Odporová pila

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
Dareba

#31 Příspěvek od Dareba »

Můžete mi někdo vysvětlit jak zapojit PC zdroj jako řezačku? vede z toho kupa drátů a o zapojení nemůžu nic najít.
qq
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od qq »

Dareba píše:Můžete mi někdo vysvětlit jak zapojit PC zdroj jako řezačku? vede z toho kupa drátů a o zapojení nemůžu nic najít.
Klidně ze všech ucvakněte konektory, nebudou už třeba. Potom černé jsou zem (-) a červené 5V (+), žluté 12V (+). Jeden černý propojit s červeným (nebo červenými) přes dostatečně silný odpor (já jsem použil, pokud mě paměť neklame, 4x3ohmy s 6w paralelně), no a další černý se žlutým už jsou pro napojení na konce řezacího drátu. Samozřejmě je možné přidat potenciometr pro lepší regulaci 12V, ale to je na Vás. Já jsem na 12V ještě napojil starý chladič CPU s ventilátorem pro chlazení oněch rezistorů... Další úpravy a využití jsou na vás, jen doporočuji spíše strunu H do kytary, než odporový drát. Jinak pokud by byl zájem ,můzu pohledat odkazy, které jsem zmiňoval o stranu dříve, kde je vše rozebráno.
Pese

#33 Příspěvek od Pese »

Dareba píše:Můžete mi někdo vysvětlit jak zapojit PC zdroj jako řezačku? vede z toho kupa drátů a o zapojení nemůžu nic najít.

Zkus tohle
http://www.rc.xf.cz/uprava_pc_zdroje.html
GWSka
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od GWSka »

Pánové, jak máte udělanou svislou odporovou pilu ? Po nějaké době začínám čím dál víc potřebovat svislé řezání odporem. Jak na to ?
qq
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od qq »

Já ji mám tak, že je z hranolů (20x30mm) rám obdélníkového půdorysu, na něm mdf deska (aspoň doufám, že se to tak jmenuje, je to nějaká dřevotříska a nahoře to má bílou "folii"), uprostřed délky, při práci dále ode mě, je sloupek, který má rameno cca do 2/3 pracovní plochy. Ve stejném místě jako je uchycení struny nahoře, je dole v desce dírka, kudy vede drát dolu pod desku. Třeba má někdo lepší řešení, ale tohle je jednoduché a funguje to...
jio

#36 Příspěvek od jio »

Jen upozorním na problém, který jsem měl já.

Řezací drát byl uchycený na šroubu pod deskou a skrz desku (já použil zbytek z desky na kuchyňskou linku) vedl v díře. A problém byl v tom, že v té díře nebyl ochlazován a přepaloval se mi tam. Vyřešil jsem to pak tím, že úchyt drátu je v úrovni horní hrany desky.

Já tím ale řezal PS na zateplení a tam byly trošku jiné nároky než u modelů.
Odpovědět

Zpět na „Dílna“