CopterX 450

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kenny McCormick

#211 Příspěvek od Kenny McCormick »

Aj sam by som rad vedel, aky velky rozdiel je medzi 450 a 500 pri poletovani.
Jedine, co som tu cital je, ze sa da lietat pri vecsom vetre, co zrejme suvisi s hmotnostou. Akom velkom vetre, to neviem. :D

Uz som skusal visiet pri miernom /tazkopovedat akom velkom/ vetre so 450 a bol som prekvapeny, ako sa to sprava. Pripomina mi to sarkana z detstva, aspon teda pri naklone heli proti vetru nosom dohora stupal ako sarkan 8O
Naopak naklon dole ho tlaci k zemi, ale to sa dalo kompenzovat plynom.
scarabeus

#212 Příspěvek od scarabeus »

Rozdil mezi 450 a 500 opravdu je, a to dost velky. 450ka, i kdyz se sesteluje, je takova neposedna. 500 uz hodne stoji a moc se nehybe. Samozrejme opet za predpokladu, ze se spravne sesteluje.
Mikelo

#213 Příspěvek od Mikelo »

Řekl bych to takhle:
Buď na vrtulníky máš a upilotuješ i takové mršky jako Honey Bee CP2 apod., nebo nemáš. Velký vrtulník je prostě línější a tak dá pilotovi víc času na chyby. Pilotovat tu "kuličku na plechu"se musí vždycky.
Rozdíl mezi třeba Minititanem E325 a Rexem 500 není až takový aby to zamaskovalo "levý" ruce. Natočení disku rotoru vůči větru bude mít účinky zcela stejné, jen váha většího vrtulníku zajistí plynulejší změny polohy a míra nepříjemnosti se posune o nějaký ten m/s rychlosti větru výše.
baris

#214 Příspěvek od baris »

Petr793 píše:Trochu jste mě teď s Copterem vyděsili. Myslel jsem, po přečtení všech možných diskuzí, že Copter je na tom lépe, než HKčko v plastu. Už jsem byl pro Coptera-450 téměř rozhodnutý. Dokonce jsem opustil i myšlenku začít s vrťasem třídy 500 :wink: Máte ještě někdo nějaké negativní skušenosti s Copterem?

Já si myslím, že to máš ůplně jedno co koupíš jestli HK nebo CX s obojim budeš vychytávat nějaký ty mouchy. Já byl napřed rozhodnutý pro HK, ale po pročtení zdejšího fora jsem radši šel do CX na ten jsem čet jen chválu. Teď vím že to zas tak v pohodě není. Problémy byly již při skládání vadná ložiska náhonu vrtulky vyměnil jsem je za origo t-rex, ale to se mě moc nepovedlo a ložiska umřely zas. Nakonec jsem koupil komplet nový náhon (copterX) a je klid. S hřídelkama problémy nemám i po jednom pádu jsou OK.
Lítání je v pohodě mám gyro HG5000. Zatím jen vis a přesuny i ve větru hlavně v dosahu dobré viditelnosti. Lítám na simu (moc důležitý) a ukočíruju i t-rex450 ze začátku pro mě absultně nemožný.
Blade,CopterX 450+DX6i
Petr793

#215 Příspěvek od Petr793 »

Mikelo píše:Řekl bych to takhle:
Buď na vrtulníky máš a upilotuješ i takové mršky jako Honey Bee CP2 apod., nebo nemáš. Velký vrtulník je prostě línější a tak dá pilotovi víc času na chyby. Pilotovat tu "kuličku na plechu"se musí vždycky.
Rozdíl mezi třeba Minititanem E325 a Rexem 500 není až takový aby to zamaskovalo "levý" ruce. Natočení disku rotoru vůči větru bude mít účinky zcela stejné, jen váha většího vrtulníku zajistí plynulejší změny polohy a míra nepříjemnosti se posune o nějaký ten m/s rychlosti větru výše.

S tím samozřejmě souhlasím na 100%. Když na to nejsou ruce, nepomůže naprosto nic. Mě jen zajímalo, jestli je lepší začít s 500kou právě proto, že by mohla mi dát víc času na opravu chyb a třeba ušetřila peníze za náhradní díly :) A pak třeba si pořídit 450ku na nějaké živější polítání.
CopterX 450, T-rex 500, Blade MSR, DX6i, simulátor Phoenix 5
Mikelo

#216 Příspěvek od Mikelo »

Neušetří ti nic. Nikdo neví jak často s tím budeš mlátit o zem. ND na větší vrtulník jsou dražší i samotné pořízení je dražší. Může být, že krásný vrtulník bude čekat až budou prachy na opravu a ty se po tu dobu nenaučíš nic. Do velikosti 500 není radno strkat výbavu podle ceny na HC!!! Tam už jde o bezpečnost tvou i okolí.
Jsou lidi co postupovali tak opatrně, že s vrtulníkem nikdy nepraštili, ale já takového neznám. Zato vím o jednom takhle opatrném co po dvou sezónách sotva zaletí kostrbatou osmičku. Když se chceš něco naučit a posouvat se dál tempem větším než hlemýždím, tak s tím prostě občas vrtat hlínu budeš. Simulátor jen sníží počet trapně začátečnických nehod. Platí, že co nezaletíš v reálném luftě, to neumíš.
Jediný případ kdy 500 jednoznačně pomůže a zároveň ušetří je výcvik s instruktorem na drátě. Všechny výhody 500 proti 450 se projeví, aniž se dostaví vyšší/dražší riziko.
Já doporučuju na první nácvik s jednorotorem Honey Bee a bezvětří, nebo halu. Kdo zkusil, ví že poměr cena/výkon/radost je bezkonkurenční. A až s tou hračkou uvisíš celou baterku proti sobě a zaletíš osmičku, tak si kup co chceš. Ty nejhloupější havárky už budeš mít za sebou jen za pár stovek.
Kenny McCormick

#217 Příspěvek od Kenny McCormick »

Z tohto uhla pohladu to nebude az taky rozdiel. S 500 mozno menej krat padnes, ale cena ND to vyrovna, a zo zaciatku to mozno so 450 bude lacnejsie.
Ja sa utesujem tym, ze sice viackrat heli otrieskam o zem, ale da mi to viac. Ked sa naucim lietat so 450, 500 nebude problem. Dalej sa naucim "sroubkovat" /to uz aj snad viem :P / a nastavovat. Aspon dufam. :) :D :P :D :)
Dam na Mikela, kym sa nenaucim s tymto a budem lavy, neidem do 500. Zvysil by som tym nebezpecenstvo pre svoje okolie :P :P :P Zatial lietam ako s odistenym granatom, tak naco menit za bombu.

Edit: mikelo ma predbehol...
Petr793

#218 Příspěvek od Petr793 »

Děkuji Vám všem za Vaše názory. Je v nich spousta pravdy. Nepočítám s tím, že bych nepadal. S tím počítám a nijak se tomu nebráním. Rozhodně nejsem někdo, kdo bude mít vrtulník jenom na koukání na poličece.
Nicméně si stále říkám, jestli třeba není lepší začínat od něčeho stabilnějšího (byť většího) a pak až přejít na něco svižnějšího. Ale to je jen můj názor, nebo spíš doměnka, začátečníka. Tím Vám všem, co už máte vrtulníky ve vzduchu, nechci nijak oponovat, nebo se dohadovat. To bych si nedovolil, páč Vašich názorů a rad si moc cením.
CopterX 450, T-rex 500, Blade MSR, DX6i, simulátor Phoenix 5
baris

#219 Příspěvek od baris »

Co si myslite o servech HS81 na cykliku? Ja menim po kazdy rane prevody na HD1810 a nemam obchod v okoli, ktery by je mel v nabidce. Tak premyslim o zmene na ty HS81 prevody jsou za 80Kc a obchod za rohem.
Blade,CopterX 450+DX6i
Troll

#220 Příspěvek od Troll »

Sice nevím co si myslí ostatní, ale já si myslím, že tam HS 81 nacpeš pouze po podstatné a velice pracné úpravě rámu. HS 81 jsou totiž výrazně větší. Tudy cestička nevede. :( Pokud se Ti nechce měnit stále převody, použij kovové. Sice to taky není ideální řešení ( já osobně bych kovové převody na cykliku nepoužil) ale ty kovové vydrží o něco víc. Bohužel taky ne všechno a v případě nutné výměny zaplatíš víc. Já osobně jsem se dávno smířil s tím, že na CCPM vrtulnících prostě po ráně převody měním.
Kenny McCormick

#221 Příspěvek od Kenny McCormick »

Troll
ono prave ze tie 1810 maju kovove prevody. Ja ich mam tiez, skusmo som jedno servo rozobral, a len jedno ozubene koliesko pri motorceku je plastove, ostatne su naozaj kovove. Maly by nejake rany vydrzat, mne zatial vydrzali dve a to jedna bola teda na fest tvrdy povrch, asi som mal stastie.
Vulcan72

#222 Příspěvek od Vulcan72 »

Mám v CopterX serva PowerHD 2216MG a ty maj komplet převody v kovu a jsou prý pevnější než v těch HD1810 a taky do nich pasují možná bys měl zkusit tyhle.

Jinak HS-81 8O tam určitě nedáš, to jsou to třídu větší serva.
T-Rex 450 PRO + CopterX 450 SE V2
Futaba T10CG + Phoenix sim.
Troll

#223 Příspěvek od Troll »

No jo, pokud tam má HD1810MG tak ty už skutečně kovové převody mají.
Zbynass1

#224 Příspěvek od Zbynass1 »

HD 2216 jsou dobré serva ale jsou ještě o 150,- dražší než 1810, to jedno plastové kolo u 1810 je naprost běžné u většiny MG serv, má ho i 2216, každopádně HD1810 je dost silné na to aby když narazín na odpor spolehlivě poohýbalo táhla cykliky proto si říkám že 2216 jsou zbytečně do síly a navíc jsou papírově o něco pomalejší než 1810.
nahoru může, dolů musí
Kenny McCormick

#225 Příspěvek od Kenny McCormick »

Dalsia moja negativna skusenost s copterX

Kupil som dva ks 450AE V2 /hlinik verzia/. Momentalne zostavujem druhy na carbon verziu SE a prisiel som na zaujimavu vec. V domceku hlavneho rotora je zle navrtana diera na hlavnu osku - a je aj dost volna. Javi sa to, akoby bol domcek ohnuty, ale este nebol vo vzduchu. Odporucam vsetkym majitelom coptera so toto skontrolovat, pretoze ja som to mal na oboch domcekoch. Je tu mala moznost, ze som prvy ohol sam pri pade, ale uz tomu neverim, po skusenostiach s hlavnymi oskami krivymi od vyroby. Skor som to prehliadol, kedze som kompletoval svoj prvy vrtas. Ked odmontujete listy, padla a roztocite motor na minimalne otacky, pri pohlade zhora /musite si byt isty, ze oska je OK/ je to jasne vidiet. Jednoduchym a lacnym riesenim je kupit za par supov nahradny domcek z HK, diera na osku je tesna a hlavne je rovny. Vyskusany. Je tmavsej farby. Gumicky date z copteraX, tie su lepsie. http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... ade_(HK450)

CopterX mozno bol lepsi ale momentalne je kvalitativne horsi ako HK v kove. Vyskusal som zadnu osku z HK, tiez je v pohode oproti tej z coptera. Moje rozcarovanie z neho sa meni na sklamanie... :(
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“