michal.valis píše:Plánuji pořízení většího akrobata a potřeboval bych vědět, jestli se my zájemci o F3A mini společně s panem Havlem dokážeme dohodnou na pravidlech a zkusit soutěž uskutečnit. Nebo nikoho z letců tato kategorie nezajímá?
Nerad bych investoval peníze (které budu obtížně shánět) do éra na kategorii RCA a pak zjistil, že jsem mohl o polovinu levněji létat F3A mini![]()
.
na F3A mini se přihlásil nakonec pouze jeden zájemce a osobně si myslím,že pokud nepřijde nějaká technická závada a v obratech pujdeš kruček po kručku,bude mít velký akrobat větší životnost,větší letadlo bude určitě hodnější,navíc alespon ve mě vzbuzovalo respekt a nenutilo mě to tolik k blbnutí,jako menší modely.Já se o akrobacii pokoušel před lety s Matadorem,mám ho dodnes a v pořádku .
Na motohodiny to je určitě mé nejlevnější letadlo.Je ale fakt,že pokud by to mělo být pojato soutěžně,tak je asi potřeba v případě rány mít v záloze na další soutěž druhý náhradní model,nebo mít alespon finanční možnost to nějak bleskurychle vyřešit.Já to i dnes, pokud to jen trochu jde řeším právě tím podobným-náhradním modelem.
Létat s modelem,který bude velice těžko finančně nahraditelný,do toho bych soutěžně nešel.
Puvodně jsem byl z F3A mini také právě z finanční dostupnosti celkem nadšený ale tak trošku mi zpočátku nedocházelo,že soutěž nebude svolána až bude hezky a nebude fučet,ale bude termín v kaledáři a pokud bude foukat 10ms,tak to bude jistě s malým modelem asi těžko řešitelné.