HC3-SX a Bavarian Demon - nové vlákno

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy
Odpovědět
Zpráva
Autor
petrct
Kontaktovat uživatele:

Re: HC3-SX a Bavarian Demon - nové vlákno

#241 Příspěvek od petrct »

proč něco mazat , každý příspěvek je poučný. A každý někdy začínal a plaval v problémech :wink:
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/
petrct
Kontaktovat uživatele:

#242 Příspěvek od petrct »

lukas.rychter píše:teď řeším s Pavle totéž, vrtulka při prudkém přidání kolektivu z visu ustřelí. Jedná se o T-rex 500, motor ten vroubkovaný Align 1600Kv, 13t pastorek, 6s lipol 2650 mAh, křivka 86-82-86, lítání pijánko souvrat, loping, po 5 minutách dobíjím 1700 mAh. Mám přidat křivku? nebo upravit ji?

z mé zkušenosi z trex 500 je taková pokud jsem mněl křivku plynu rovnou tak se heli chovala dobře i na vrtulce jakmile jsem udělal V-čko třeba 90-70-90 tak v tic tocu vrtulka kopala a zasekávačkách taky
boZZda

#243 Příspěvek od boZZda »

Muzete zkusit zvednout P az treba na 18. Je to obcas potreba, kdyz je slaba vrtulka (mala) nebo pomalejsi servo.
Pocitam s tim, ze jste zisk v radiu dali co nejvic to jde.

Pokud ani to nepomuze, tak bych zkontroloval vrtulku. Bud to jsou lotiska, nebo neco nekde nechodi jak ma.

Nebo druha varianta je spatne nastaveny governor.

Revo MIX je takova berlicka, ktera by nemela byt potreba. Pokud je potreba a pomuze, tak proc ne.
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
lukas.rychter

#244 Příspěvek od lukas.rychter »

Dobrá, dobrá, zítra zkusím plochou křivku, a zvedat P. Jen se zeptám obecně, jak máte nastavenou vrtulku v neutrálu, má mírný střih nebo 0 (tedy komu to zasekává tak jak má :) )
boZZda

#245 Příspěvek od boZZda »

Predstih tak 3st.
bavarianDemon 3X a 3SX
petrct
Kontaktovat uživatele:

#246 Příspěvek od petrct »

předstih , zavisím helinu vypnu HLock a heli se nesmí otáčet na žádnou stranu, pak nastavím limity a vrtulka chodí jak má
lukas.rychter

#247 Příspěvek od lukas.rychter »

petrct píše:předstih , zavisím helinu vypnu HLock a heli se nesmí otáčet na žádnou stranu, pak nastavím limity a vrtulka chodí jak má

To se dělalo u klasických gyr, platí to i pro případ bezpadel konkrétně hc3sx?
petrct
Kontaktovat uživatele:

#248 Příspěvek od petrct »

jo na hc3sx u mé LA 700 jsem to udělal naprosto stejně ,myslým že chování vrtulky nemá ani tak vliv jaké bezpádlo tam je, jako její mechanické nastavení a odlehčení elektronice na kompenzování spatného nastavení mechaniky
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#249 Příspěvek od pkotatko »

Strih na vrtulce delam. A pokud chces litat na male otacky tak je treba zvysit ucinnost vrtulky. Treba delsimi listy. Nebo jinymi, ucinejsimi. Samozrejmne za predpokladu, ze zbytek funguje tak jak ma. Jak ti napsali kluci predemnou. Pokud mam nastaveny ruzne otacky pro ruzne letove rezimy, tak je treba u kazdeho rezimu mit nastaven i jiny zisk pro gyro. Cim mensi otacky, tim vetsi zisk.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
OPR
Kontaktovat uživatele:

#250 Příspěvek od OPR »

Střih vrtulky, dělám ho taky, ale taky létám tři různé plynové předvoby (různě otevřený FADEC :lol: ). A tam pak je to trošku zbytečný. Páč to bude vyladěné jen pro ty jedny specifické otáčky. (mám střih vrtulky nastavený pro prostřední hodnotu plynu/otevření regulátoru)

Takže z toho vyplívá, že to dělat pro ty otáčky ve kterých se akrobatí, či létá nejčastěji /je nejvíce žádané aby vrtulník se chval co nejlépe.
krtek2k

#251 Příspěvek od krtek2k »

boZZda píše:Nevíš co říkáš. Kdyby ti to někdo nabízel na půjčení, tak raději odmítni :wink: Nestojí za to, aby se ti zhroutil Mikado svět a ty byl potom nešťastný. To bych nerad.

Hej Bozzdič proč ten hejt? Já to myslel dobře. Mě heliny s vbarem prostě lítaj dokonale, nedokážu si představit , že bych od toho mohl chtít něco víc. Však se podívej do vlákna vbaru, jeden dva tři příspěvky každejch 14dní , totiž není co řešit , všichni jenom lítaj. Tady je den co den plná stránka , někdy i víc , o tom jak to někomu něco dělá , a co s tím. Víš , že jsem neměl vbar napíchlej na pc od tý doby co jsem ho prvně nastavil?
Kdo byl někdy na akci , kde lítal Bozzda??? Že to po každým startu připojuje k notebooku???
Jen fakta , žádné doměnky.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
OPR
Kontaktovat uživatele:

#252 Příspěvek od OPR »

krtek2k píše: .....Kdo byl někdy na akci , kde lítal Bozzda??? Že to po každým startu připojuje k notebooku???

:)
chastra
Kontaktovat uživatele:

#253 Příspěvek od chastra »

krtek2k píše:Hej Bozzdič proč ten hejt? Já to myslel dobře. Mě heliny s vbarem prostě lítaj dokonale, nedokážu si představit , že bych od toho mohl chtít něco víc. Však se podívej do vlákna vbaru, jeden dva tři příspěvky každejch 14dní , totiž není co řešit , všichni jenom lítaj. Tady je den co den plná stránka , někdy i víc , o tom jak to někomu něco dělá , a co s tím. Víš , že jsem neměl vbar napíchlej na pc od tý doby co jsem ho prvně nastavil?
Kdo byl někdy na akci , kde lítal Bozzda??? Že to po každým startu připojuje k notebooku???

to nevypovídá o ničem :wink: Když to chytne takovej vooloid jako jsem já a je na blízku nějaká osoba co mu informace hned poradí a nemusí to hledat na netu jak pako, tak potom se samosebou rozvine diskuze :lol: Až u Vbaru střihnou uplně novej soft jako démon taky jich přibyde neboj.
boZZda

#254 Příspěvek od boZZda »

Ajajaj. Lidi se tady ptaji a dostavaji odpovedi. Pak uz to k PC nepripojuji, aletady uz nenapisou, ze jsou spokojeni a ze na to od te doby nesahli a chodi to super. Ono dnes uz uzivatelu HeliCommandu jsou v CR stovky, vis? Krom toho se podivej na otazky. porad se dokola opakujity same a stejne to je hodnekrat o mechanickem nastaveni vrtulniku. No a to je u vsech bezpadel jedno a to same.

Ano, porad pripojuji PC k HeliCommandu a vis proc? Protoze nekdo musi ten software vyladit tak, aby kdyz ho na stole poprve naladis, tak letel jak ma bez sloziteho nastavovani. Podle referenci na firmware 123 se mi myslim moje prace povedla!!! No a holt jsou za tim stovky hodin ladeni a zkoumani. Tose neda vymyslet od stolu. Myslis, ze u Mikada neni nekdo takovy jako ja, kdo porad neco ladi a zkousi? Ver mi, ze ano. Diky takovym jako jsem ja s tim ostatni normalni uzivatele nemaji praci.
bavarianDemon 3X a 3SX
krtek2k

#255 Příspěvek od krtek2k »

Však to je dobře, já ti tleskám, a uznávám co děláš. Jen tak dál.
A gratuluju , že už vám to konečně lítá skoro jako vbar.
Ale proč ten hejt?
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Odpovědět

Zpět na „Heli - technika“