Graupner MC-24

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
JMalik

#31 Příspěvek od JMalik »

kerim píše:
Surgical píše:Jak nejsi rozhodnut s přijímačem???

Dobře to chápu.Položím tedy otázku jinak..jaký systém je asi nejlepší(stabilita vůči rušení) a k tomu adekvátní přijímač s telemetrií?

Zatím to máš poměrně jednoduché.
Kromě toho Duplexu není nic jiného pro tenhle požadavek. :wink:
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Lindbergh »

Já docela uvažuji o tomto:
http://at.robbe-online.net/rims_at.storefront/en

Je třeba najít modul od Futaby, který se nejmenuje Fasst, ale Rasst: HF-Modul HFM12-MC 2,4 GHz RASST 1-F1961
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
JMalik

#33 Příspěvek od JMalik »

Lindbergh píše:Já docela uvažuji o tomto:

Je třeba najít modul od Futaby, který se nejmenuje Fasst, ale Rasst: HF-Modul HFM12-MC 2,4 GHz RASST 1-F1961

Mám to v MX 22
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Lindbergh »

JMalik píše:

Mám to v MX 22

8O No to je náhodička! :lol: Tak to bych tě někdy poprosil o reference, nebo o případnou konzultaci... Já si totiž doteď myslel, že jediná šance co dát do mé MC-22s je Jeti...a tohle mně přijde jako trochu jiná liga...?
JMalik

#35 Příspěvek od JMalik »

Lindbergh píše:
JMalik píše:

Mám to v MX 22

8O No to je náhodička! :lol: Tak to bych tě někdy poprosil o reference, nebo o případnou konzultaci... Já si totiž doteď myslel, že jediná šance co dát do mé MC-22s je Jeti...a tohle mně přijde jako trochu jiná liga...?

Zatím to nemůžu nijak komentovat, létat s tím budu až na jaře.
graup15

#36 Příspěvek od graup15 »

JMalik píše:
Lindbergh píše:
JMalik píše:

Mám to v MX 22

Zatím to nemůžu nijak komentovat, létat s tím budu až na jaře.

Kurňa to mi taky silně zajímá...protože se mi nechce kupovat jiné rádio...a FASST považuji za naprostou jedničku 2,4GHz řízení modelů.
A toto by šlo i do mojí JR9XII.
kerim

pro JMalik

#37 Příspěvek od kerim »

Ahojky .Není to dlouho co jsme řešily kryty na model :)
V listopadu jsem pustil tohle vlákno:http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=23382&postdays=0&postorder=asc&start=0
A 27.12 bylo vyděláno :x
Je pravdou pokud budu rekapitulovat,že éro splnilo mé očekávání dle zápisu ALTI2.Na zdroje 1850/4s/40c nastoupání 5x do 250m.Váhově jsem se vešel pod 2500g.Přesněji 2462g.Stoupání v rozmezí 13-14m/s(nad očekávání)!! :) Po pár vzletech a zalítání,když jsem to dostal do "ruky"začal jsem zkoušet maximálku....ze 350m za necelých 6 vteřin do podrovnání=něco kolem 210km/h.Je pravdou,že celou dobu táhl motor.Na obludu o rozpětí 3700mm to ujde :) Při průletu v pár metrech nad zemí mě běhal mráz po zádech.Pak přišel tatík a bylo vymalováno.Když nad tím přemýšlím tak jak mne postupně opouští vztek...snad jen dobře,že to bylo na letišti.Nedokážu si představit tu spoušť někde na parkovišti ,nedejbože......radši nepřemýšlet
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Lindbergh »

JMalik: Mně by hlavně zajímalo, jestli se to dá kombinovat s 35Mhz... Mam několik kombatů, do kterejch bych tak drahej přijímač logicky nedal. Každou chvíli jsou ty éra na sračku... Takže bych potřeboval, aby to umělo stejně jako Jeti přepínat čudlíkem z 2,4 na 35...Myslíš, že to půjde?
kerim

#39 Příspěvek od kerim »

Lindbergh píše:JMalik: Mně by hlavně zajímalo, jestli se to dá kombinovat s 35Mhz... Mam několik kombatů, do kterejch bych tak drahej přijímač logicky nedal. Každou chvíli jsou ty éra na sračku... Takže bych potřeboval, aby to umělo stejně jako Jeti přepínat čudlíkem z 2,4 na 35...Myslíš, že to půjde?

Ano,jde to.Už jsem to viděl.Kdy přepínačem volil 2,4GHz/35MHz.Ale jakým způsobem je provedeno drátování nevím.Můžu poskytnout kontakt na člověka,který se tímto zabývá a montuje to do vysílaček.
JMalik

#40 Příspěvek od JMalik »

Lindbergh píše:JMalik: Mně by hlavně zajímalo, jestli se to dá kombinovat s 35Mhz... Mam několik kombatů, do kterejch bych tak drahej přijímač logicky nedal. Každou chvíli jsou ty éra na sračku... Takže bych potřeboval, aby to umělo stejně jako Jeti přepínat čudlíkem z 2,4 na 35...Myslíš, že to půjde?

Nic se nepřepíná, ten modul je řešený stejně jako např. pro Futabu FG12. Vycvakneš původní 35MHZ, dáš tenhle. Pokud chceš na 35, tak zase obráceně. Mám poslat foto?
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od Lindbergh »

JMalik píše:

Nic se nepřepíná, ten modul je řešený stejně jako např. pro Futabu FG12. Vycvakneš původní 35MHZ, dáš tenhle. Pokud chceš na 35, tak zase obráceně. Mám poslat foto?

Jestli bys byl tak hodnej tak na mail...Dík.
Louda

#42 Příspěvek od Louda »

Můžu mít dotaz ještě k tomu zrušení na jakém létáte kanálu?

Potýkám se se stejnou obavou ale vrtá mi hlavou jestli by možná nestačilo změnit krystal na B pásmo. Předpokládám že sety se dodávají na základních kanálech pásma A. Možná že předpokládám špatně a systémové řešení je 2,4
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od JirkaA »

Louda píše:Potýkám se se stejnou obavou ale vrtá mi hlavou jestli by možná nestačilo změnit krystal na B pásmo.

Nikoli. Kromě krystalů bys musel vyměnit i TX modul a přijímače, protože ty pro A pásmo by s B krystalama nechodily buď vůbec, nebo blbě (jinak naladěny obvody oscilátoru a koncového stupně, jinak naladěné vstupní obvody přijímače). Tím bys ovlivnil jen pravděpodobnost výskytu jiného modeláře na tomtéž kanálu za předpokladu, že by podobný nápad nemělo víc lidí atd.., neovlivníš tím rušení vzniklé jiným způsobem (rušení přijímače parazitními kmitočty vznikajícími v samotné instalaci letadla - motory, špičkový odběr serv, průmyslové rušení, zahlcení vstupu RXu silným signálem mimo pásmo atd...).
Systémové řešení je opravdu přechod na 2,4 GHz.
OK2WY
Louda

#44 Příspěvek od Louda »

Tomu rozumím jen jsem vycházel ze dvou předpokladů

1) Výrobci mého radia - Multiplex Evo, přijímače Shulze Alpha - deklarují funkcionalitu jak v A tak v B pásmu , Chápu že jiní výrobci to mohou mít jinak

2) Druhý předpolklad víc na vodě je že touto cestou půjdou jen skuteční letečtí modeláři a tedy i s určitou etikou adispciplinou pokud jde o hlášení kanálů apod

Respektuju že systémové to není...
kerim

#45 Příspěvek od kerim »

Louda píše:Můžu mít dotaz ještě k tomu zrušení na jakém létáte kanálu?

Potýkám se se stejnou obavou ale vrtá mi hlavou jestli by možná nestačilo změnit krystal na B pásmo. Předpokládám že sety se dodávají na základních kanálech pásma A. Možná že předpokládám špatně a systémové řešení je 2,4

Lítám na celém rozsahu kanálů na 35MHz..měním v závyslsti jak je co volné..nikdy žádné komplikace.V osudný den jsem lítal na 72kanálu.Přijímač MC-20/35S.
A teď mne ještě napadá..nechce někdo přijímač MC-20/35S?Je lítaný jen v kluzácích v perfektním stavu za 3000 Kč.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“