Blade mCPX II - tuning, upgrady

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
buki

Re: Blade mCPX II - tuning, upgrady

#241 Příspěvek od buki »

Tsisters píše:Tak jsem to šel i přez tu zimu skusit,nechápu jak může někdo lítat,když jsou venku 2°,ale jinak podvozek splnil funkci a to je důležité :-).A ještě poznatek po přechodu na kovovou cykliku,doporučuju všem :-) je tam obrovský skok dopředu,jen je třeba mnohem jemněji páčkovat,heli reaguje na sebemenší pohyb kniplem,doporčuji všem zahodit tu plastovou a vymenit za kovovou

Jenom se pozastavím nad tou kovovou ciklikou jak říkáš, že se reakce zlepšily. Já mám stále normální plastovou a reaguje naprosto přesně a okamžitě. Žádné prodlevy tam nemám. A to porovnávám ty reakce s velkým. U obou jsou stejné.Lítám "natvrdo", nemám žádná expa.
Tsisters

#242 Příspěvek od Tsisters »

Na takové skoušení se dostanu až bude tepleji a nebo jestli vyjde telocvična :-),ale pro normální let mi nepřipadla žádná změna.Vážil jsem celý vrťas i z baterkou a má 49 g.Jinak mám tady 2 prototypy,tak je 2 zájemcům pošlu gratis :-),ale musíte si je sami ohnout a trošku opilovat ostré hrany a přilepit držák baterky z rozbitého podvozku.Oplátkou očekávám hodnocení a případné návrhy pro změnu.Co se týče cykliky,připadá mi že ta původní reagovala tak nějak opožděně,jako by se nejdříve vymezily vůle a až pak se pohnula
Přílohy
vysek.jpg
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
Dino A

#243 Příspěvek od Dino A »

Tsisters píše:Na takové skoušení se dostanu až bude tepleji a nebo jestli vyjde telocvična :-),ale pro normální let mi nepřipadla žádná změna.Vážil jsem celý vrťas i z baterkou a má 49 g.Jinak mám tady 2 prototypy,tak je 2 zájemcům pošlu gratis :-),ale musíte si je sami ohnout a trošku opilovat ostré hrany a přilepit držák baterky z rozbitého podvozku.Oplátkou očekávám hodnocení a případné návrhy pro změnu.Co se týče cykliky,připadá mi že ta původní reagovala tak nějak opožděně,jako by se nejdříve vymezily vůle a až pak se pohnula

OK, tak te tedy poprosim o zaslani. Podrobnosti v SZ.
Napadlo me, udelat ten drzak na baterky tak, aby se dali pouzivat ruzny. Jestli to teda neni blbost. Mohl bych treba podvozek dat i na mSR.
Blade mSR, Blade mCPX 2, Mini Titan E325 SE, Radian
Phoenix v.4.0.m
Spectrum DX8
RadekCe

#244 Příspěvek od RadekCe »

Tsisters píše:Jinak mám tady 2 prototypy,tak je 2 zájemcům pošlu gratis :-)

Kdy jsi říkal, že se můžu stavit? :mrgreen:
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
Tsisters

#245 Příspěvek od Tsisters »

Tak podvozky rozdány :-).Určitě není problém ho udělat i pro jiný model a jiné baterky,pouze potřebuju vědět kde mám upravit který rozměr
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
Tsisters

#246 Příspěvek od Tsisters »

to:RadekCe s tebou jsem počítal automaticky,já věděl že neodoláš a přijedeš na kafe :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
seltino

#247 Příspěvek od seltino »

to jsou ty sousedské výhody :D Těch 49 gramů jak píšeš je celkem dost, nemá orig MCPX vážit gramů 44?
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
Tsisters

#248 Příspěvek od Tsisters »

Nevím kolik váží originál a jestli je váha z baterkou nebo bez.Nemůžu za to že bydlíš trošku dál,ale jak budem otvírat na jaře nebe tak bude kdoví kolikátá verze podvozku :mrgreen:
Ps. pro tebe mám taky jeden schovaný,ale pssst nikomu to neříkej :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Tsisters

#249 Příspěvek od Tsisters »

Tak jsem to šel všechno zvážit a originál mcpx z baterkou,ale prodlouženým zadkem váží 48 g.S mojí kabinkou a mým podvozkem 49 g,tak že by to teoreticky mnělo mít úplně stejné letové vlastnosti
Jarmil

#250 Příspěvek od Jarmil »

seltino píše:to jsou ty sousedské výhody :D Těch 49 gramů jak píšeš je celkem dost, nemá orig MCPX vážit gramů 44?

Mě váží 48g bez baterky normálně, sliby na krabici už neřešim. Dneska jsem koupil oranžovej sprey, tak zejtra to snad fouknu :D . Jakej ty si měl letovej čas s tim starym motorem?
seltino

#251 Příspěvek od seltino »

2 až 2,5 minuty do vypnutí s hyperionkou 250MAh, dostávala pěkně na prdel. Setové baterky a nanotechy ten odběr už nedávaly a vrtulník se vypínal klidně po 15 sekudách letu.
Hold člověk neví jaký HELIMAX mu dojde, buď koupit 3 HELIMAXY a vybrat ten nejlepší, nebo si prostě zaplatit pořádný motor a mít klid. Hledal jsem problém vysokého odběru skoro všude, možný zkrat, deska, konvertor, regulátor. A problém byl v motoru. Kdybychom to teď nevyzkoušeli, tak bych nevěřil že může být mezi stejnými motory takový rozdíl. Kámoš dal dneska jen pár letů, uvidíme zítra až nastaví křivku 100-90-100 jak se to bude chovat.
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
Jarmil

#252 Příspěvek od Jarmil »

seltino píše:2 až 2,5 minuty do vypnutí s hyperionkou 250MAh, dostávala pěkně na prdel. Setové baterky a nanotechy ten odběr už nedávaly a vrtulník se vypínal klidně po 15 sekudách letu.
Hold člověk neví jaký HELIMAX mu dojde, buď koupit 3 HELIMAXY a vybrat ten nejlepší, nebo si prostě zaplatit pořádný motor a mít klid. Hledal jsem problém vysokého odběru skoro všude, možný zkrat, deska, konvertor, regulátor. A problém byl v motoru. Kdybychom to teď nevyzkoušeli, tak bych nevěřil že může být mezi stejnými motory takový rozdíl. Kámoš dal dneska jen pár letů, uvidíme zítra až nastaví křivku 100-90-100 jak se to bude chovat.

Myslel jsem s 550 baterkou, ale stejně mi to nejde narozum. To blbě upekli zrovna magnety, bo vošklivějc navinuli vinutí :roll: , podivné. Otázka je, když koupíš pořádnej motor, jestli to nebude podobný.
seltino

#253 Příspěvek od seltino »

pořádný motor už mám, jen nemám regl, uvidíme až dojde :)
baui

#254 Příspěvek od baui »

buki píše:Jenom se pozastavím nad tou kovovou ciklikou jak říkáš, že se reakce zlepšily. Já mám stále normální plastovou a reaguje naprosto přesně a okamžitě. Žádné prodlevy tam nemám. A to porovnávám ty reakce s velkým. U obou jsou stejné.Lítám "natvrdo", nemám žádná expa.

Je možné, že máš jeden ze šťastnějších kousků. Moje první setová cyklika byla hned z krabice s vůlí v ložisku, tak šla do koše. Druhá byla už docela v klidu, ale až RKH je opravdu přesná. Srovnání s velkou helinou je irelevantní, je potřeba vedle sebe postavit dvě mcpx. Je tam rozdíl v setrvačnosti a velikosti řídících ploch, který hraje zásadní roli.
Tom
buki

#255 Příspěvek od buki »

baui píše:
buki píše:Jenom se pozastavím nad tou kovovou ciklikou jak říkáš, že se reakce zlepšily. Já mám stále normální plastovou a reaguje naprosto přesně a okamžitě. Žádné prodlevy tam nemám. A to porovnávám ty reakce s velkým. U obou jsou stejné.Lítám "natvrdo", nemám žádná expa.

Je možné, že máš jeden ze šťastnějších kousků. Moje první setová cyklika byla hned z krabice s vůlí v ložisku, tak šla do koše. Druhá byla už docela v klidu, ale až RKH je opravdu přesná. Srovnání s velkou helinou je irelevantní, je potřeba vedle sebe postavit dvě mcpx. Je tam rozdíl v setrvačnosti a velikosti řídících ploch, který hraje zásadní roli.

Buď vrtulník reaguje přesně na povely od kniplů a nebo ne. A jestli je to prcek a nebo 90 je úplně jedno.Bavím se jen a jen o citlivosti na řízení a po devíti letech s vrtulníky mi věř, že vím o čem mluvím.
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“