Konkurence Asanu aneb nové FrSky moduly na HC

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
StrycAlois

#271 Příspěvek od StrycAlois »

JMalik píše:
mior píše:Zaujímalo nás, aká je tepelná závislosť FrSky (teda či má problémy ako Futaba.
Čítajte tu:
http://rcmodely.cevaro.sk/index.php?id=241&n=overenie-teplotneho-rozsahu-cinnosti-modulov-a-prijimacov-frsky

Nějak mi asi uniká smysl toho článku.
Futaba pracuje do cca 60 stupňů, podobně jako vámi testovaný RX pracoval při 62 . Futaba to v návodu sundala o 10 stupňů na 50 a tam zaručuje bezchybnou funkci. Při 60 stupních vykleknou serva, baterky..... a RX Futaba přejde do řízeného FS.
FrSky neřízeně vytuhne . Možná později než serva, ale to už nebude mít kam posílat signály. Futaba těsně před smrtí pošle aspoň ten FS.
Tak nějak nevím, co je lepší :wink:

(".....Obzvlášť nás znepokojilo to, že ak s teplotou nad +50 stupňov môže mať problém aj nejedna renomovaná značka RC súprav, tak čo potom mladá a pomerne neznáma firma ako FrSky......")

Proč do tohodle vlákna, jehož předmětem je Assan a Frsky, zase zatahuješ Futabu?
Co sem pleteš ten článek? Nebo jste si s lv odevzdali štafetu?
Z komentářů v tom článku je jasné, že do toho vrtal nejdřív on. Poté, co mu autor naznačil, že si od něj do toho kecat nenechá a že s jeho rozhodnutím lv nic nenadělá, to teď zkoušíš ty?
Věnuj se témě Frsky a Assan.
JMalik

#272 Příspěvek od JMalik »

StrycAlois píše:Proč do tohodle vlákna, jehož předmětem je Assan a Frsky, zase zatahuješ Futabu?
Co sem pleteš ten článek? Nebo jste si s lv odevzdali štafetu?
Z komentářů v tom článku je jasné, že do toho vrtal nejdřív on. Poté, co mu autor naznačil, že si od něj do toho kecat nenechá a že s jeho rozhodnutím lv nic nenadělá, to teď zkoušíš ty?
Věnuj se témě Frsky a Assan.

Pokud to čteš, tak jsi určitě zjistil, že jse věnuji FrSky a teplotní odolnosti jejich RX.
Mior (ve spolupráci) měřil teplotní odolnost RX FrSky a porovnávali to s "teplotně problémovým" Fasstem. Znepokojuje je, proč má Fasst v manuálu 50 stupňů a FrSky nic. Tak to změřili a zjistili, že FrSky pracuje i při 62. Fasst při 60 stupních přechází do FS, FrSky při 62 ne.
Takže FrSky neřízeně vysadí, případně nemá kam posílat řídící povely, protože už nefungují serva, nafoukla se lipolka.....
Fasst těsně na téhle hranici (60 stupňů) přejde do FS a je šance, že je ještě funkční zbytek el. instalace.
Kdo se zajímá o FrSky, tak to pro něj může být dobrá informace.
Snad by to chtělo méně zaslepenosti a více objektivity z Tvé strany co ?
jidole
Kontaktovat uživatele:

#273 Příspěvek od jidole »

No já Ti nevím, ale co když mám kvalitní lipolku, která se při 62 stupních nenafukuje? Pak asi ocením to, že mi stále korektně pracuje přijímač, nemyslíš? Já osobně preferuji, aby byl přijímač v provozu nejdéle ze všech komponent. Odejde regl, ještě řídím plochy. Odejdou serva, vypínám motor, odejde TX, jsu v pytlu.
EasyStar se tříďákem, Zlín 50, Tornado XX a pár deskoletů.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#274 Příspěvek od RiMr »

jidole píše:Odejdou serva, vypínám motor, odejde TX, jsu v pytlu.

Nééé, v pytli jsi, až ti odejde svěrač... :D

Rači mi řekněte... Tak má ta poslední verze modulu FrSky problémy s ID nebo nemá...?! :)
TO je furt s největší pravděpodobností, asi už jo atd...
Chci slyšet slovo chlapa. Fundovaného... :D

#275 Příspěvek od JMalik »

jidole píše:No já Ti nevím, ale co když mám kvalitní lipolku, která se při 62 stupních nenafukuje? Pak asi ocením to, že mi stále korektně pracuje přijímač, nemyslíš? Já osobně preferuji, aby byl přijímač v provozu nejdéle ze všech komponent. Odejde regl, ještě řídím plochy. Odejdou serva, vypínám motor, odejde TX, jsu v pytlu.

Když odejde TX, tak už se můžeš skutečně jenom dívat.
Ale jestliže je 60 stupňů uvnitř v letadle,vrtulníku,..... tak to není normální a osobně bych dal přednost tomu ať to pošle RX do řízeného FS, než aby se vzápětí stalo něco nekontrolovaného.
kadas152

#276 Příspěvek od kadas152 »

RiMr píše:
jidole píše:Odejdou serva, vypínám motor, odejde TX, jsu v pytlu.

Nééé, v pytli jsi, až ti odejde svěrač... :D

Rači mi řekněte... Tak má ta poslední verze modulu FrSky problémy s ID nebo nemá...?! :)
TO je furt s největší pravděpodobností, asi už jo atd...
Chci slyšet slovo chlapa. Fundovaného... :D

Ach jooo to je ten muj post o 2 strany zpět neviditelnej?

Tak eště jednou:

Na rcgroups výrobce přislíbil že nové V8 netelemetrické moduly budou používat 24bit guid - no řešení je to tak napůl ale lepší než nic...

Ale hlavně z jejich zprávy vyplívá že telemetrický systém používá unikátní guid.

Zdroj: http://www.rcgroups.com/forums/showthre ... 270&page=3

Citace zrávy:

Kód: Vybrat vše

"Both V8 and two way series will use 24 bit. In theory, there would be possibility existing that GUID of V8 is generated randomly. If you require unique GUID, we would suggest you to go with telemetry module."

edit: aktuální shrnutí v FrSky

Kód: Vybrat vše

So, in summary, between all information in all the forums that I have seen, it appears that:
-
a) The only incompatibility that exists is between telemetry receivers and non-telemetry modules.
b) The only guarantee of genuinely unique ID, now and in future, is to use a telemetry module
c) All telemetry modules have a unique ID, whether they are 16 bit, 24 bit, irrespective of them being switched to telemetry, or V8 mode.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#277 Příspěvek od RiMr »

Ale OK, tohle jsem četl, ale je tam taky ten čas budoucí...
Ale jo, beru že to je "skoro nabeton" :)

#278 Příspěvek od kadas152 »

RiMr píše:Ale OK, tohle jsem četl, ale je tam taky ten čas budoucí...
Ale jo, beru že to je "skoro nabeton" :)

Čas budoucí tam je... ale poslední post mluví o konci měsíce s přechodem na 24 bit

A to unikátní guid by mělo být u telemetrického systému od začátku...
StrycAlois

#279 Příspěvek od StrycAlois »

JMalik píše:.... Fasstem. .... Fasst ...... Fasst ....

To byl výcuc z tvého příspěvku.
Tohle vlákno je o vlastnostech dvou systémů: Assan a Frsky, případně o porovnání těchto dvou systémů.
Tak sem nezatahuj systém třetí. Nedělej reklamu Futabě ani Fasstu. Nebo tohle vlákno půjde do kytek: na Smetiště.
Leda, že ti o to jde.
Když je někdo rozhodnut vsadit na jednoho z duelu Sparta - Slavia, protože on nechce vsadit na nikoho třetího, ale na jednoho z těch dvou, tak mu nedávej cennou radu, že nejlepší je stejně Baník.
Speedy
Kontaktovat uživatele:

#280 Příspěvek od Speedy »

StrycAlois píše:Tohle vlákno je o vlastnostech dvou systémů: Assan a Frsky, případně o porovnání těchto dvou systémů.
Tak sem nezatahuj systém třetí. Nedělej reklamu Futabě ani Fasstu...

Mě, jako člověka, který uvažuje v dohledný době o koupi zajímá i tohle porovnání (se všemi dostupnými systémy). Prostě se u různých systémů objevují různé problémy a já bych rád věděl, jak na tom Frsky je. Kdyby se objevil zásadní problém, tak si ho samozřejmě nepořídím. Navíc mě přijde, že i to srovnávání s Fasstem snese. Do smetiště patří tvoje příspěvky.
elektromodely.com

#281 Příspěvek od elektromodely.com »

leone píše:
elektromodely.com píše:Fakt test hodny publikovania... Co tak skusit, co to bude robit
pri teplote 152°C, pri ktorej sa na Spektrum prijimaci AR9000
zacala tavit krabicka, ale dalej fungoval:
http://www.spektrumrc.com/Content/Image ... e_AD_3.pdf

A nemohol by si vysvetliť, načo by test pri takejto teplote bol v praxi dobrý?
Kde v modelárine dosahuješ takú teplotu?
Čo chceš riadiť otáčanie pizze v elektrickej rúre?

Ked to ma byt porovnanie, tak nech to je a uvedeny prijimac prezil 152,
lebo 62 nie je extremna teplota - kolko asi ma procak na kompe ? 70-80 ?
mior
Kontaktovat uživatele:

#282 Příspěvek od mior »

JMalik píše:
Nějak mi asi uniká smysl toho článku.
Futaba pracuje do cca 60 stupňů, podobně jako vámi testovaný RX pracoval při 62 . Futaba to v návodu sundala o 10 stupňů na 50 a tam zaručuje bezchybnou funkci. Při 60 stupních vykleknou serva, baterky..... a RX Futaba přejde do řízeného FS.
FrSky neřízeně vytuhne . Možná později než serva, ale to už nebude mít kam posílat signály. Futaba těsně před smrtí pošle aspoň ten FS.
Tak nějak nevím, co je lepší :wink:

Jirko, divím sa, že Ti unikol zmysel - možno si len nechcel ho nájsť. Preto Ti odpoviem:

To, že Futaba vydrží 60 st. (ako vieš?), ale udáva 50 st. je správne a zodpovedné od výrobcu. To, že pri 60 st. Futaba (na rozdiel od FrSky) prejde so riadeného režimu je dobré, ale nič platné, lebo - ako sám hovoríš - "Při 60 stupních vykleknou serva, baterky...." - takže model je pri tejto teplote aj tak neovládateľný - či s FS alebo bez neho. Takže to máme zajedno...a lepší nebude ani jeden :(

Ale k veci:
Účel testu bolo zistiť, koľko tepla FrSky vydrží, keďže to vo svojej dokumentácii neudáva.

Posledná v teste dosiahnuteľná teplota bola tých 62 stupňov.
A FrSky tú teplotu zniesol, možno by zniesol aj viac - koľko (70? 80?), to sú teraz iba dohady, len ďalší test by mohol doniesť relevantné výsledky. Bohužiaľ, nedokázali sme zabezpečiť vyššiu stabilnú teplotu.

Zosumarizujem to:
Testom sa zistilo, že FrSky znesie aj 62 stupňov tepla, aj keď to výrobca neudáva a pri teplote nad 50 stupňov ešte spoľahlivo pracuje. To je zmyslom toho článku!

Nebránim sa porovnaniam s Futabou, a aby bolo navždy jasné - JA osobne nemám proti Futabe NIČ!. Ale to by asi patrilo do iného vlákna, tu sa naozaj venujme Assanu a FrSky!
Naposledy upravil(a) mior dne pát 14.01.2011 9:47, celkem upraveno 2 x.
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
mior
Kontaktovat uživatele:

#283 Příspěvek od mior »

elektromodely.com píše:
Ked to ma byt porovnanie, tak nech to je a uvedeny prijimac prezil 152,
lebo 62 nie je extremna teplota - kolko asi ma procak na kompe ? 70-80 ?

Spýtam sa ako Leone - a načo by to bolo dobré, keď z vyššie uvedených príspevkov je zrejmé, že to baterky ani servá nevydržia?
Tu mne prezmenu uniká zmysel :)
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
Atto

#284 Příspěvek od Atto »

Speedy píše:
StrycAlois píše:Tohle vlákno je o vlastnostech dvou systémů: Assan a Frsky, případně o porovnání těchto dvou systémů.
Tak sem nezatahuj systém třetí. Nedělej reklamu Futabě ani Fasstu...

Mě, jako člověka, který uvažuje v dohledný době o koupi zajímá i tohle porovnání (se všemi dostupnými systémy). Prostě se u různých systémů objevují různé problémy a já bych rád věděl, jak na tom Frsky je. Kdyby se objevil zásadní problém, tak si ho samozřejmě nepořídím. Navíc mě přijde, že i to srovnávání s Fasstem snese. Do smetiště patří tvoje příspěvky.

Súhlas a súhlas.
Čo tým myslím? Viem si diskusiu na rcmanii predstaviť bez príspevkov vrtáka strýka Aloiza. To je súhlas prvý, so Speedym. A viem si ju predstaviť aj bez večného vyzdvihovania najdokonalejšej značky. To je druhý súhlas, s Aloizom.
Speedy
Kontaktovat uživatele:

#285 Příspěvek od Speedy »

mior píše:Spýtam sa ako Leone - a načo by to bolo dobré, keď z vyššie uvedených príspevkov je zrejmé, že to baterky ani servá nevydržia?
Tu mne prezmenu uniká zmysel :)

A co se kouknout z pohledu většího motoráka - za motorem bude NiCd + přijímač. Serva budou u ovládacích ploch. Takže může nastat situace, kdy tato extrémní teplota bude působit jen na přijímač + baterky. Ty NiCd snesou velkou teplotu a navíc maj velkou tepelnou kapacitu, takže se ohřejou později. Pak může dojít i k situaci, že teplota bude kolem 80°C a nebezpečí bude jen na straně přijímače. Zatím jsou informace: Spektrum snese, Futaba přejde do FS a Assan ani Frsky nevíme. Já odpověď na toto nepotřebuju - takové modely nelítám. Ale ani bych netvrdil, že jiný typ modelu už bude dávno neovladatelný kvůli nefunkčním servům.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“