vyber traxxas auta

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Zpráva
Autor
FlyBear

Re: vyber traxxas auta

#31 Příspěvek od FlyBear »

Problém těhle udělátek je, že jsou nastaveny natvrdo - a to velmi nízko. Pokud bych čekal až mi pískne alarm při napětí 3,3V na článek, tak už je pozdě. To už jsou baterky vybity více než o doporučovaný limit 80% kapacity.

Dokonce když jsem zkusil končit jízdu až poté, co výkon stroje očividně uvadl, bylo to pozdě, baterky pak měly s bídou 10% - a to přesto, že na reglu byla nastavena defaultní ochrana proti podvybití LiPo baterek!

Proto teď zkouším jezdit spíš na čas, podobně jako když lítám s helinou a v reglu zkusím nastavit limit pro odpojení baterie na vyšší hodnotu napětí. Budu s touhle kombinací ještě experimentovat.
scarabeus

#32 Příspěvek od scarabeus »

Proto je lepsi poridit poradny regl (Castle apod.), ktery to pekne utne na te hodnote, co si SAM na PC nastavis.

Bohuzel je pravda, to co pises. Spusta udelatek, ale i reglu samotnych, ma nastaveno vypinani prilis nizko.

Ted mam EZ-Run, regl je fajn, ale max. hodnota podvybiti je "jen" 3.4V/clanek. Radsi bych mel 3.5V. To u Castle reglu nastavit jde.
Andrews
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Andrews »

Taky zvažuju Summita viz. vlákno alternativa s Summitu. Protože mám děti, kterým to chci "půjčovat" (5 a 8let) uvažuji i takhle. Auto vážící cca 5kg a letící 65-100km/h je schopno přerazit nohu či pochroumat cokoliv okolo. U Summitu mě vyhovují přávě dvě rychlosti + možnost naprogramovat na regulátoru omezení na 50% (to umí i některá dalši auta od Traxxas)....
FlyBear

#34 Příspěvek od FlyBear »

Andrews píše:...možnost naprogramovat na regulátoru omezení na 50% (to umí i některá dalši auta od Traxxas)

Jo to umí :D Docela se vždycky směju, když vidím, jak se tím chlubí jako "Patend Pending" technologií :D :D Prej "Training Mode" :D :D

Pravda je taková, že například k Mamba Monster regulátoru můžeš připojit notebook a odladit si pohon plynulýma křivkama prakticky jakkoliv potřebuješ (samozřejmě lze leccos i napípat, ale to není tak pohodlné ani komplexní). Klidně tam pak můžeš nastavit například jen 20% výkonu vpřed, pomaloučkou zpátečku (5% vzad), atd...

Ten Traxxasí regl je v podstatě velmi primitivní. Umí jen 100% vpřed/vzad, 50% vpřed/vzad a 100% vpřed bez zpátečky. Výhodou - pro někoho ale podstatnou - může být snad jen ten fakt, že toto jednoduché přepínání se provádí jediným čudlíkem přímo na reglu, jde to tedy celkem snadno.

Já to na E-Maxxovi řeším takhle:
- Mám v něm navíc dvoustupňovou převodovku (original upgrade díl). První stupeň normální původní převod, druhý stupeň do pomala (nevím už jistě, ale asi to bylo extra dalších 1:20).
- Regl Mamba Monster mám odladěn z PC pro sebe tak, aby vyhovoval původnímu, tedy rychlejšímu, převodu pro můj styl jízdy s baterií LiPo 2x2S.
- Ten pomalý převod já sám používám do terénu.
- Když to chci půjčit někomu jinému, kdo s tím ještě neumí, přepnu na pomalý převod a požádám, aby to tak nechal.
- Když to chci půjčit někomu, u koho nelze předpokládát, že poslechne na stopro - třeba malýmu klukovi - tak mu navíc místo LiPo dám obyčejný NiMH :twisted: I kdyby si pak z rádia přepnul na rychlejší stupeň, nic moc by se nestalo, protože ty NiMH to prostě nedaj, auto zůstane líné.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Nakadah »

Kdyz jezdim do 3,3V na clanek tak dobiju 3100-3200mAh do 4000mAh baterek. Kdyz dam jeste dve tri kola do 3,2V a regl vypne, tak dobijim ne vic nez 3400mAh. Asi mam baterky jeste nejake starsi technologie. Vnitrni odpory se drzi 6-7mOhm a nenafukuji se.

Na ebayi se da koupit podobny pipak pro 8S se dvema sirenkami a s nastavitelnym alarmem.

Az poridim dalsi nove LiPol tak sem zvedavy jak se budou chovat. Nak
jolo

#36 Příspěvek od jolo »

Ahojte.

Pohravam sa este s myslienkou, ci neist do Stampede, alebo sa mylim a lepsi bude Summit? Vraj Stampede je v podstate Slash s vacsimi kolesami a inym skeletom?

A zadalsie ma stve, ze na hobbyking maju vypredanu nabijacku iCharger 106B-plus 250W 6s Balance/Charger :(. Poradte, kde ju lacno kupit, pripadne podobny dobry model. BTW, kolko je postovne z hobbyking na SR?

Dakujem za rady, pripadne skusenosti s tymto modelom
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od darth.hokro »

kamarád má 2wd Stampika a je to taková skákavá koza a hlavně je to malý :) velikost Crosstigera. To už můžeš rovnou koupit 2x tyhle monstříky a můžete jezdit oba :)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=74SdlLIZFtg[/youtube]

Ale prostě Summit je summit :) ničím ho nenahradíš
http://darthhokro.rajce.idnes.cz/
jolo

#38 Příspěvek od jolo »

Rozhodnute. Kupujem SUMMIT CRAWLER 2,4GHZ RTR 4WD EP TRX cervene.

Akurat neviem kde kupit tu nabijacku co som spominal vyssie ? :(

Baterie dam 5000mAh 2S1P 30C hardcase pack a co to postovne? Vie niekto?

Dik
dalkop

#39 Příspěvek od dalkop »

Takže môžem sa pochvalit ze som hrdým majiteľom žltého summita! tak som zvedavý co ta beštia dokáže!!! A chcem sa spytat ci sa dá niekde stiahnut česky manuál ďakujem
scarabeus

#40 Příspěvek od scarabeus »

K cemu? Cokoliv budes potrebovat, se zeptej a my ti radi poradime.
FlyBear

#41 Příspěvek od FlyBear »

:D

Já bych dal dobře míněnou radu, ale fakt :)
Naučte se anglicky - alespoň trochu, nebuďte líní a na nic se nevymlouvejte. V dnešní době je to fakt nutnost, pokud chcete alespoň něčeho dosáhnout!
jolo

#42 Příspěvek od jolo »

Ahojte.

Otazka znie, kupit nove auto so zarukou, alebo aj bez zaruky ho mozem mat o cca 20 % lacnejsie. Pokazilo sa niekomu nieco niekedy na novom Traxxase, co by sa dalo vyreklamovat? (myslim tym nejakeku elektronicku vadu alebo nieco podobne naco sa vztahuje zaruka).
Samozrejme, ze ked mi auto niekam narazi a znici sa alebo opotrebuje beznym pouzivanim, tak to nebudem reklamovat.
Dakujem za Vase skusenosti so spolahlivostou, ide mi vyslovene o model Summit 1:10 so stejnosmernym motorem. Viem ze striedaky zvyknu mat problem.

Dakujem vsetkym.
FlyBear

#43 Příspěvek od FlyBear »

Můj E-Maxx jsem tehdy kupoval ve verzi se dvěmi stejnosměrnými motory Titan 550. Hned první víkend, co byl E-Maxx doma, odešel do věčných lovišť regulátor. Díky záruce jsem dostal regl nový.

Jak vidíš, stát se může jakýkoliv problém, i když u kvalitních výrobců, tedy ani u Traxxase, se to nestává nijak často. Prostě i mistr tesař se někdy utne.

Ovšem 20% sleva, pokud je to auto z druhé ruky jinak v pohodě a nemá třeba nadměrně opotřebené díly, může být docela příjemná.

Teoreticky riskuješ, že v tom nejhorším případě - pokud by ovšem vůbec nastal - budeš muset koupit například nový regl, nové servo, nový přijímač... Sám si spočítej, kolik těch 20% dělá peněz a jestli ten risk za to stojí. Je dost možné, že se to opravdu vyplatí, poruchovost Traxxase je nízká.
jolo

#44 Příspěvek od jolo »

Jedna sa o uplne nove auto ( z ruky ). Ide o to ci sa po odskusani moze vyskytnut po case nejaka chyba.
FlyBear

#45 Příspěvek od FlyBear »

jolo píše:Jedna sa o uplne nove auto ( z ruky ). Ide o to ci sa po odskusani moze vyskytnut po case nejaka chyba.

U čehokoliv se po čase může vyskytnout nějaká chyba, především v elektronice.

Nepočítám samozřejmě "chyby" způsobené opotřebením, nadměrným namáháním nebo havárkou - to se u RC autíček řeší běžně :twisted: To by stejně nebylo na záruku.

Protože se ale v tvém případě jedná o "nové" auto, pak opotřebení tam zřejmě nebude žádné (bylo by jinak vidět) a poškození havárií snad taky nebude (i to by se mohlo dát do značné míry ověřit praktickým otestováním v provozu).

Takže si ho vyzkoušej a klidně vem, v lepším a docela pravděpodobném případě ušetříš těch 20%. V horším případě ty peníze utratíš dodatečně za opravu.

Jedinou otázkou je, proč ti někdo nabízí nové auto s 20% slevou...
Odpovědět

Zpět na „Auta“