Moje Toro je postavene z těch výřezů za 890 korun, nebo kolik přímo od Telinku. dodatečně upravené do bojových podmínek (přepákováno na páky a táhla shora, serva vč. pák zakrytá, uhlík a laminát, kam se člověk podívá).
Pohon - pokusně jsem ne úplně výhodně, ale zato rychle koupil pohon od Himodel +- kopie AXI2212 s 1400kV s regulátorem 18A (+- stejný jako Turnigy) (Má to tuším uživatel Abu v Dewoitine). Tož s 3S 1600mAh je to celkem živé, trochu experimentuju s vrtulema, ale kolmo to stoupá se vším, co jsem tam nasadil. Výdrž při pohodovým poletování s plachtěním a občasným kolmým nastoupáním asi 30 min.
Start je trochu komplikovaný, ale Optic má přepínač letových režimů (velká páka vpravo vepředu), tam mám namixovanou výchylku elevonů na 90% nahoru (budu nejspíš ubírat), se kterou to umí plachtit hodně natažený a pomalu, takže při startu chytnu éro, mrsknu pravačkou rovně, celkem v klidu přidám plyn, ono se to vzepne, brnknu o páku dolů na normální režim, srovnám a řídim, pro přistání je tenhle režim taky dobře použitelnej.
Start s motorem - chytám v půlce náběžky a pod plynem (1/2 - 3/4) pod úhlem 30˚ házim jak bumerang.
Jinak při dnešním letu jsem vyzkoušel odolnost, když jsem ztratil přehled o poloze stroje a po páčkování stylem "ukaž se bestie, kde máš spodek a vršek" při těsným vybrání jsme trefili kamenitý okraj polní cesty, pár menšíc šutrů letělo vzduchem, o ty větší "kočičí hlavy" jsme zabrzdili s výsledkem "stroj poškozený ale letuschopný i bez lepení".
Stačilo vyzkoušet serva a hurá znovu do vzduchu, zkrátka "odolný kompozitový stroj"
Jen tak se zeptám, je něco speciálního na vrtulích pro elektrolety proti vrtulím pro spalováky, kromě toho, že jsou o něco lehčí, ale tvrdý jak podrážka ? Teď tam mám nylonovou vrtuli pro spalovák uvařenou ve vodě, krásně pružnou - tudíž gumičkový unašeč jaksi netřeba.