jim potvrdíš, že ji chceš přijmout, tak by měli začít celní řízení s využitím té dlouhodobé plné moci jinak by měli zásilku vrátit zpět. :wink:
Zamčeno

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“