No presne tak tenký profil krídla pre ostrejšie polietanie.
V podstate ja som staval svoju extru 300 v tomto rozpätí tak, že okrem nosníkov trupu, krídel, koreňového rebra + motorboxu bolo komplet všetko balza, v rozpätí 1500mm bola letovka 2300g, čo bolo super a pritom sa mi ju nepodarilo vo vzduchu rozobrať.
VOP by stačilo neprofilovanú delenú a ak by boli haubna a kabína hotové kopyto tak stavbe nemôže trvať dlhšie ako dva týždne. Ovšem pre tých čo nemusia kočíkovať a hľadať cumlíky po zemi a dvore.
Ono vlastne aj u yaka by mal každý zvážiť čo vyreže z preglejky a dovolím si tvrdiť že ak preglejku, tak okrem motorboxu a uloženia podvozku v tejto veľkosti modelu viac preglejky netreba. Ale ja nebudem radiť, ja som modelov postavil rádovo menej ako väčšina na totmo fóre. Pre porovnanie osadené krídlo yaka váži 300g a krídlo hand made modelu 160g.
Poznámka: asi som jediný čo postavil haubnu balzovú, aj u tohto yaka aj u extry 300, žiaden laminát /pretože na to nemám podmienky ani znalosti/. Hmotnostne to vychádza lepšie, horší je ale prístup k motoru, u extry to napr. nebol žiadny motorbox, iba prvá prepážka trupu spolu s nosníkmi plynulo prispôsobené tvaru prednej časti modelu, od nej dopredu na dĺžku motora iba vybrúsená balza. Aj u yaka je balzová haubna a pritom vôbec to nevibruje.