HC3-SX bezpádlo - zkušenosti (záchranná stabilizace)

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy
Zamčeno
Zpráva
Autor
boZZda

#31 Příspěvek od boZZda »

Moc tomu nerozumím. To jako po startu se ti vrtulník stočí 45° na jednu stranu a jde do země? Nebo myslíš, že když fouká vítr, tak se vrtulník nakloní? To by bylo normální, protože kompenzuje.

Když máš Horizon vypnutý, tak to chodí jak?
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
Honzabr

#32 Příspěvek od Honzabr »

Člověče,ne.Normálně se ani nenakloní prostě v naprosto rovném letu letí doleva a neuhne nikam ani se nenakloní.Kdybych neubral na kolektivu a nedal kontra tak letí naprosto rovný doleva nahoru až do vesmíru.Vždyť říkám, že bych to tak bez naklonění ani nezaletěl i kdybych to chtěl zaletět.A pořád má tendenci se sunout doleva.Jinak se naprosto chová normálně a na povely reaguje.Rigid jsem ani nestačil skusit.Jinak to tak nějak přičítám tomu ,že ten Protos (plastový) je nějak gumovej.A mám pocit, že kolmý a pravý úhel není vždy kolmý a pravý úhel.A nula není vždy nula. :roll: Kdysi jsem nějak podlouně získal laciný kit na úpravu na uhlík tak to zítra večer přešroubkuju(už jenom kvůli těm pravým úhlům) a znova nastavím.Mám pocit, že v menu diagnoza se musí ta nula nastavit jinak .Má tam asi nějakou komůrku nepřesnosti a v ní to musí být uprostřed.A opravdu všude pravý úhly.Jdu bádat.Jinak se to chová naprosto božsky(vím, že se to zdá divný po mých stížnostech na posun doleva ale je to tak a neumím to přesně vyjádřit)
boZZda

#33 Příspěvek od boZZda »

Tak už asi tuším kde je chyba.

1. udělej fotku Protose
2. hod sem soubor s nastavením
3. projeď kompletně znovu průvodce nastavením!
4. nejdřív musíš nastavit správně zisky apod v Rigid a potom si můžeš hrát se stabilizací! Podle mě máš něco špatně tam! Pošli ten soubor sem.
bavarianDemon 3X a 3SX
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od pkotatko »

Honzabr píše:Rigid jsem ani nestačil skusit.

Tím si měl začít. Nejdřív nastavit Rigid a rozlítat helinu ke spokojenosti. Pak si teprve hrát s Horizon modem.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
morisis

#35 Příspěvek od morisis »

Nemate nejake video, kde by byla ukazana ta stabilizace. Diky, rozhoduji, zda do nej jit.
boZZda

#36 Příspěvek od boZZda »

Teď takové video připravuji. Napiš mi tady soukromou zprávu a já ti ho pošlu hned jak bude. Je to fakt paráda :)
bavarianDemon 3X a 3SX
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od pkotatko »

Tak jsem se právě vrátil z testování.
Kompletní nastavení k mé spokojenosti od nuly včetně Horizon modu si vzalo 12 baterek. Příště to bude rychlejší. Přeci jen zkušenosti nebyly žádné.
Horizon mod - moje očekávání bylo něco jako lítání na kabelu. Prostě záchranná brzda po ztrátě orientace nebo pilotní chybě. Nechtěl jsem tento mod na lítání se stabilizací. Od toho se odvíjelo i nastavování.
Výsledek ? Ano, funguje to. V jakékoliv pozici ( je jedno jestli na zádech ) po zapnutí Horizon modu se heli ve zlomku vteřiny srovná ( opravdu okamžitě - jde to nastavit ) a vystřelí pod plným kolektivem ( tak jsem si to nastavil ) nahoru. Nebere ohled na to v jaké je zrovna pozici knipl kolektivu. Pohyb nahoru je naprosto ve vertikále, heli srovnaná do horizontu. Heli nikam neutíká. Celkově jsem Horizon mod vyzkoušel asi tak třicetkrát pro doladění a nikdy neprovedl něco nečekaného.
Takže tady spokojenost.
Běžný let - zatím je moc brzy na nějaké soudy, ale pocitově se mi to líbí víc než Bestie. Těžko se to vysvětluje, prostě helinu musím tak nějak víc řídit. Gyro vrtulky je excelentní. Tady je daleko lepší než Beast. Se stejným servem ukočíruje ocas i na nízkých otáčkách kdy už Beast i s Revomixem prostě neměl šanci. U HC3 Revomix nepoužívám, ale do budoucna mám v plánu to zkusit.
Takže ano, teď už je jasné že Bestie jdou do police a všechny heliny dostanou HC3SX. I kdyby to lítalo stejně jako Beast, možnost Horizon modu je pro mě moc zajímavá a ušetří asi dost peněz při záchraně heli z krizovek.
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od pkotatko »

Honzabr píše:Člověče,ne.Normálně se ani nenakloní prostě v naprosto rovném letu letí doleva a neuhne nikam ani se nenakloní.Kdybych neubral na kolektivu a nedal kontra tak letí naprosto rovný doleva nahoru až do vesmíru.Vždyť říkám, že bych to tak bez naklonění ani nezaletěl i kdybych to chtěl zaletět.A pořád má tendenci se sunout doleva.Jinak se naprosto chová normálně a na povely reaguje.

V menu Stabil uber v nastavení "Neutrální naklopení rotoru ve visu". Máš tam moc velkou hodnotu.
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od pkotatko »

Tady se dají stáhnout různá nastavení. Nezkoušel jsem to, ale mohlo by to být třeba pro někoho zajímavé.
http://www.helicommand.com/index.php?op ... 96&lang=en
ZeXx86
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od ZeXx86 »

Nevi nekdo jake senzory se v HC3SX nachazi ? Krome gyroskopu, tam zrejme bude akcelerometr, nebo neco takoveho ..
Spirit System
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od pkotatko »

Akcelerometry má Gyrobot. Co je v HC netuším. Docela by mě zajímalo, jak mají udělaný ten horizon systém. U Gyrobotu to bylo jasné. Tam si načetl pozici při zapnutí a tu považoval za výchozí. U HC je to ale jinak. U Gyrobotu, pokud chtěl člověk použít ten Beginner mod, musela proběhnout inicializace s helinou naprosto v horizontu. Jinak byla rána skoro jistá. U HC to ale až tak neplatí. Jak to mají udělané, čert ví. Ale funguje jim to.
ZeXx86
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od ZeXx86 »

pkotatko píše:Akcelerometry má Gyrobot. Co je v HC netuším. Docela by mě zajímalo, jak mají udělaný ten horizon systém. U Gyrobotu to bylo jasné. Tam si načetl pozici při zapnutí a tu považoval za výchozí. U HC je to ale jinak. U Gyrobotu, pokud chtěl člověk použít ten Beginner mod, musela proběhnout inicializace s helinou naprosto v horizontu. Jinak byla rána skoro jistá. U HC to ale až tak neplatí. Jak to mají udělané, čert ví. Ale funguje jim to.

Muze tam byt napr. kompas/magnetometr, pokud mu nevadi jak je heli inicializovana ale stejne se srovna do horizontu.
Spirit System
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od pkotatko »

Nevím, třeba. Z výsledku jsem ale hodně zavzdušněnej. Kdyby jsi viděl tu reakci.... V jakékoliv pozici, cvakneš vypínač a heli se ve zlomku vteřiny srovná do horizontu. A v kombinaci s kolektivem, že heli začne vždy stoupat nahoru....
Asi není důvod s ní praštit na ruce :D
Ne, nechci tu být za propagátora a každému to nutit. To rozhodně ne. Jen mě fakt mile překvapilo, jak dobře to funguje.
ZeXx86
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od ZeXx86 »

pkotatko píše:Nevím, třeba. Z výsledku jsem ale hodně zavzdušněnej. Kdyby jsi viděl tu reakci.... V jakékoliv pozici, cvakneš vypínač a heli se ve zlomku vteřiny srovná do horizontu. A v kombinaci s kolektivem, že heli začne vždy stoupat nahoru....
Asi není důvod s ní praštit na ruce :D
Ne, nechci tu být za propagátora a každému to nutit. To rozhodně ne. Jen mě fakt mile překvapilo, jak dobře to funguje.

Taky to planuji implementovat do sveho bezpadla :)
Spirit System
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od pkotatko »

To určitě nebude od věci.
Zamčeno

Zpět na „Heli - technika“