Informace pro začátečníka (Traxxas E-revo Brushless 1/10)
Informace pro začátečníka (Traxxas E-revo Brushless 1/10)
Ahoj, momentálne létám letadlama, ale moc se mi zalibilo auto Traxxas E-revo brushless 1:10
hledám zatim jen informace protože momentálně nejsou finance.
Zajimá me hlavně.
1. Jak je to auto moc náročné na udržbu pokud budu jezdit, po tráve, asfalte, polnačkach a v zime ve snehu?
2. Jak často na nim odchází díly ? které nejčastěji ?
3. Je lepší auto koupit uplně nové nebo z bazaru ?
4. Je lepší koupit auto v ČR nebo v Cizině ?
5. Chtel bych ho provozovat na Lipol zajimá me jak velké baterie se tam vlezou... Kolikati článkové a kapacita.
6. Pokud auto bych kupoval nové, stači vykonostně tak jak bylo vyrobené nebo je lepši hned nekteré veci vymenit za kvalitnejši popř jine ?
7. Je nejaké i jine auto podobné E-revu nebo tohle je v tehle tříde nejlepší volba ?
To by asi bylo vše..Prosim az budete odpovídat připište ke každé odpovedi čislo aby se človek rychle vtom orientoval.Pomuže to určite i jinym kteří se rozhodují.
Dělám kameramana a tak bych si chtel natočit i nejakej peknej klipek v terénu.
Díky všem za odpovedi
hledám zatim jen informace protože momentálně nejsou finance.
Zajimá me hlavně.
1. Jak je to auto moc náročné na udržbu pokud budu jezdit, po tráve, asfalte, polnačkach a v zime ve snehu?
2. Jak často na nim odchází díly ? které nejčastěji ?
3. Je lepší auto koupit uplně nové nebo z bazaru ?
4. Je lepší koupit auto v ČR nebo v Cizině ?
5. Chtel bych ho provozovat na Lipol zajimá me jak velké baterie se tam vlezou... Kolikati článkové a kapacita.
6. Pokud auto bych kupoval nové, stači vykonostně tak jak bylo vyrobené nebo je lepši hned nekteré veci vymenit za kvalitnejši popř jine ?
7. Je nejaké i jine auto podobné E-revu nebo tohle je v tehle tříde nejlepší volba ?
To by asi bylo vše..Prosim az budete odpovídat připište ke každé odpovedi čislo aby se človek rychle vtom orientoval.Pomuže to určite i jinym kteří se rozhodují.
Dělám kameramana a tak bych si chtel natočit i nejakej peknej klipek v terénu.
Díky všem za odpovedi
Naposledy upravil(a) midiborec dne ned 31.07.2011 13:41, celkem upraveno 1 x.
HITEC, TRAXXAS, ALIGN, RC FACTORY
3/ bazarovka, jinak se po ...
výhoda je že často už tam je tunning
ale chce to nejlíp vzít někoho ssebou aby to projel okouk a poznal jestli to
kupuješ od někoho kdo tomu rozumí nebo ti prodává vrak
4/ když nové tak u nás, vyjde to cenově skoro nastejno a tady máš alespoň záruku když by to náhodou byl od výroby šmejd (mizivé procento)
ale hlavně už to je tak těžký že pošta udělá svoje a hlavně dph // clo
6/ tunning je dobrej, standart sou tlumiče big bore to je fakt nutnost
+ pak dokoupit lepší chlazení + pak to je spíš koupit základní ND
a šetřit na ty drahý tohle je základ
ostatní body - mizim na chatu až se vrátim tak je dopíšu alespoň podle sebe
tohle byly ty co čly odpovědět nejrychlejc
7/ za mne je to asi best pokud neuvazujes o Slashi 2WD ja osobne mam radeji zadokole ale na tvoji otazku ... ja bych sel do reva pokud chces 4x4 mam traxxas rad ale prohnes se proto radeji viz bod 3 - bazarovku
ale chce to nejlíp vzít někoho ssebou aby to projel okouk a poznal jestli to
kupuješ od někoho kdo tomu rozumí nebo ti prodává vrak
4/ když nové tak u nás, vyjde to cenově skoro nastejno a tady máš alespoň záruku když by to náhodou byl od výroby šmejd (mizivé procento)
ale hlavně už to je tak těžký že pošta udělá svoje a hlavně dph // clo
6/ tunning je dobrej, standart sou tlumiče big bore to je fakt nutnost
+ pak dokoupit lepší chlazení + pak to je spíš koupit základní ND
a šetřit na ty drahý tohle je základ
ostatní body - mizim na chatu až se vrátim tak je dopíšu alespoň podle sebe
tohle byly ty co čly odpovědět nejrychlejc
7/ za mne je to asi best pokud neuvazujes o Slashi 2WD ja osobne mam radeji zadokole ale na tvoji otazku ... ja bych sel do reva pokud chces 4x4 mam traxxas rad ale prohnes se proto radeji viz bod 3 - bazarovku
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Díky za odpovedi. Nove e-revo 1:10 stojí myslim neco pres 17000kč ? Prodává se vic druhu takže sám nevim včem se liší.Zatim to kupovat nechci musim nastrádat penize a tak alespon chci vedet informace protoze moje posledni auto na RC co jsem mel jako malej bylo od Nika.
HITEC, TRAXXAS, ALIGN, RC FACTORY
Jelikož E-Revo ihned po koupi přestavěné na brushless již 2 roky vlastním tak mám nějaké zkušenosti.
Tak prvně, doporučuju koupit auto fungl nové, bazarovky se nevyplatí.... ani s tím úžasným tuningem, který většinou stojí zaprd. Co jsem měl možnost vidět tak bazarovky byly zbuz a sposta drahých dílů na těch autech byla těsně před smrtí.
Jediný tuning který má smysl je pořídit na předek plastová ramena od firmy RPM a na zadek si pořídit TrueTrak konverzi od téže firmy.
Jinak záleží jak autu budeš dávat zabrat... mě se samovolně nic nesypalo... veškeré závady byly způsobené nezvládnutím řízení a tvrdou ránou do něčeho. Nicméně pokud si nakoupíš RPM díly tak tě ujišťuju, že ty určitě nezlámeš... mě se to za ty 2 roky nepovedlo.
Výše zmiňované BigBore tlumiče jsou jen paráda na oko..... od těch co máš z výroby se liší jen jinou barvou eloxu samotného těla tlumiče.
Na mém Revu stále fungují origo tlumiče, ikdyž už lehce prolínají.... no mají na to právo po takové době.
Pokud hodláš jezdit i v marastu tak je důležité se postarat o ložiska.... sice jsou tam zakrytovaná v 2RS provedení ale i tak není od věci je před zimou rozebrat, vymýt a naplnit kvalitní vazelínou, pak budou téměř nesmrtelná. Při zimním ježdění je i vhodné semtam prostříknout křížky kardanů WD40tkou.
Jestli chceš opravdu fabrickou Brushless verzi tak bacha! Traxxas tam dává kombo Mamba Monster a ten regl není voděodolný! Já jezdím NEU1515 1Y ve spojení s reglem eZRun80A, který jsem si utěsnil silikonem... po ježdění ve sněhu normálně komplet auto osprchuju vlažnou vodou, vyfoukám kompresorem a kardany ošetřím WDčkem, to je vše.
tip: pokud chceš aby ti origo kola vydržely co nejdéle tak zalep dýchací otvory v discích a prostříhni je do pneumatik.... tím zabráníš nabírání vody do molitanových vložek uvnitř. Jak se dostane voda do kol tak je zle... celé se to rozváží a auto pak hopsá jak koza.
Tak prvně, doporučuju koupit auto fungl nové, bazarovky se nevyplatí.... ani s tím úžasným tuningem, který většinou stojí zaprd. Co jsem měl možnost vidět tak bazarovky byly zbuz a sposta drahých dílů na těch autech byla těsně před smrtí.
Jediný tuning který má smysl je pořídit na předek plastová ramena od firmy RPM a na zadek si pořídit TrueTrak konverzi od téže firmy.
Jinak záleží jak autu budeš dávat zabrat... mě se samovolně nic nesypalo... veškeré závady byly způsobené nezvládnutím řízení a tvrdou ránou do něčeho. Nicméně pokud si nakoupíš RPM díly tak tě ujišťuju, že ty určitě nezlámeš... mě se to za ty 2 roky nepovedlo.
Výše zmiňované BigBore tlumiče jsou jen paráda na oko..... od těch co máš z výroby se liší jen jinou barvou eloxu samotného těla tlumiče.
Na mém Revu stále fungují origo tlumiče, ikdyž už lehce prolínají.... no mají na to právo po takové době.
Pokud hodláš jezdit i v marastu tak je důležité se postarat o ložiska.... sice jsou tam zakrytovaná v 2RS provedení ale i tak není od věci je před zimou rozebrat, vymýt a naplnit kvalitní vazelínou, pak budou téměř nesmrtelná. Při zimním ježdění je i vhodné semtam prostříknout křížky kardanů WD40tkou.
Jestli chceš opravdu fabrickou Brushless verzi tak bacha! Traxxas tam dává kombo Mamba Monster a ten regl není voděodolný! Já jezdím NEU1515 1Y ve spojení s reglem eZRun80A, který jsem si utěsnil silikonem... po ježdění ve sněhu normálně komplet auto osprchuju vlažnou vodou, vyfoukám kompresorem a kardany ošetřím WDčkem, to je vše.
tip: pokud chceš aby ti origo kola vydržely co nejdéle tak zalep dýchací otvory v discích a prostříhni je do pneumatik.... tím zabráníš nabírání vody do molitanových vložek uvnitř. Jak se dostane voda do kol tak je zle... celé se to rozváží a auto pak hopsá jak koza.
TRX E-Revo, NEU 1515, eZRun 80A, Futaba 3PM, iCharger 3010B, Mystery B6, Schulze LiPoCard.
TRX Revo 3.3 5309, TRX E-Revo VXL. Sbírám Traxxasy :)
TRX Revo 3.3 5309, TRX E-Revo VXL. Sbírám Traxxasy :)
Jedna z trošku opomíjených, ale hooodně důležitýchch věcí při výběru auta je taky to, zda máš ve svém okolí (anebo někde v rozumném dosahu) místo vhodné na ježdění. Např. zrovna to E-Revo (navíc pokud koupíš rovnou brushless verzi) potřebuje pro pořádné ježdění opravu velkej prostor (kvůli bezpečnosti auta, ale i okolí-vzhledem k velikosti a rychlosti tohohle modelu). Já původně měl jasně vybráno taky E-Revo, ale pak jsem po rozmýšlení a hlednání vhodného prostoru začal pošilhávat po Traxxas Summit a nakonec ho koupil. A jsem moc št'astnej, že jsem se takhle rozhodl. S tím se dá jezdit opravdu skoro všude, už v základu je voděodolnej (ale to je E-Revo v ss verzi taky) a nepotřebuje žádnej tuning (kromě baterek-LiPo jsou opravdu nesrovnatelně lepší-doba jízdy a rychlost nabíjení). Krásně se s ním jezdí v terénu (i hooodně těžkém-má uzávěrky difů a dvě rychlosti), na vyšší rychlostní stupeň umí i celkem pěknou rychlost (vzhledem k jeho "postavě"
) a navíc se dá i celkem snadno přestavět na E-Revo (navíc dvourychlostní)-ikdyž to mě zatím ani nenapadlo-prostě bych Summita neměnil a fakt mě nadchnul. No a zpracování a kvalita Traxxasu je opravdu perfektní a zatím nemám žádný problém. Takže mrkni i na Summita a třeba změníš názor (ikdyž možná už máš vybráno
). Jo a jak už bylo řečeno-já bych bazarovku nebral-to by opravdu musel jít s tebou někdo, kdo tomu hodně rozumí a i tak nemusí vidět všechny skryté následky velkých nárazů atd...
Kupoval bych opět v ČR, z ciziny se fakt nevyplatí.
Kupoval bych opět v ČR, z ciziny se fakt nevyplatí.
Traxxas Summit 5607 - 2x2S LiPo - iCharger 106B+
Bixler2-Turnigy 9X v2
Bixler2-Turnigy 9X v2
hele nic proti ...
ramena RPM ... zlomil si ty nekdy rameno ? jakoze opravdu zlomil rameno ?
to ti driv odejde neco jinyho ...
a tlumice ? jina barva eloxu ? promin ale trochu je rozdil mezi titanem a oceli ... to poznam hlavne origo tlumice sem odpravil dvoje sady za dobu co jezdim, tekly urazil sem na trati cepicku, nekolikrat mi vyskocily ...
pravda je to jak jezdis ale neni to o barve eloxu, navic trochu rozdil je telo z kovu a plastu, teda pokud se to nezmenilo
jo a z bazaru a zbytecnej tunning ? nevim me neprijde vubec zbytecnej kdyz to honis na trati ... a obecne ale jak myslis
ja svoje oba dva Slashe desetiny a i sestnactinu mel z bazaru a vubec si neztezuju ... rikam musis se na to podivat a prohlidnout ...
uz ty tvoje obdivovany RPM ka tam dost casto bejvaj, ja je tam mam kvuli prenastaveni vejsky podvozku ...
redukce na kola maj smysl pak mas sirokej vyber kol osminovejch
ramena RPM ... zlomil si ty nekdy rameno ? jakoze opravdu zlomil rameno ?
a tlumice ? jina barva eloxu ? promin ale trochu je rozdil mezi titanem a oceli ... to poznam hlavne origo tlumice sem odpravil dvoje sady za dobu co jezdim, tekly urazil sem na trati cepicku, nekolikrat mi vyskocily ...
pravda je to jak jezdis ale neni to o barve eloxu, navic trochu rozdil je telo z kovu a plastu, teda pokud se to nezmenilo
jo a z bazaru a zbytecnej tunning ? nevim me neprijde vubec zbytecnej kdyz to honis na trati ... a obecne ale jak myslis
ja svoje oba dva Slashe desetiny a i sestnactinu mel z bazaru a vubec si neztezuju ... rikam musis se na to podivat a prohlidnout ...
uz ty tvoje obdivovany RPM ka tam dost casto bejvaj, ja je tam mam kvuli prenastaveni vejsky podvozku ...
redukce na kola maj smysl pak mas sirokej vyber kol osminovejch
SOVA is YouR CO-pilot
Milan Nes píše:ramena RPM ... zlomil si ty nekdy rameno ? jakoze opravdu zlomil rameno ?
Ano viděl a přímo na svém Revu 3,3TRX - zas taková sláva to není, i když o něco lepší než origo.
Spectrum DX6iBlade mSRT-Rex250, T-Rex450PRO, T-Rex500Hyperion 0610i Duo IIa mnoho dalšího.
Neni problem udelat ten brushless regulator "vodotesny", staci koupit "tekutou gumu" (kupoval jsem v GME), regulator otevrit a nanest nekolik vrstev. Sam to mam takhle provedene u sveho E-maxxe a zatim v pohode 
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s
FrSky Horus X10s
pokud chces vodotesnost a neprijit o zaruku na zimu tak sem to daval do tech mikro krabicek jak sou na jidlo, ale ty uplne nejmensi,
udelas do ni diry na kabely, regl das do ni, pak kolem kabelu to zalijes tavnou, i viko kolem dokola zalejes tavnou a mas vystarano ...
tohle ale facha jenom na zimi, protoze jinak bys ho moh utavit protoze nebude dobre chladit, ale ja sem to takhel mel na Rustlerovi,
kterej tam mel 5,5 zavitovej motor Novak, ze jezdil lehce pod kilo
a prave sem jezdil s nim s retezama na snehu kdyz byl nafoukanej v rovine jinak to neslo uridit
udelas do ni diry na kabely, regl das do ni, pak kolem kabelu to zalijes tavnou, i viko kolem dokola zalejes tavnou a mas vystarano ...
tohle ale facha jenom na zimi, protoze jinak bys ho moh utavit protoze nebude dobre chladit, ale ja sem to takhel mel na Rustlerovi,
kterej tam mel 5,5 zavitovej motor Novak, ze jezdil lehce pod kilo
a prave sem jezdil s nim s retezama na snehu kdyz byl nafoukanej v rovine jinak to neslo uridit
SOVA is YouR CO-pilot
JM píše:chorche To je sice pravda, ale přijdeš o záruku (a zrovna reglů Mamba už pár v záruce odešlo).
Pravda, to jsem zapomel zminit, jelikoz jsem kupoval z americky eBay kde bya zaruka podstatne kratsi, tak jsem to neresil.
Ale ta guma ma vyhodu ze se da v pripade problemu jednoduse sundat, a pokdu se pamatuju na regulatoru neni zadna pecet, podle ktery by bylo poznat ze by byl otevrenej.
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
FrSky Horus X10s
FrSky Horus X10s
Koukam regulatory Mamba nejsou vodotesne? Kruci a za takovou cenu
Ja pouzil do Slashe obyc HK Quick 60A, krasne vodotesny. V kombinaci se 4-polovou Medusou MR3650V2-3300KV bezproblemove pojezdeni. Jen skoda ze tenhle motor zase neni utesneny
I kdyz je to bezsenzorovy pohon, tak motor ma takovy kroutak, ze pri rozbehu u zapreneho auta bez zavahani protoci kluznou spojku. Nak
I kdyz je to bezsenzorovy pohon, tak motor ma takovy kroutak, ze pri rozbehu u zapreneho auta bez zavahani protoci kluznou spojku. Nak
Nakadah píše:Koukam regulatory Mamba nejsou vodotesne?
Nejsou vodotěsné ve smyslu ponoření do vody, ale jsou odolné proti stříkající vodě.
Takže Mamba Monster regulátor lze bez úprav použít pro ježdění v dešti, v kalužích vody a na sněhu. Já například zabláceného E-Maxxe sprchuju...
Jen je pak potřeba vše nechat řádně uschnout a taky pokud možno nestříkat vodu přímo do větráku (ten je na tu vodu asi nejnáchylnější).