Čína-Rabbit Flight Controller

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
cptFlyer
Kontaktovat uživatele:

Re: Čína-Rabbit Flight Controller

#271 Příspěvek od cptFlyer »

Jinak se mnně díky zdejšímu členovi Jura.kas čím mu tímto ještě jednou mooooc děkuji, podařilo odzkoušet jinou resp. jeho GPSku na jeho NB s odzkoušeným FW 1.220 bohužel ze stejným výsledkem, jako s mojí :( Jakmile dám GoHome tak "správný návrat" funguje POUZE z reversního směru, kde byla připojena na zemi baterka. Tedy laicky řečeno když je poslán za záda tak přiletí jak má. Při jakémkoliv jiném směru se ve velkém oblouku rozletí nekontrolovaně tak, že mám co dělat, abych ho rychle vrátil pod kontrolu!

Podotýkám, že jsme udělali přesnou kalibraci acc i kompasu a kopter normálně lítá a stabilizuje jak má a nikam neutíká.

GPS je tedy ok, ale pravděpodobně bude nějaká drba na desce, pošlu ji tedy na reklamaci.
http://www.youtube.com/user/rcmodelsvideo/
jaroslav.falcon

#272 Příspěvek od jaroslav.falcon »

To jsem zvědav jak to vyreklamuješ. Pokud ji máš z googluckbuy, tak tam mi ani neodpovídají na maily.
Jakou máš nastavenou frekvenci odesílání vět v GPS. Min je 5Hz. Testoval jsi třeba 10Hz od mediateku.
jaroslav.falcon

#273 Příspěvek od jaroslav.falcon »

Tak jsem flashnul na 220 a zatím vše ok. vylítal jsem 3 baterie z toho 2 staré, ketre není možno použít v heli 450 pro svůj RI a quad OK. celkova doba letu cca 36 min a motory nepoklesly. CF a přistání chodí podstatně lepe než u 211. Stale jse mi nedaří vytrimovat acc. Nastavuji min a max Led na poslední 2 led z prava pohled ze zadu.
njosefcentrumcz

#274 Příspěvek od njosefcentrumcz »

hmm, taky vuazuju o flashi na vyssi verzi. Samo o sobe leta dobre, ale vedlejsi funkce jsou silne nespolehlive. Netusite zda se da v pripade horsiho proves downgrade ?
Rabbit 1.220, + conf.,SONO, GPS, SS ESC 20A, KeDA 20-28M, 9x4,7 vrtulky, frame domorobo
jaroslav.falcon

#275 Příspěvek od jaroslav.falcon »

Myslim ze to nebude problem. Mozna je riziko mezi 209 a 210 protoze 210 pozadovala 209 jinak to zdechlo, ale stale je tady moznost resetu. Cpu ma bootloader tak by nemel byt problem. jo jeste pro kolegu co ma problem s go home jestli nepomuze ofset magnetometru, gps urcuje taky sever a muze byt rozdil mezi opravdovým severem a magnetickym.
njosefcentrumcz

#276 Příspěvek od njosefcentrumcz »

tak trochu mi to pripada ze rabit je prevelecene upravene arduino se senzory :-).
zkusime to flashnout a uvidime.

Ciste nahodou novejsi manual tu nekdo nemate v en, ci jinem jazyku jak cinstine ? mam stary z goodluckyboy.com
Rabbit 1.220, + conf.,SONO, GPS, SS ESC 20A, KeDA 20-28M, 9x4,7 vrtulky, frame domorobo
cptFlyer
Kontaktovat uživatele:

#277 Příspěvek od cptFlyer »

jaroslav.falcon píše:... jo jeste pro kolegu co ma problem s go home jestli nepomuze ofset magnetometru, gps urcuje taky sever a muze byt rozdil mezi opravdovým severem a magnetickym.

Máš na mysli Magnetickou deklinaci, která se různí, ale v ČR je zanedbatelná, cca 3°
Ano, zkoušel jsem dávat do programu +3 i -3°, nemělo to (na problém) žádný vliv.
njosefcentrumcz

#278 Příspěvek od njosefcentrumcz »

Zdravi, zkousim rozchodit sono, ukazuje mi to spravne v pc vysku funguje i baro ale v realu kdyz s tim letim tak se mi nedari zablokovat vysku..
letim s tim cca 1 metr nad zemi prepnu kanal 6 na stredni pozici kanal 5 necham na prvni pozici ( bezi tedy autostability + height lock + ptz stability). ale koptera se vyskove nesrovna :(
nastaveni
[img=http://s12.postimage.org/3xeydoyu1/rabit.jpg]

Diky za kazde postrceni
cptFlyer
Kontaktovat uživatele:

#279 Příspěvek od cptFlyer »

njosefcentrumcz: Zkus to na 5 kanále, mně totiž cokoliv dám na 6 kanál nefunguje a nevím proč :( přitom Data Display ukazuje, že přepíná. Pokud tu samou funkci přiřadím na 5 kanál tak je to ok.

Jo a mám fw 220.
cptFlyer
Kontaktovat uživatele:

#280 Příspěvek od cptFlyer »

Musím ještě napsat, že můj zvláštní problém s GoHome souvisel ( na 90% ) s rušením od rozvodné desky. Mohl jsem mít jakýkoliv FW, 10x vykalibrovaný kompas a acc, stále byl s GH ten samý problém. Ale když jsem desku králíka hodil na delší plastový distanční šrouby a tím zvětšil mezeru mezi rozvodnou deskou, tak se už chová mnohem líp. Z 20 pokusů GH ze všech možných stran ( a různých výšek a vzdáleností ) jenom 2 "přelítl", a to je úspěch ! :D
cptFlyer
Kontaktovat uživatele:

#281 Příspěvek od cptFlyer »

jaroslav.falcon píše:To jsem zvědav jak to vyreklamuješ. Pokud ji máš z googluckbuy, tak tam mi ani neodpovídají na maily.

No divil by ses, ale mně z GLB hned druhý den odepsali, že mám desku poslat a že mně jí vymění! :D Podotýkám, že reklamoval jsem po 1/2 roce "používání" a vůbec neřešili jestli jsem s QC náhodou nespadl apod. ... tak tomu říkám servis !!! :wink:

To už teď ale nebude potřeba, protože deska je ok a rušila to rozvodná deska.

HOWGH
HynX
Kontaktovat uživatele:

#282 Příspěvek od HynX »

cptFlyer píše:...deska je ok a rušila to rozvodná deska
dobre vediet, zide sa mi pri "montazi". Cakam na svojho Rabbita uz od 28. septembra a stale nedorazil, tak aspon zbieram uzitocne informacie ;)
Logo600SX • Spitfire Mk XVI (3D tlač) • Futaba 14SG
njosefcentrumcz

#283 Příspěvek od njosefcentrumcz »

Ok Vyzkouším -> rušení od rozvodné desky zkusím taky dát dál :-) Díky !!
cptFlyer píše:njosefcentrumcz: Zkus to na 5 kanále, mně totiž cokoliv dám na 6 kanál nefunguje a nevím proč :( přitom Data Display ukazuje, že přepíná. Pokud tu samou funkci přiřadím na 5 kanál tak je to ok.

Jo a mám fw 220.
johny107

#284 Příspěvek od johny107 »

Uz davno som pisat ze dr...na celu rozvodovu dosku..Ani neviem kde by som ju vopchal..A neni nic horsie jak pripajkovane draty k rozvodovej doske bez moznosti to nejak zaizolovat..
Neni jednoduchsie rozobrat regulator,napajkovat dlhsie tensie draty,uplne stacia 0,75-1mm2 prierez a potom ich spajkovat dokopy na jeden hrubsi ku baterke??Jednak uspora hmotnosti a spolahlivost nadovsetko..To je jasne uz len z principu, ze pri pretekani prudu vznikaju magneticke polia,ktore rusia magnetometer..
Boby110

#285 Příspěvek od Boby110 »

johny107 píše:Uz davno som pisat ze dr...na celu rozvodovu dosku..Ani neviem kde by som ju vopchal..A neni nic horsie jak pripajkovane draty k rozvodovej doske bez moznosti to nejak zaizolovat..
Neni jednoduchsie rozobrat regulator,napajkovat dlhsie tensie draty,uplne stacia 0,75-1mm2 prierez a potom ich spajkovat dokopy na jeden hrubsi ku baterke??Jednak uspora hmotnosti a spolahlivost nadovsetko..To je jasne uz len z principu, ze pri pretekani prudu vznikaju magneticke polia,ktore rusia magnetometer..

Tak, tak
Boby 110, OK2BOW
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“