Focus od pelikána

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
novako
Kontaktovat uživatele:

Re: Letové fotky

#211 Příspěvek od novako »

MartinSt píše:.......pár fotek, na kterých možná poznáte okolí Branišova u Českých Budějovic ;-)

nazdárek, koukám, že je to asi stejná louka, kam chodím občas polítat i já (i když v poslední době nějak není čas), třeba se tam někdy potkáme a polítáme spolu ... :wink:
RCK Kramolín - www.hranol.cz
brunok05

#212 Příspěvek od brunok05 »

Mám otázku.Máte povodné radio ktoré bolo k setu alebo ste ho vymenili?
zdekar

#213 Příspěvek od zdekar »

vapy píše:Ahojte,
uvažuju o tom, že bych oživil focuse. Mám stejnosměrný regulátor JES12 a li-pol 2s 1300 mAh. Jaký k tomu doporučujete motor?
Díky.

Když už to chceš oživovat, tak dej motor řady 480, ať to trochu líp letí ;-)

brunok05 píše:Mám otázku.Máte povodné radio ktoré bolo k setu alebo ste ho vymenili?

Pokud to je tvoje první letadlo, tak si vystačíš i s tou vysílačkou co byla k tomu. Ale až budeš pořizovat další letadlo, tak bych už zvážil, jestli nekoupit kvalitnější počítačové rádio alespoň s 6 kanály ;-)
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
feek

#214 Příspěvek od feek »

Já si myslím, že ta setová vysílačka k focusu stojí za starou bačkoru. Udělal jsem s ní hodně špatnou zkušenost a podle diskuze tady na fóru jsem nebyl sám. Osobně bych si koupil něco jiného třeba Flash5, nebo Laser 4 nebo 6. Není to drahé a službu to udělá o 100% lepší.
Kdo jsme? Kam jdeme? A až tam dojdem bude tam RC létání???
brunok05

#215 Příspěvek od brunok05 »

Mám už aj ja vymenený motor za striedak Mig a 20 ampérový regulator ale baterka je originál 7.článok MiMH 1100mAh. Chcem kupit tuto http://rcshop.koralik.sk/index.php?main ... ucts_id=45 čo vy na to?Som začiatočník tak neviem či j to dobrá volba. mám vybraté aj druhé rádio http://modelhobby.sk/product_info.php?c ... _id=104149 može byt? Vďaka za rady.
zdendys
Kontaktovat uživatele:

#216 Příspěvek od zdendys »

Zdravím,
kapku špatně jsem přistál, moc na špici, trochu se nalomila, zalepil jsem
ji, a od té doby focus nelítá stabilně, semo tamo křídla zaplápolají,
nevím jak to popsat, nějak podobně jako by ve větru, i když je naprosté
bezvětří.
Neporadil by mi prosím, někdo ...

Děkuji.
"Je těžké být debilem, protože konkurence je veliká."
zdekar

#217 Příspěvek od zdekar »

Těžko říct. Nemáš třeba trochu povysunutá křídla?

Pokud je trup (špice) pomačkaný,tak lze opravit polejváním horkou vodou (nebo povařením), srovná se to.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
heli50

Re: Focus od pelikána

#218 Příspěvek od heli50 »

Dobrý den, sháním k tomuto modelu manuál nevíte kde ho můžu stáhnout.
Bartn
Kontaktovat uživatele:

#219 Příspěvek od Bartn »

Focus nemám, mám však manuál od modelu Wild Hawk. Podle mého jsou to stejné modely. Pokud by jsi se s tímto spokojil mohu poslat kopii, ale až v sobotu. Za hodinu totiž odjíždím. Pokud bys měl zájem pošli svůj mail a já to pošlu.
Wladiwostok

Pelikán FOCUS - pomoc s výberom

#220 Příspěvek od Wladiwostok »

Dobrý deň,

som tu úplne nový. Pred 3 rokmi sme si kúpili Pelikan Focus - hotový set. Vybrali sme sa na lúku a hned 1. let sme havarovali, lietadlo sa opravilo a dalo do skrine. Od vtedy s ním nikto nelietal, dnes som ho našiel v skrine, nabil som batérie a vybral sa opäť na lúku. Lietadlo nemalo vôbec žiadnu silu vzlietnuť !!! Ako sa hodilo tak aj hned spadlo :( Neporadíte mi nejaký silnejší motor, vrtule, regulátor otáčiek a batérie s nabíjačkou (našiel som na internete nejaké sety ale nikde to nebolo všetko po hromade), chcem sa naučiť lietať len toto ma dosť odrádza. A ešte sa chcem spýtať ako vyvážiť lietadlo, možno aj v tom je problém. Ďakujem všetkým za rady :)
pert
Kontaktovat uživatele:

Re: Pelikán FOCUS - pomoc s výberom

#221 Příspěvek od pert »

Nebude spíš problém v těch baterkách? Přeci jen 3roky ve skříni jim asi moc nedalo. A kolikrát jsi je nabíjel a vybíjel než jsi to letos vrhnul do luftu? Nebo aspoň co je tam za baterky? Podle toho co mi nabídnul net, je tam 7-mi článek NiMh. Asi bych nejprve zkusil řádně nabité baterky a potom špekulovat nad AC motorem, réglem, Li-Pol baterkou. Co?
lkn

#222 Příspěvek od lkn »

Zdravím,
jako nepříliš zkušený modelář jsem od známého dostal Focuse. Podle rad tady na fóru jsem mu dal větší vrtuli a unašeč, ale jinak jsem s ním nic nedělal. Zaráží mne, že dovážený a s baterií uvnitř váží 754g. Všude stojí, že výrobce uvádí 630-640g. Vůbec nemám tušení, kde to nabral, přidaná závažíčka mají jen 20g. Chci se zeptat, jestli to i tak bude létat v pohodě, nebo je třeba s tím něco dělat, případně co. Díky za odpověď.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“