Flash epp - vyztuzeni
Pánové, nikdy jsem nelhal, nemám to zapotřebí. To přistání s EPP Katanou bylo opravdu takové, že s balsáčem podobného typu letadla jsem neměl žádný problém. Byl jsem z toho sám hodně překvapený, protože to fakt bylo celkem pohodový přistání. Škoda, že jsem to nenatočil, abyste i vy něvěřící uvěřili. Možná je to tím, že mám serva vzadu pod VOP (kvůli krátkým táhlům) a to způsobuje při přistání větší setrvačnostné síly, které trup namáhají výrazně na ohyb. Nebo možná nějaká vada materiálu či co, nevím. Ale to je jedno, už je to slepený. Zalepnul jsem tam celkem čtyři tenký uhlíkový tyče (1,5mm), což zajistilo tuhou a pevnou konstrukci při nepatrném zvýšení hmotnosti.
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
Mám zas dotaz. Když držím flashe za ocas směrem dolů, tak je vidět že jsem u stavby nejspíš byl moc zkouřenej
, protože VOP není rovnoběžná s křídlem, je maliknko stočená doprava. Co teď s tím? Možná se to zkroutilo tím teplem co bylo. Dá se to nejak fikaně narovnat? Co třeba použít fén, nebo horkovzušnou pistoli?
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C
- Jiří Kolář-BAN2
gamer007 píše:Mám zas dotaz. Když držím flashe za ocas směrem dolů, tak je vidět že jsem u stavby nejspíš byl moc zkouřenej, protože VOP není rovnoběžná s křídlem, je maliknko stočená doprava. Co teď s tím? Možná se to zkroutilo tím teplem co bylo. Dá se to nejak fikaně narovnat? Co třeba použít fén, nebo horkovzušnou pistoli?
Asi dost paříš a potom lepíš. Pokud na to nejsi zvyklý, musíš lepit za střízliva.
Jestli jsem to dobře pochopil, tak Ti padá výškovka proti rovině křídla? Nevím, jak se Ti to mohlo podařit u páteřového trupu Flashe. Vždyť se to lepí na plochu. A než to přilepím, tak musím měřit. Přiložím, zapíchnu špendlík, změřím a teprve potom lepím . Pokud je to tento případ, pak Ti nezbývá, než použít uhlíky a VOP podepřít nebo stáhnout. Vzhledem k pevnosti SOP bych volil uhlíky zespodu. A jak na tom je SOP? Pokud je pravda, co jsi napsal, nemohla sedět ani SOP. I EPP se musí měřit, aby dobře létalo.
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
Neni to nic hroznyho, je tam rozdil na koncich od pohledu max pul centaku. Ne nebyl jsem na mol
, to byla sranda. Delal jsem to na rovine a meril si to. Myslim ze se malinko pokroutil trup, z tech veder a kufru myho auta. Ptam se jestli to muzu nejak nahrat a pootocit zpatky?
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
No nechal jsem ho v autě, když jsme šli na návštěvu. Muselo tam bejt cca 50 stupnů. Tak nevim no, fakt jsem to lepil na rovný podlaze, to snad ani nakřivo nalepit nejde...
Dotaz zní: Zkoušel jste někdo nahřát epp aby jste změnily tvar? A jak?
Dotaz zní: Zkoušel jste někdo nahřát epp aby jste změnily tvar? A jak?
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C
- Jiří Kolář-BAN2
gamer007 píše:Dotaz zní: Zkoušel jste někdo nahřát epp aby jste změnily tvar? A jak?
Já ne. Ale arda1 ti už poradil.Použij tu horkovzdušnou
P.S. Dnes jsem opět 2x boural. Žádná sranda to nebyla. Už to byly celkem dost velké prdy na křídlo a čumák. Pořád bez újmy. Serva v poho, EPP gumové, poškození žádné. Opravdu dobré éro. Tvar drží.
- Jiří Kolář-BAN2
gamer007 píše:Dotaz zní: Zkoušel jste někdo nahřát epp aby jste změnily tvar? A jak?
Přímo EPP ne, ale na rovnání Elaporu se mi nejlépe osvědčil infrazářič. Mám už vyzkoušenou přesnou vzdálenost, ve které se Elapor dobře prohřeje a ještě na něm nenaskáčou "bublinky". Pro můj IR zářič Sirius o výkonu 500 VA to je 22 cm od reflektoru.
- Jiří Kolář-BAN2
- Jiří Kolář-BAN2