RCStudio píše:
Ono to bude take tim, ze se snazime tuto znacku vcetne podpory co nejlepe zakaznikum priblizit. Videonavody, psane navody, podpora atp.
Kdyz to srovnam s jinymi znackami, pro uzivatele idealni reseni - najdete si na youtube "jak nastavit Frsky nebo opentx" a pak zmente jmeno za jinou znacku co dostnete za ceska videa?
Pak neni divu, ze FrSky roste na oblibe jak u zacatecniku tak jiz pokrocilych nebo letitych modelaru. Jak roste zakladna uzivatelu tak samozrejme roste i pocet lidi kteri ji budou doporucovat, protoze jim slouzi a jsou spokojeni.
Já to právě takto nevidím. Samozřejmě snahu o přiblížení značky, tvorbu návodů, videonávodů, podporu na fóru chápu a vůbec nic proti ni nemám. A to co teď napíšu není nic proti RCStudiu, RiMrovi a dalším popularizátorům OpentTX, potažmo FRSky.
Ale co mi vadí je to, že někdo ve vláknu řekněme o Futabě napíše, že má nějaký problém, nebo mu něco nejde nastavit a vzápětí se objeví příspěvky ve stylu "Opent TX je nejlepší". Mi už to kolikrát přijde, jako by ti lidé přesvědčovali sami sebe. A nikdy jsem si nevšimnul, že by to stejné dělali majitelé rádií Graupner, Jeti, Futaba, Spektrum a dalších. O dotazech, jaký vysílač pořídit ani nemluvím.
Je mi jasné, že OpentTX je komunitní záležitost mnohem více než ostatní značky. Ale mi to bčas více než komunitu připomíná sektu. Možná se pletu, možná jsem úplně mimo, ale právě díky podobným příspěvkům začínám dostávat na Opent TX slušnou alergii.
Abych nebyl špatně pochopen, pokud např. RiMr (a jiní), kteří vytvořili tutoriály, přispějí radou, tak to považuji právě za tu skvělou komunitní věc.