Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
To je ďalší zádrhel. kde je viac ako jeden vlastník, tam zákonite časom dojde k problému.
Kúpiť, vybudovať zázemie a kolegom modelárom za úplatu poskytovať možnosť lietať, príp. na báze ročného "klubového" príspevku. Tak by som to urobil ja, keby som mal na to čas a nervy
1138 píše:Ovsem neumim si predstavit, ze by jej primo vlastnilo cca. 20 ruznych fyzickych osob.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Ano, závory jsem též objevil, ale opět nebyl dodržen slib, že současně s nimi budou cedule s návodem, jak získat povolení k vjezdu. Už mě to fakt nebaví. Jinak se mi na letiště podařilo dostat a zálet se povedl na jedničku, bylo krásně, bezvětří a byl jsem tam sám. K parkování jsem použil tu boční plochu u pojížděčky mezi hlavní dráhou a hlavní pojížděčkou - jak jste doporučovali a vzlet a přistání jsem realizoval z té propojovací pojížděčky kolmo na hlavní dráhu. Ta sice není moc široká, ale bohatě stačí. Z trávy to nejde, protože je už moc vysoká.
Pokud bude zapotřebí sekat, nemám s tím problém a mohu nabídnout občasné posekání zahradním traktorem.
Teď jsem hovořil s realitkou a oni mi dají vědět, kde to je. Pak se tam na motorce zajedu podívat. Též bych asi měl zájem, i když u společného vlastnictví bude jistě docházet k dohadům a sporům. Je ale pravda, že bude jistě lepší mít jistou vlastní plochu s limitovaným počtem návštěvníků. Jelikož to mám 19 km, není občas problím posekat traktůrkem.
A muze zajmove zdruzeni figurovat jako pravnicka osoba a vlastnit majetek? Prijde mi to jako mnohem elegantnejsi zpusob uz kvuli fluktuaci clenu, coz by u fyz. vlastniku znamenalo neustale nastevy katastru...
Katana VA * Blade Freeair * Puding * Filip 400 sport - 6EX Fasst
1138 píše:A muze zajmove zdruzeni figurovat jako pravnicka osoba a vlastnit majetek? Prijde mi to jako mnohem elegantnejsi zpusob uz kvuli fluktuaci clenu, coz by u fyz. vlastniku znamenalo neustale nastevy katastru...
Řekl bych že může, kdysi jsme takhle udělali občanské sdružení. Je to podle zákona 83/1990 - podle něj fungují vlastně všechny tělovýchovné jednoty, dobrovolní hasiči, zahrádkáři ap. Pokud si pamatuju, tak jedinou podmínkou je neziskovost, což znamená, že co se vydělá je nutné použít na provoz sdružení ve smyslu dosažení cílů sdružení uvedených v jeho stanovách. Ale radši bych si to prověřil, přeci jen je to cca 10 let.
V provozu - Future II, Travel Air 8ccm, Easy Glider Elektro, Toro 900 III.
RIP - Tucano 15ccm
Odlozeno/zruseno/prodano - Bellanca (cinan), Toro 900 I., Excel 2000 7,5 I., Excel 2000 7,5 II., Tornado XX