shevrey píše:Clovece ty umis potesit ... vzdy od Tebe je neco nepotesujiciho. No hele musim to zkusit nemam s tim zkusenost, ale mel jsem podobne na fw190 a bylo to dobre. Na draftu nejsem schopen tu lopatku rukou ulomit proto jsem to tisknul na zkousku .. Je to z ABS a tl. Lopatky je 4mm a je plna.
Odzkoušej, já už to mám za sebou. Praská to po tištěných vrstvách asi od vibrací motoru. Já měl ABS tl. 3 mm plný, teplota 260 aby se to dobře spejkalo a ještě byla tiskárna v zateplený bedně, teplota uvnitř cca 40-45 st. Průměr větráku 140 mm. Jak známo, velký věci z ABS (a hlavně plný) moc pnou, takže lopatky už při tisku na konci praskly po vrstvě. Po vytištění jsem větrák namočil na 30 vteřin do Metylénchloridu, povrchově se to celý naleptalo, "vyleštilo" a zatáhly se praskliny. Zkoušel jsem běh na 10 ccm metyláku a praskalo to. Sice asi o půlku víc otáček ale zase menší vibrace.
Jestli to chceš mermomocí zkoušet, spojil bych konce lopatek obručí, bude to určitě pevnější.
A nebo rovnou větrák vyfrézovat z 0,8-1 mm Al hlubokotažnýho plechu a v šabloně lopatky naohýbat a doklepat do "šavle". Nebo vytisknout na 3D negativy větráku a vyfrézovaný plech mezi nima smáčknout. To kupodivu ABS vydrží, taky odzkoušeno ale musí být tak 5-8 perimetrů tryskou 0,5 mm a infill cca 50%.
Jirka