Depron Cup 2010 (Pravidla na 1 straně)

Pokud nějakou modelářskou akci pořádáte, nebo na ni chcete jen upozornit, jste zde na správné adrese.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od Vigo »

2pepin: To by odpovídalo, protože mnou uvedený pohon má podle kalkulátoru statický tah 521g

2Abu: Pár kapek na vrtuli jinak všechno kolem, ale můžu to napravit dneska. Z prstu mi to pořád ještě teče :roll:
Abu
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Abu »

Panove, prestante me strasit svejma vrtuloviselcema, ja snad jeste zacnu trenovat :D

Vigo - to uz neni ono, prava magicka sila je v te prvni kapce.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od BOSS8 »

Já jdu na to , musím využít počasí :lol:
Rádio a nabíječ = základ modeláře .
DAF
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od DAF »

Kurňa to zbrojeního. Tomu pevně visí, ten zase z toho dělá sekačku, další ladí pohon jako housle, jiný se pokouší o bůhvíco. Nepředpokládám, že mi bude viset, doufám, že to nebude ani sekat a hrát na to také nebudu. Budu spokojený, když to bude jen obyčejnsky létat :lol:
Jen doufám, že se sejdem v tak hojném počtu, jako nás tu diskutuje.
Hitec Aurora 9X
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Vigo »

OMG tak to prvně letělo. Je to naprosto strašné a téměř neřiditelné. Jdu se oběsit....
pepin

#36 Příspěvek od pepin »

Dafe bud v klidu,byl jsem s tím ted venku a je to s tím střídákem a lipolkama línější nežli s nikláčema a plechovkou,navíc s tím pěkně cloumal vítr jak se to odlehčilo,nechce to jít vubec proti větru,kam doletim na motor,tam se šmrdlám,nebo hurá po větru za hlavu.Do klidu to bude ale lepší,navečer už to bylo vcelku v poho,teda pokud nepočítám neustálý boj o rovný let,páč se mi nějak moc překroutilo křídlo,na kroužení to bude akorát :lol:
pepin

#37 Příspěvek od pepin »

Vigo klídek,já šel málem do kolen,hned jak jsem to hodil,čekal jsem hotlinera svištícího za vrtulí a po minutě letu jsem byl nadosah.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od DAF »

To je právě ono. Na jednu stranu odlehčení změní poměr tah a hmotnost k lepšímu. Na straně druhé je to vykoupeno pronikavostí proti větru. Mám v merku ještě nějaké úpravy, ještě nějaký ten gram dolů (zatím jen v hlavě, neprověřena reálnost). Zároveň nechám v pohotovosti starý trup, s tím to létalo dobře. Na place to asi přehazovat nebudu, musel bych pájet, nemám mezi motorem a reglem konektory. V krajním případě je tam dám a budu moct taktizovat podle podmínek :lol: . Doufám, že ta hmotnostní úspora nebude mít takový rozdíl v pronikavosti proti větru. No fajn, jestli budu mít chvilku o víkendu, připojím serva a zkusím tu variantu dalšího odlehčení. Když to půjde dobře, nová verze půjde to 14-ti dnů do luftu. 8)
Hitec Aurora 9X
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od BOSS8 »

Kua , zapoměl jsem doma olůvka, takže jsem asi hodinu poštolkoval. A taky jsem vyzkoušel první crash - ještě že Pecka sídlí nedaleko :lol: Vyměním ustříhané šrouby a zítra zas do vzduchu.
jenikKL
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od jenikKL »

čauky. letos se přiejedu určitě podívat a vemu sebou dafovi ukázat toho messengera. a když do něj dam dvoučlánek, tak mužu asi i soutěžit. Když mě odpustíte, že to není vlastní konstrukce.
Možná že i něco postavím :). Muhehe
T-Rex 450 S, VA-Models:Dragonfly, Blade MCX, Traxxas E-Revo, Toro900, Messenger M1, Piper
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=330
DAF
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od DAF »

to jenikKL, jak to, že to není vlastní konstrukce? Toho Messengera jsi zvětšil z plánu Modely a vnitřní konstrukci, pokud vím, jsi stvořil sám. Nemá to s balsovou konstrukcí nic společného. Takže by se to dle mého názoru mohlo považovat za vlastní konstrukci. Když uděláš nějakou maketu, zůstanou přeci tvary, ale neděláš to podle továrních výkresů. Jen se bojím, že nás s tím dvouplochem přelítáš :lol: :lol: :lol: .
Hitec Aurora 9X
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od BOSS8 »

V 8,00 razím na Sobínku k dalším testům s vrtulema a závažím nepřijde si někdo dát srovnávací let ? Nebo neoficiálně ošpionovat nový stroj jež se zove VDC Vě3k :lol:
jenikKL
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od jenikKL »

DAF píše:to jenikKL, jak to, že to není vlastní konstrukce? Toho Messengera jsi zvětšil z plánu Modely a vnitřní konstrukci, pokud vím, jsi stvořil sám. Nemá to s balsovou konstrukcí nic společného. Takže by se to dle mého názoru mohlo považovat za vlastní konstrukci. Když uděláš nějakou maketu, zůstanou přeci tvary, ale neděláš to podle továrních výkresů. Jen se bojím, že nás s tím dvouplochem přelítáš :lol: :lol: :lol: .

Díííky. Asi máš pravdu. Já sem to asi špatně pochopil :). Jestli to utahne ten dvoučlánek, tak asi splňuji :).
Nelítám tak dobře, nebojte se. No, nebudu tvrdit, že by se mi to nelíbilo, přelítat vás ! :)
Určitě bude krásně. Přijedu. Mam černej puntík z minula, tak musím.
T-Rex 450 S, VA-Models:Dragonfly, Blade MCX, Traxxas E-Revo, Toro900, Messenger M1, Piper
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=330
DAF
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od DAF »

to jenikKL, já taky moc dobře nelítám. Někdy je to také trochu o štěstí. Chytneš bublinu a jedeš do kopce. Pepin onehdá údajně vykřikoval: "všichni hledáte stoupát, já si najdu klesák" a taky jo, byl na zemi první. Aspoň myslím, že to byl on, ale nic proti němu, je to sranda soutěž a tak je k tomu také potřeba přistupovat. Superbrusy z uhlíku a dalších kosmických materiál zde nemají místo. Mimochodem, existuje kategorie Wakefield, byly to gumáky, ale bez RC, jediné "ovládání byl determalizátor. Mezi historiky byl model dvouplocha, ač by člověk řekl, že do termiky nepatří, a autor s tím klidně závodil. Proč bys nemohl do toho jít s Messengerem. Tam není napsáno, že to musí být větrák. Prostě minutu nahoru a max. 10 minut dolů.
Hitec Aurora 9X
Abu
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od Abu »

Jestli nebude foukat, tak mozna taky vezmu Messengera :D
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Odpovědět

Zpět na „Budoucí“