pikus 1 píše:Jestli jak píšeš "nasadím WD 40", tak ho potom musíš rozebrat a vyčistit a nebo minimálně pořádně prolít palivem. WDéčko uvolní fakt všechno a to zrovna není slabě řečeno ideální...
Po této lázni doporuřuji vpravit do všeh částí motoru parafínový olej.
Asi jsem trochu mimo.. ale rad se necham poucit. V cem spociva problem s WD-40? V modelu auta (nitro) pozivam po jezdeni 'after run' olej a taky prostriknu vse trochu WD-40 a zatim jsem nezanamenal ze by to motoru nesvedcilo.. spise jednou jsem to asi neprostriknul poradne a nejezdil par mesicu a trochu se mi taky pist prilepil k valci. Ale ne moc ... po nastriknuti WD-40 to po cca hodine povolilo samo. Ale ty motory o kterych jsem psal na uvod jsem 'zdedil'. Puvodni majitel je asi jen zabehnul a nechal v nich palivo. Jsou totiz v puvodni krabici a vypadaji prakticky nepouzite. A tak lezely pocitam 20 let. Naopak proliti palivem me neprijde moc dobre. 1) zase tam zustane zbytek ricinoveho oleje = zadelano na stejny problem co jsem ted resil. 2) pokud vim palivo rado vaze vodu a ta muze zpusobit korozi - proto se pouziva 'after run' olej a snazim se vysusit nadrz aby se tomu zabranilo. Nebo jsem uplne mimo?