Ahoj,
byl jsem taky nedávno začátečník, tak se mohu podělit o nějaké zkušenosti.
Co se týká vrtulí, hodně lidí si chválí DALPROP Cyclone 5045
https://www.banggood.com/2-Pair-DALPROP-T5045C-5-Inch-3-Blade-Propeller-Clover-Prop-Black-Red-Orange-Green-p-1110019.html?rmmds=search a můu jen potvrdit. Na moje krušný začátky co to na acro šlo několikrát do země, pole, větví atd.. se mi zatím nepodařilo zlomit ani jednu

jen mají trošku škrábance a a otlačeniny.
Regulátory jsou ok k daným motorům, důležitý je tam BLHeli_S a že umí D-Shot (navíc nepotřebuješ ani ten buzzer, protože se nechá flashnout special firmware do těchto ESC a Betaflight je umí použít jako buzzer, takže pak vlastně pípají samotné motory, pokud nebudeš pípat furt, tak jim to nevadí, mám to nastavené na přepínač na mém FS-i6x, pro případ, že se dron ztratí v trávě).
Motory jsou do začátku v pohodě, já jsem tedy šel rovnou do 2600kv, akorát jsem si trochu pohrál s expem na PIDu, aby to kolem středu nebylo tak citlivé.
Zbytek nevypadá špatně.
Co se týká FC, takt jsem šel do Omnibus F4 V3 (pozor na to, aby to bylo V3 případně, to už má spínaný BEC regulátor, takže lze napájet rovnou napětím baterky a použít 5V, které to dělá například pro receiver nebo kameru, u předchozích verzí se deska dost přehřívala, občas i shořela). Tento FC hlavně kvůli tomu, že jsem dával rovnou FPV a tahle deska má v sobě OSD (informace o letu, např. napětí, proud, spotřebovaná kapacita, doba letu, horizont, atd.. přímo do videa co jde do brýlí), které jde nastavovat přímo z Betaflight.
Radio je taky v pohodě, já mám to i6x, ale měl jsem možná zvolit jen i6, když na to koukám zpětně, sice je starší, ale existuje pro to daleko víc modů než pro i6x. Akorát přijímač bych ti doporučil spíš fs-x6b, který je menší a stejně nepotřebujes PWM protože připojíš jen iBUS k FC.
U baterií 1800mAh je v pohodě, potom následně do extrémů, až s tím budeš umět a budeš chtít lítat svižně a opravdu to řezat do maxima, tak je lepší nějaké 1300mAh, nebo max 1500mAh, protože jsou lehčí, ale i s tou 1800mAh pro začátečníka rozdíl poznat není, je to dost svižné a když jsem začínal (učil se line of sight hover a základní koordinaci letu, atd.. jsem vydržel lítat asi třičtvrtě hodiny s 3x 1800mAh a 1x 1300mAh). Tady se pak liší názory, jestli jít do 3S nebo 4S, někdo říká, že pro začátečníka je lepší 3S, protože není tak agersivní a nemá takový odpich, ale já bych spíš doporučil 4S rovnou, protože jak je to citlivý si nastavíš v Betaflight, jak throttle tak ostatní, takže to může být citlivý jak jen chceš a až se zlepšíš, nemusíš kupovat 4S.