RC-Factory RS 352 EPP kit
Re: RC-Factory RS 352 EPP kit
vidiš tam jsem na letadla nikdy nekoukal,jen od něj mám veškeré elektro a jak koukám ta 1.2m má téměř vše stejné co létám v obouch letadlech od serv až po regl...
díky
http://skodovak2.rajce.idnes.cz/Modela Fit 1800, Multiplex FunCub
HPI Savage Flux HP,Firestorm FL12T
A koukám, že tam mají modely od RC Factory levněji než jinde. Fakt díky za tip.
Šiki
Šiki
Stačil by do metráku? AXI 2217/16 Gold Line s regulátorem Jeti Advanced Plus
Určitě, ale já tam mám už asi 4 roky AXI 2212/26 a to je moc dobrý. Ten co navrhuješ je těžší a má jiné otáčky/V.
Proto se radši optám,našel jsem ho v inzerci řekl bych za slušné peníze ,uvedené combo za 900kč.. a jelikož plánuji jednu z metrovek tak bych si za tuhle cenu toho Axika dopřál,pokud by vyhovoval..
Podle mě to není špatná volba, 10g navíc neni moc a za ten výkon to asi stojí
Honza.V píše:Podle mě to není špatná volba, 10g navíc neni moc a za ten výkon to asi stojí
To rád slyším.. sice mě ta cena nejde dohlavy za combo,ale je možno to napíchnout na soupravu zda to jde,mám to kousek..chtěl jsem šetřit,ale tohle je skoro cena jako Čína z ČR za snad kvalitu..nee?..
Pročítal jsem si parametry na axi.cz a srovnal jsem to s tím co mám já, tak ten co chceš tak je dokonce více výkonější, ale jen o 10g těžší.
Pokud to nebude zrovna nějaký vadný kus, tak je to správná volba.
Pokud to nebude zrovna nějaký vadný kus, tak je to správná volba.
dávám nyní dohromady rs352, osazuji jej servy GWS Naro FH BB. na křidélkách jsem prodloužil páky serv na délku (díra-díra) 2 cm. uchycení táhla (drát 0,8mm) na křidelku napevno pomocí "Z" tvaru táhla, na páce serva pomocí koncovky (takové to malé jak se našroubuje, táhloo se protáhne a zajistí pomocí šroubku
)
vše jsem velice pečlivě vycentroval, aby servo bylo 100% rovnoběžně s křidélkem a aby se táhlo při pohybu nemělo tendenci vytáčet. vše drží jak má, nikde nic není povolené, nikde nic nehrká
v čem mám trošku problém je, že křidelka se mi při pohybu ze spodní polohy (tedy při zvedání) nevrací do neutrální polohy (konec křidélka skončí cca 2-3 mm pod neutrální polohou), při návratu ze zvednutné polohy se vrátí OK. aby to ještě nebylo tak jednoduché
, tato "anomálie" nastane pouze při pomalém pohybu křidélka, při rychlém pohybu (tedy vychýlím na max a pak pustím páku na vysílači) se do neutrální polohy vrátí vždy. občas se také stane, že když jej pomalu vracím do neutrální polohy a zůstane tedy "viset", servo tak divně vrčí což je způsobené tím, že asi zůstane viset a něco klade odpor
Dle mého názoru to je asi způsoené tím, že závěsy (tedy to zeslabené místo mezi křídlem a křidélky) je poměrně tuhé a není ještě ochozené s tím, že při zvedání ze spodní polohy musí překonat navíc gravitaci a proto zůstává trošku viset.
máte někdo podobné zkušenosti se servy na křidélkách? popř. máte nějaký fígl jak na to .... nebo to po nějaké době létání přejde?
díky H
vše jsem velice pečlivě vycentroval, aby servo bylo 100% rovnoběžně s křidélkem a aby se táhlo při pohybu nemělo tendenci vytáčet. vše drží jak má, nikde nic není povolené, nikde nic nehrká
v čem mám trošku problém je, že křidelka se mi při pohybu ze spodní polohy (tedy při zvedání) nevrací do neutrální polohy (konec křidélka skončí cca 2-3 mm pod neutrální polohou), při návratu ze zvednutné polohy se vrátí OK. aby to ještě nebylo tak jednoduché
Dle mého názoru to je asi způsoené tím, že závěsy (tedy to zeslabené místo mezi křídlem a křidélky) je poměrně tuhé a není ještě ochozené s tím, že při zvedání ze spodní polohy musí překonat navíc gravitaci a proto zůstává trošku viset.
máte někdo podobné zkušenosti se servy na křidélkách? popř. máte nějaký fígl jak na to .... nebo to po nějaké době létání přejde?
díky H
Neviem či to vrátenie serva do neutrálnej polohy bude spôsobené práve tým ale pred pripojením serva by si si mal tak či tak ten záves trochu rozchodiť v rukách, ono je to pre servo potom zbytočné trápenie keď to je také tuhé. Odpojiť servo a poriadne to poprehýbať v rukách. To že sa pri rýchlom pustení páky vráti do pôvodnej polohy môže byť spôsobené tým že na nejakú stotinu páka na vysielačke skočí aj do kladnej hodnoty a z tej sa to potom vráti v podstate dolu.
ahoj,
tak jsem si s tím ještě včera hrál, rozhýbával jsem křidélka myslím si dostatečně a přesto je to stále stejné - křidélka se vždy při návratu ze SPODNÍ polohy zastaví cca 2 mm před neutrální polohou a "vrčí" dokud mu nedopomohu. Logicky, když model otočím podvozkem nahoru, tento jev nastává v opačném modu, kdy se křidélko vrací z HORNÍ polohy která je de facto v této pozici polohou spodní (snad je to pochopitelné
)
vše jsem ještě kontroloval a procházel znova, aby vše bylo v rovině, rovnoběžně, koncovky táhel aby nebysl příliš volné ani příliš utáhlé na pákách. pro jistotu jsem ještě zkoušel jiný přijímač .... nic nepomohlo
napadá mne ještě jedna hypotéza => tyto GWS serva jsou asi dost citlivá na sebemenší odpor a tím, že jsem prodloužil páky serv o cca 1 cm (tedy o 100% oproti origo pákám) je toto servo podstatně více namáháno a tudíž při "zvedání" křidélka ze spodní polohy není schopno dojet plně do neutrální polohy, protože přece jenom stále nějaký odpor to křidélko klade ačkoli jsem jej dostateně rozhýbal. kdyby tam byly klasické závěsy jako u normálních konstrukčních modelů, asi by to takový problém nebyl, ale zde je to vlastně závěs po celé šířce křídla a EPP je pružný a má jakousi "polohovou paměť"
no nic, budu laborovat dál a zkusím o 0,5 cm zkrátit páky serv .... kdybyste měl někdo podobné zkušenosti nejlépe s těmito servy, budu vděčný za jakoukoli radu.
díky JP
tak jsem si s tím ještě včera hrál, rozhýbával jsem křidélka myslím si dostatečně a přesto je to stále stejné - křidélka se vždy při návratu ze SPODNÍ polohy zastaví cca 2 mm před neutrální polohou a "vrčí" dokud mu nedopomohu. Logicky, když model otočím podvozkem nahoru, tento jev nastává v opačném modu, kdy se křidélko vrací z HORNÍ polohy která je de facto v této pozici polohou spodní (snad je to pochopitelné
vše jsem ještě kontroloval a procházel znova, aby vše bylo v rovině, rovnoběžně, koncovky táhel aby nebysl příliš volné ani příliš utáhlé na pákách. pro jistotu jsem ještě zkoušel jiný přijímač .... nic nepomohlo
napadá mne ještě jedna hypotéza => tyto GWS serva jsou asi dost citlivá na sebemenší odpor a tím, že jsem prodloužil páky serv o cca 1 cm (tedy o 100% oproti origo pákám) je toto servo podstatně více namáháno a tudíž při "zvedání" křidélka ze spodní polohy není schopno dojet plně do neutrální polohy, protože přece jenom stále nějaký odpor to křidélko klade ačkoli jsem jej dostateně rozhýbal. kdyby tam byly klasické závěsy jako u normálních konstrukčních modelů, asi by to takový problém nebyl, ale zde je to vlastně závěs po celé šířce křídla a EPP je pružný a má jakousi "polohovou paměť"
no nic, budu laborovat dál a zkusím o 0,5 cm zkrátit páky serv .... kdybyste měl někdo podobné zkušenosti nejlépe s těmito servy, budu vděčný za jakoukoli radu.
díky JP
Podle mě se prostě servo špatně vrací do středu.. a každý mm o který se nevrátí do středu se projeví ještě o to víc o co jsi prodloužil páku.
Já před osazením do modelu vezmu servo, dám na něj třeba 10 cm dlouhý uhlík ( dvouramená páka, na obě strany dát blimpy, těmi protáhnout onen uhlík a blimpy utáhnout) servo opřu o hranu stolu, pod středovou polohu udělam na stůl čárku, servo zapnu (s volnym přijímačem) párkrát s ním zahýbu, a pozoruji jestli se vždy vrátí nad čárku, nebo jestli ji nějak fatálně nepřejíždí..
Jinak si myslím že s nestředěním 2-3mm bych se u výchylky +-45° tolik netrápil. Jistě, není to dobře, ale pro přelety přes celé nebe bez řízení není letadlo samo o sobě určené. Hlavně jestli na tu plochu stačí servo svou silou a rychlostí...
Já před osazením do modelu vezmu servo, dám na něj třeba 10 cm dlouhý uhlík ( dvouramená páka, na obě strany dát blimpy, těmi protáhnout onen uhlík a blimpy utáhnout) servo opřu o hranu stolu, pod středovou polohu udělam na stůl čárku, servo zapnu (s volnym přijímačem) párkrát s ním zahýbu, a pozoruji jestli se vždy vrátí nad čárku, nebo jestli ji nějak fatálně nepřejíždí..
Jinak si myslím že s nestředěním 2-3mm bych se u výchylky +-45° tolik netrápil. Jistě, není to dobře, ale pro přelety přes celé nebe bez řízení není letadlo samo o sobě určené. Hlavně jestli na tu plochu stačí servo svou silou a rychlostí...
jj, tak nějak to bude. zjistil jsem včera večer, že mi to dělají všechny 4 serva bez ohledu na to zda jsou napojená na křidélka/SOP/VOP. bohužel asi špatná série.
dnes mi jeden z diskutérů odepsal, že jemu tyto nová serva dělají přesně totéž .... škoda, prý to bývávala velmi spolehlivá serva za přijatelnou cenu
uvidím jak se bude projevovat za letu, třeba to ani nepoznám....třeba tím jak jsou plochy ofukované vrtulí, tak to může ve finále ten problém vyřešti, alespoň částčně

dnes mi jeden z diskutérů odepsal, že jemu tyto nová serva dělají přesně totéž .... škoda, prý to bývávala velmi spolehlivá serva za přijatelnou cenu
uvidím jak se bude projevovat za letu, třeba to ani nepoznám....třeba tím jak jsou plochy ofukované vrtulí, tak to může ve finále ten problém vyřešti, alespoň částčně
Za letu to poznáš. Tyhle serva jsem reklamoval a pak jsem je vyhodil protože reklamaci už nechtěli uznat.
Prostě nedržely střed. A to jsem je zkusil ve více modelech a několik serv a kámoš také.
Vím že jsem tě nepotěšil ale možná ti to nebude za letu vadit. Snad ne.
Prostě nedržely střed. A to jsem je zkusil ve více modelech a několik serv a kámoš také.
Vím že jsem tě nepotěšil ale možná ti to nebude za letu vadit. Snad ne.
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Re: Re: RC-Factory RS 352 EPP kit
JirkaSo píše:
Prave naopak, kridelka maji plochu malem pul kridla, milimetr vychylky je sakra citit.
Otazka je jak se to bude chovat az bude ridici plocha ofukovana. Zkus to, ale ja bych ta serva vyhodil.
OK2WY