L-200 Morava
Re: L-200 Morava
Konečně jsem dožehlil všechna kormidla. Teď ještě všechny ty dírky pro závěsy páky a serva.
Zalepil jsem hmoždinkové panty kormidel a osadil serva směrovek
A mám připravené i závěsy klapek.
A mám připravené i závěsy klapek.
Trochu závitování s přípravkem, co jsem tu někde vyčetl,
a všechna serva, závěsy, páky a táhla jsou na místě
Budu muset znovu žehlit. Rozdílem vlhkostí dílna-pokoj se mi to tak seschlo, že se fólie povolila.
a všechna serva, závěsy, páky a táhla jsou na místě
Musím už něco udělat s povrchovkou, tak jsem to celé lehce přebrousil, a teď tu hodiny kouzlím s lepenku.
První nástřik tmelem
Trochu broušení, trochu stříkání, a už to mám v kamufláži "základovka ve spreji, vítr a já"
To bylo v sobotu, ale nedokázal jsem sem nahrát obrázky.
To bylo v sobotu, ale nedokázal jsem sem nahrát obrázky.
A včera jsem se dal do finální kompletace. Tak už bude Morava brzy připravená k záletu
Doufám, že tam opravdu doděláš tu prosklenou kabinu
to teprve bude něco.
Jinak je to opravdu parádní stavba, sleduji to od začátku.
pEPYK píše:Doufám, že tam opravdu doděláš tu prosklenou kabinuto teprve bude něco.
Ještě přemýšlím, jestli skla lehce kouřová, nebo čirá a dovnitř nějakou blondýnu
- RCModely
- Kontaktovat uživatele:
Jirka JR píše:Ještě přemýšlím, jestli skla lehce kouřová, nebo čirá a dovnitř nějakou blondýnu
Samozřejmě s modrým nádechem, to je pro Moravu typické.
Dnes jsem zkoušel techniku. Statický tah 5,5Kg, odběr motorů 2x55A (katalogový max. motorů
), 8800ot./min. na třílistech MA 13x8.
A závěr zkoušky: můj sestřižený trávník nežere!
A závěr zkoušky: můj sestřižený trávník nežere!
Jirka JR píše:... odběr motorů 2x55A (katalogový max. motorů), 8800ot./min. na třílistech MA 13x8. ...
Na začátku jsi psal 11x7 ... To je skoro moc (těch 55A) na tyhle motory; zkoušel jsi po chvíli chodu teplotu? Vím že mně u těch NTM zlobily magnety - vylézaly... Na B-25 mám sice taky NTM ale jsem tak na polovině max. proudu, stejně ale plánuju nahradit je řadou SK3...
jyrry.webnode.cz
jyrry píše:Na začátku jsi psal 11x7 ... To je skoro moc (těch 55A) na tyhle motory; zkoušel jsi po chvíli chodu teplotu? Vím že mně u těch NTM zlobily magnety - vylézaly... Na B-25 mám sice taky NTM ale jsem tak na polovině max. proudu, stejně ale plánuju nahradit je řadou SK3...
No, je to max. pro motory, vím cos psal o NTM, ale spoléhám na své vrozené štěstí
Jasně že budu sledovat. Při měření otáček šly chvíli naplno, ohřály se tak na 50°, takže dost, no asi fakt max. na 20 vteřin. Jinak počítám, že to bude jen startvýkon, on ten tah vypadá dost brutálně. Létat to musí na polovic.
Jinak s 11x7 braly motory 45A a to se mi zdálo málo. Hlavně to netáhlo.
To Doubravka
Dík! Včera už jezdila po trávě, bez křídel, jen jestli jede rovně
No a nahoru? Ještě pár drobností, třeba nalepit nádrže a vyměnit krátké táhlo klapky a je hotovo. Takže asi až vyřeším pár domácích povinností, nebo spíš než je začnu řešit. No rád bych hned, jak dovolí počasí