Milovice
Milovice
Ahoj všichni. Jsem jedním z občasných návštěvníků milovického modelářského letiště (na začátku - východním konci hlavní dráhy) a četl jsem kompletní diskusi k tomuto tématu. Též jsem hovořil s panem Macenauerem, ale nic kloudného jsem se nedozvěděl. Chtěl bych se zeptat, jestli je reálné si jít v současné době (tedy před vydáním povolenek) zalítat a když, tak jaké jsou dohodnuté podmínky (potřebuji udělat zálet a na to potřebuji velkou plochu). Viděl jsem různé mapky, kde zaparkovat, kde létat, ale není mi jasné, co z toho již platí a co z toho je předpoklad do budoucnosti. Velmi nerad bych způsobil nějaké komplikace. Předem děkuji za nějaká upřesnění.
také niečo sa riešilo rok dozadu u nás a už to dáko opadlo... proste zákaz stretávania modelárov na letisku, potom len na priepusky a také kraviny, proste choď
mi sme mali problémy iba kôli tomu, že nám tam chodia motorkári, no a jeden išiel po zadnom a zrazil modelára, ktorý išiel na oktávii
už sa na to zabudlo a motorkárov je stále viac a viac
túto nedelu padlo 8 modelov, kvalitne rušilo, zdá sa, že si niečo motorkári spravili, totižto mali na tých pádoch dosť veľkú zábavu
tak držím palce nech sa vám to tam utrase
ps.: to naše nebolo modelárske letisko, ale iba klasické letisko
mi sme mali problémy iba kôli tomu, že nám tam chodia motorkári, no a jeden išiel po zadnom a zrazil modelára, ktorý išiel na oktávii
túto nedelu padlo 8 modelov, kvalitne rušilo, zdá sa, že si niečo motorkári spravili, totižto mali na tých pádoch dosť veľkú zábavu
... urobíme tak, aby bolo dobré ...
- jakub_czakovice
- Kontaktovat uživatele:
helbo píše:také niečo sa riešilo rok dozadu u nás a už to dáko opadlo... proste zákaz stretávania modelárov na letisku, potom len na priepusky a také kraviny, proste choď
Velmi dobrá rada od člověka který má milovické letiště vzdáleno pár stovek kiláků. Na milovickém letišti momentálně pravidelně prudí obecní policie, které ano přidělávají vrásky tuneři a "závodníci". nicméně pokud jsou poliši tak zpruzelí že tam musí vyrazit bohužel tam hrozí všem (bez ohledu na ušlechtilost koníčka) 2 500,- pokuty a 2 body dolů za porušení zákazu vjezdu. Navíc správce tohoto místa velmi razantě posiluje ostrahu a znemožňuje příjezd na plochu. značky, příkopy atp.
Takže modeláři tam nakonec snad budou offiko nicméně radit někomu že je to v poho a že se to nějak zamete pod koberec mi v tomto případě přijde nekorektní.
rozhodně to v tomto případě odporuje heslu: urobíme to tak aby to bolo dobré
když jsem hrával minigolf měli jsme heslo: "tak ať to padá" 
hej potom som si všimol, ale už som to nechal tak =)
no ja som ten náš problé uviedol ako príklad
podla mňa vysáčkovať modelárov z letiska (ak tam nelietajú dopraváky, ale osobné) je totálna blbosť
treba sa voči tomu postaviť a nám to pomohlo, už do nás nikto nerípe a nevyhráža sa políciou a polícia taktiež už nechodí
no ja som ten náš problé uviedol ako príklad
podla mňa vysáčkovať modelárov z letiska (ak tam nelietajú dopraváky, ale osobné) je totálna blbosť
treba sa voči tomu postaviť a nám to pomohlo, už do nás nikto nerípe a nevyhráža sa políciou a polícia taktiež už nechodí
- jakub_czakovice
- Kontaktovat uživatele:
Ono to není o tom že chce někdo vysáčkovat modeláře, kitery, cyklisty, inline bruslaře a já nevím koho všeho komu se ten areál zamlouvá. Je to prostě o tom že se jedná o zemi nikoho kterou rozebírají (rozebírali) sběrači kovů, kde se jednou za rok stane "smrťák" kvůli závodníkům a které má momentálně svého správce, se kterým koneckonců modeláři i jiné zájmové skupiny jednají a časem se snad doberou nějakých a já doufám že pozitivních výsledků. Jenže příjezdem do milovic porušíš dopravní předpisy a vstoupíš na pozemek kde nemáš co dělat. Pokud tam dorazí poldové a jsou to slušný kluci dá se s nima pokecat, pochopí že nekradeš kovy nejezdíš po rwy sprinty atp a je vše v poho. Nicméně tě nezapomenou upozornit na skutečnost že pokud brnkne nějaký práskač ještě jednou napaří všem co tam sou 2 500,- a 2 body do karty řidiče (myslím že jsou to dva body - jedná se zákaz vjezdu). Takže rozhodně nikomu neradím nechat se zbytečně buzerovat ale na druhou stranu pokud je evidentní snaha správce zamezit tam přístupu (příkopy, značky strážní boudy) nemůžu to ignorovat i když tam jdu s ušlechtilým úmyslem.
Nicméně pokud bude na milovické poldy každý slunečný víkend někdo volat a prudit kvůli narušení prostoru můžeš za 6 takových narušení (můžeš-nemusíš) odevzdat řidičák a vysolit 15k Kč.
Takže i přesto že chápu že musíme bojovat a ne si nechat srát na hlavu přijde mi nefér někomu radit něco..?! bez hlubší znalosti problematiky daného místa.
Jinak narážku na citaci už beru jako "buzeraci" myslím že na mánii mnoho příhodnějších prohřešků kde si pobuzerovat.
Nicméně pokud bude na milovické poldy každý slunečný víkend někdo volat a prudit kvůli narušení prostoru můžeš za 6 takových narušení (můžeš-nemusíš) odevzdat řidičák a vysolit 15k Kč.
Takže i přesto že chápu že musíme bojovat a ne si nechat srát na hlavu přijde mi nefér někomu radit něco..?! bez hlubší znalosti problematiky daného místa.
Jinak narážku na citaci už beru jako "buzeraci" myslím že na mánii mnoho příhodnějších prohřešků kde si pobuzerovat.
ja som ťa len upozornil a presne danú situáciu sme mali aj my u nás...
úplne presne o tom istom... dopravné nehody na place, lietajúce motorky bez jazdcov a iné... vyvesenie tabúl, policajti atď
dočasne sa to vyriešilo na preukazy a motorkári a iný mohli chodiť až večer, teraz to už o5 nefunguje, začali sme lietať na druhej strane letiska, nech nás neohrozuju streat fighteri a už je ok ... no a keď ich tam letisko nechce, tak začne vzlietavať z betónu, oni sa zase na dáky mesiac stratia atď
som zvedavý ako to dopadne u vás, dúfam, že sa to vyrieši lepšie...
úplne presne o tom istom... dopravné nehody na place, lietajúce motorky bez jazdcov a iné... vyvesenie tabúl, policajti atď
dočasne sa to vyriešilo na preukazy a motorkári a iný mohli chodiť až večer, teraz to už o5 nefunguje, začali sme lietať na druhej strane letiska, nech nás neohrozuju streat fighteri a už je ok ... no a keď ich tam letisko nechce, tak začne vzlietavať z betónu, oni sa zase na dáky mesiac stratia atď
som zvedavý ako to dopadne u vás, dúfam, že sa to vyrieši lepšie...
- jakub_czakovice
- Kontaktovat uživatele:
No jo no je to prostě problém ploch ubývá a každá zájmová skupina chce urvat svý..bohužel jsou ty míň nebezpečný a ty u kterejch jde o život...nejideálnější je sehnat betonovou nebo asfaltovou plochu která nejde použít k ničemu jinému tedy beton 120x15m
a okolo anglickej trávník
. Něco mi ale stejně říká že za chvíli nebude kde lítat....
- jakub_czakovice
- Kontaktovat uživatele:
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
No jo no... asi by bolo naivné čakať, že v tesnom okolí miest (alebo priamo v meste) ostanú nejaké voľné plochy na lietanie. Majiteľ (mesto ?) časom neodolá ponuke nejakého developera, ktorý tam následne vybuduje komerčné/bytové centrum.
Jedine si nejakú plochu kúpiť a na nej prevádzkovať model. letisko, iná možnosť asi do budúcnosti nebude
Jedine si nejakú plochu kúpiť a na nej prevádzkovať model. letisko, iná možnosť asi do budúcnosti nebude
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
- jakub_czakovice
- Kontaktovat uživatele:
Chápu a nelze proti tomu nic namítat. Nicméně je to takové smutné. Místo o kterém mluvím je totiž vyjímečné tím že na ploše pár čtverečních kilometrů jsou letecké továrny (stávající i zaniklé), letecké muzeum, letiště aeroklubu letiště vojenské a letiště modelářské
. Jedná se o lán země na kterém se opravdu začala psát historie československého lítání, které odchovalo řady konstrukérů, vojenských i sportovních pilotů. A které mohlo sloužit i nadále pro práci s mládeží a plachtařský výcvik. Ale chápu že miliardy jsou spousta peněz a tak ustoupíme developerským projektům.
PS: dýchlo na mě trochu sentimentu....
PS: dýchlo na mě trochu sentimentu....