Informace pro začátečníka (Traxxas E-revo Brushless 1/10)

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Zpráva
Autor
scarabeus

#31 Příspěvek od scarabeus »

Meril je Sejny na nejmenovanem foru s autama. Mereni bylo dost presne (neni to zadny amater, zivi se tim). Hned v zavesu za Traxxas origo konektory byly XT60 nebo mozna dopadly dokonce lepe, uz se nepamatuju.

Neorigo jsem mel puvodne, po nejake dobe jsem je hodil do kose a byl klid.
JM

#32 Příspěvek od JM »

scarabeus-jo, to je to měření které jsem měl na mysli.
Tady to je-třeba se to někomu hodí: http://www.rcauta.net/forum/topic13405- ... dnoty.html
edit: pokud by ten odkaz tady něco porušoval (což nepředpokládám) tak odkaz pošlu zájemcům do sz.
edit2: ty XT60 jsou na tom s odporem o něco hůře než Traxxasy, ale na druhou stranu jsou uzavřenější-odolnější vůči bordelu, takže v autech dost velké plus.
Naposledy upravil(a) JM dne stř 03.08.2011 15:32, celkem upraveno 1 x.
Traxxas Summit 5607 - 2x2S LiPo - iCharger 106B+
Bixler2-Turnigy 9X v2
midiborec

#33 Příspěvek od midiborec »

Díky za link. Jsem rád ze XT60 nejsou vubec špatny . Používam je na letadle :)
HITEC, TRAXXAS, ALIGN, RC FACTORY
chorche

#34 Příspěvek od chorche »

scarabeus píše:A mel jsi ty Traxxasacky? Co ja vim, kdo je okusil, nejde od nich pryc, pokud nemusi. Odpor maji minimalni a krasne se do sebe zasouvaji. Neorigo uz tak pekne neklouzou a maji horsi parametry.
Ne original TRX konektory jsem nemel, regl (Mambu) jsem dokupoval samostatne, tudiz byl bez konektoru. Prvne jsem zkousel Deans-T, no nic moc, stacil vetsi naraz a konektor nevedl. Ty 4mm dutinky jsou OK, nehrejou se, diky domecku perfektne drzi a zapojeni je "blbuvzdorny". Pri nakupu na HK vychazi oproti TRX konektoru podstatne levneji. Jedina nevyhoda je ze pokud zacvaknu dutinky do domecku tak bez destrukce onoho domku je ven nedostanu... chce to holt pri pajeni trosku premejslet :D
Ted bych to asi resil pomoci XT60 konektoru, ale jelikoz jsem ty same konektory "vnutil" kamaradum misto original Tamiya konektoru do jejich RC aut, tak to tak necham.
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s
scarabeus

#35 Příspěvek od scarabeus »

Traxxasacky jsou taky nerozebiratelny, takze je to sul nul :-)
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od darth.hokro »

Origo TRX konektor při troše dobré vůle jde šikovně šroubovákem vycvaknout :D Dělal jsem si ze setové "nabíječky" nabíjecí kabel, tak jsem to musel rozdělat a přepájet :) Jinak nevím kde se vám zdají TRX otevřené? Spojenej drží a těsní dobře a zezadu se dá zaplácnout tavkou či silikonem. prostě u nich opravdu vidím mínus je n v ceně za pár 170 kč :)
http://darthhokro.rajce.idnes.cz/
midiborec

#37 Příspěvek od midiborec »

Kluci zajima me jeste jedna věc...
Pokud si koupi, funglovku E-revo.. Jakou životnost to tak bude mit kdyz stim budu jen jezdit po asfalte a trochu prašne polní ceste ... žádné skoky atd ? nechtel bych dotoho hned vrážet xxx penez a taky bych nerad si to hned rozmlatil...
Jakou maji vydrž pneumatiky v takovém terenu jakej sem psal ? zajak dlouho se tak sjedou když třeba obcas zadriftuju ?
Daji se koupit jen samotné pneu a prehodit je na samé disky nebo se musi koupit komplet i s diskama ? ty origo se mi prave moc líbí i pneu a nechtelo by se mi to menit za nejake plné apodobne...
Dekuju
scarabeus

#38 Příspěvek od scarabeus »

Opotrebeni uvidis na asfaltu. Na prasny/polni ceste temer nula, je to na hodne dlouho. Neda se rict, jak dlouho ti vzorek vydrzi. Preci jen asfalt je asfalt a pokud to poradne protahnes, uvidis, jak se vzorek sjizdi.

Origo kola maji celkem dobry vzorek, takze se neboj, ze to obrousis za 10 jezdeni. Je ale samozrejme lepsi na asfalt mit jine gumy nez na teren.

Lepe koupit rovnou kola s diskama, nalepeny. Nalepit neni tezke, ale da se to taky dobre znehodnotit. Prelepovat je dost slozita vec, kola musis povarit ve vode, pak strhnout/odlepit kola no a pak nalepit nova. Nezridka se stava, ze pri odtrhavani se disk zdeformuje a muzes to vyhodit. Ja uz radsi kupuju rovnou cely set. A nebo lepim. Ale musi si guma opravdu dobre sednout na kolo, pak ok.

Proste, auto je do toho, aby se s nim jezdilo a ne setrilo :-) Pokud to chces setrit, neuzijes si tu spravnou srandu.
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od darth.hokro »

A jinak životnost u TRX modelů je výborná i při velkém prasení :) Jediný co vidím na obtíž, tak kupovat E-Revo s plechovkama, Titany jsou známé svou krátkou životností. Rovnou bych šel do střídavého.
midiborec

Re: Informace pro začátečníka (Traxxas E-revo Brushless 1/10

#40 Příspěvek od midiborec »

Je mi jasne ze když budu jezdit po asfaltu obcas vhodim nejakej drift tak kola nebudou věčná..Jen jsem se bál ze po nekolika desítek vyjetých baterkach pneu budou sjeté.. Jak je to s kabinkou ? koukal sem na videa na youtube a vypada to ze docela toho snese hodne..
scarabeus

#41 Příspěvek od scarabeus »

Je to poradnej lexan, zadnej sunt. Takze nemej strach.
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od darth.hokro »

Já každou karosku pro jistotu podlepím směsí stříbrné a skelné pásky. nemá pak snahu praskat. Časem se ale poškrábe, tak stejně pořídíš druhou. Časem znamená rok, dva :D Já svoji původní E-savege karosku po dvou letech ježdění, věnoval kamarádovi, který ji dojíždí na Stampíkovi :) Zas tak hrozná teda nebyla :)
midiborec

#43 Příspěvek od midiborec »

a dá se koupit už tak nabarvená jako je original ? libi se mi ta černo šedá... Ja koukal a našel sem jen nenabarvené.Ale mozna kdyzbych hledal vic tak neco najdu.
scarabeus

#44 Příspěvek od scarabeus »

Kastle u tohohle auta je vzdy uz nalakovana.
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od darth.hokro »

určitě se dá koupit i origo nastříkaná. Ale většinou si chce pak každej utvořit autí, víc k obrazu svému :) Takže jiná karoska, a vlastní barva. Mě třeba na malé Révo láká strašně Brouk, vypadá to suprově. viz obr. http://models.uphero.com/base/Body_VW.jpg Prostě chci říct, že pokud tě to chytí, propadneš tuningu atd. :D
Odpovědět

Zpět na „Auta“