hipa píše:Piloti skutečných letadel sou nadlidi?

určitě nejsou, ale za sebe mohu říct, že když se zdálo, že se rozvedu a stanu se svobodným mladým pánem, oživil jsem po letech myšlenku na to, že začnu létat se skutečnými větroni, na Rané kde jsem kluky od létání znal jsem si tedy střihnul jeden den v rámci aktivity--co obnáší pro obyčejného člověka skutečné létání--že mě hned po ránu posadili do traktoru, abych jim odvezl na plochu naviják, to bylo vcelku v pohodě, nakonec jsem ale opravdu i letěl, super, fakt super, jako jediný, jsme ten den chytili z navijáku stoupák, do pár minut se poruznu z dálky zvětšovali ruzné tečky, z kterých se ve finále vyklubali taky větroně,. řítící se do toho našeho stoupáku, najednou koukám z kabiny nad sebe a tam vidím nohy chuchvalce padáčkářu--já v tom měl v tu chvíli jasno--hovno romantika, pěkně velká zodpovědnost a být imr vére ve střehu--BÝT ZODPOVĚDNÝ
tak trochu jiný pocit,než v modelařině -- když se něco stane, tak se něco rozbije, tady jsem měl pocit--když se něco stane, tak se někdo zabije.
nic tim nechci říct víc, než že skuteční piloti určitě nejsou nadlidi, ale minimálně v rámci pilotního kurzu musejí prokázat nějaké schopnosti---jejich chování po vystavení pilotního prukazu už je samozřejmě druhá věc, stejně tak, jako u každého řidiče obyčejného automobilu.