vyber traxxas auta

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Zpráva
Autor
jolo

vyber traxxas auta

#1 Příspěvek od jolo »

Ahojte vsetci.

Prosim o radu. Uz som toho dost precital a chcem si zaobstarat pre mna a pre mojho 7 rocneho syna RC auto. Som sice uz par rokov modelarom, ale zaoberam sa modelovou zeleznicou H0. Po precitani par for a prispevkov som zahojeny z vyberu Himota a podobny rcciek (hraciek).
Viac menej som rozhodnuty pre Traxxa, akurat mam dilemu aky typ. Auto chcem pouzivat na zaciatok na take rodinne jazdenie po terene a aj po ceste, sviznejsou rychlostou.

1. Mierka 1:10 alebo 1:16. Tam mam na 80 % jasno , ze to bude asi 1:10, nakolko si myslim, ze je pri mensom problem v stabilite v terene ( prevratenie). Aj co som videl videa, tak vacsina bola, co sa tyka Summitu tocene v mierke 1:10 (podla svetiel). Ide to do penazi, ale necehcem to na 1 rok :(

2. Horsie je to uz co sa typu tyka, tak tam nemam moc jasno. Rozmyslam medzi :
- Summit 1:10 5607, kde neviem ci nebude problem pri pouziti LIPO baterii (signalizacia napatia?) a co motor (nie je striedavy)? Videl som ze na hlinenej drahe sa dost prevracalo?
- Dalsia varianta E-MAXX 1:10 3903 alebo 3908, neviem, presne aky je medzi nimi rozdiel a ake baterie sa k nim dodavaju v zaklade (nikde som to nenasiel)? A hlavne klady a zapory voci autu Summit?
- E REVO 1:10 5603 zas asi nebude az take do terenu,ako predchodzajuce 2 typy? (co vyssia trava a nejake kamene)?
- Slash 4x4 1:10 6806, to asi nebude vobec do travy a horsieho terenu?

Pripadne poprosim nejaky odkaz, na dobry EU shop, kde sa da kupit bez cla?

3. Aky mate nazor na kupu nabijacky k jednemu z tych typov aut ? iCharger 106B-plus 250W 6s Balance/Charger
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=6792
Pripadne aku nabijacku na LIPO odporucate v rozumnej cene?

4. Baterie aspon 4 kusy LIPO, co sa viac hodi 2s1p alebo 2s2p?
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oved_.html
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oved_.html
vmestim do toho RC aj
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ouse_.html

Pripadne ake LIPO odporucate?

Dakujem za cenne rady a nazory.

S pozdravom Jozef
midiborec

Re: vyber traxxas auta

#2 Příspěvek od midiborec »

JA vlastnim revo 1/10 a jsem snim moc spokojenej.. Toho summita muzu doporucit. Člověk se snim dobře vyblbne. Co vsechno v sobě má asi si už četl.
Icharger je dobra nabijecka ja ten samej typ mam take doma a na ceste mam jeste jednu tu samu. Když budeš objednávat baterky z HC tak si tam přihod dvakrat lipostop, někde to tam v baterkach je. Ten zapojiš do balancčního konektoru a pak te to začne piskat.
Baterky si vem 2s1p a ber aby meli discharge tak 30-40.
Ja jezdim na Turnigy 5000mAh 2s1p v hardcase. Jedna me vyšla na cca 500kč a jezdim na pář pul hodiny.Vyzkousej třeba Zippy http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oved_.html
HITEC, TRAXXAS, ALIGN, RC FACTORY
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Nakadah »

Slash se hodi spis na drahu bez travy. Navic trava obecne dost brzdi a kola klouzou. Osadil sem na nej kola z TwinDetonatora a pak to slo i po trave, ale trat je trat - nakonec sem se stejne vratil k origo kolum. S tim 4x4 budes mit akorat vic starosti, ale to je tvoje volba (kazdemu vyhovuje neco jineho). A prevratit dokazes kazde auto, i 9kg Hormann TK10 1:6 ktery jinak tak krasne pluje nizko nad zemi.

Jak tak ctu tvoje uvahy, mozna by to chtelo uplne ujasnit misto kde chces jezdit. Po asfaltu a polni ceste zvladnout jezdit vsechny :D teren zalezi jaky a kameny? To uz spis crawler ne? :D

Jezdim Slashe 2WD VXL, hardcase LiPol Zippy 4000mAh 25C a pipak nizkeho napeti do servisniho konektoru je samozrejmost. iCharger 106B+ je super nabijecka, sem moc spokojen. Z tech hardcase lipol bych nedoporucoval Turnigy 5200mAh v cernem obalu. Byly projevem na jizdu citelne mekci nez starsi Zippy a nakonec se nafoukly.

Pokud chces jezdit teren uvazoval bych spise o Summitu, ma vetsi svetlou vysku nez E-revo. Dale ma dalkove ovladane uzaverky diferencialu s dvoustupnovou prevodovkou. Revo bych uvazoval pro blbnuti na draze, je nizke s velkym rozvorem a bude dobre sedet. Navic je delane vice na rychlost nez Summit. Emaxxe ma znamy, osobne bych ho povazoval za e-revo s vetsi svetlou vyskou, taky umi uhanet pekne rychle.

Emaxx 3903 ma od vyroby stejnosmerny pohon dvema motory Titan 550, 3908 ma stridavy motor CC Mamba monster 2200KV. K oboum se dodavaji NiMh akupacky 2ks 3000mAh 8,4V. Nak

Edit. http://www.youtube.com/watch?v=NHBXtQKPs-w - myslim ze tohle by te mohlo nasmerovat
jeeff
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od jeeff »

Ja mam E-Maxx este povodny s jednosmernymi motormi, uz som ho prerobil na striedak a lipolky + som vymenil RC supravu za 2,4 Ghz. Jazdim s nim po trave ale aj po zaoranom poli, je to velka zabava, teraz s nim uz zacina jazdit aj moj 5 rocny syn (samozrejme so stiahnutym vykonom motora, naplno to jazdi dost brutalne).

Kazdopadne by som urcite dnes vyberal nieco co ma striedavy motor a 2,4Ghz supravu, s tou povodnou stacilo zapnut take bezne "tesco" auticko na dialkove ovladanie a uz bolo rusenie a nedalo sa jazdit.

Dnes by som este zvazoval Summita kvoli prevodovke a diferencialu, to je ale uz skutocne na jazdenie v tazkom terene.

Pouzivam tieto baterky (2 kusy zapojene do serie aby boli ako 4 clanok):
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=10098
do E-Maxxu pasuju uplne presne. Mam len 2 kusy, na bezne jazdenie je cas urcite cez 30 minut, co sa mi zda dostatocne.
Goblin 700, Protos 500, Strider 250 FPV Racer, Futaba T14SG
www.rcklubsenec.sk
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Nakadah »

jeeff> tak ja mel jednu baterku Turnigy co vypadala uplne stejne ale porad mam dojem ze mela psano 5200mAh a 30C. Nafoukla se :(

Jinak jezdim tyhle. Do 3,2V na clanek vycucam asi 3300mAh a finito. Doba jizdy se slashem 20-23minut na draze s prevodem 19/86. Maximalka jenom 40-42kmh, podle gps sem nikdy vic nez 36km/h na draze nejel, neni tam tak dlouha rovinka. Proto zprevodovano spis na odpich :)

Osobne bych vazne na drahu volil e-revo a na libovolny teren pak summit. Nak
scarabeus

#6 Příspěvek od scarabeus »

1. Volil bych 1/10, je to vetsi, na delsi vzdalenosti citelnejsi a miva vetsi pruchodnost terenem.
2. Tady trosku michas modely jak se ti zrovna vyskytly na strankach vyrobce. Je nutne si urcit, co bude VYHRADNI teren. Neda se koupit univerzal. Na asfaltu bude jezdit vsechno.

Summit - tezkoodeny lezec, pomaly, ale zdola opravdu hodne
E-Maxx - klasicky monster truck, diky velke svetle vysce prekona kdeco, ale take se diky tomu prevraci na budku
E-Revo - prizemni dabel, neskutecne stabilni, ale da se nastavit i vyssi svetla vyska, neni problem! Je to dravec a velmi schopny a odolny model. To je ale vse od Traxxasu.
Slash 4x4 - asi nejmene vhodny model. Je to stale short course truck, cili temer rovny hlineny teren, trocha sotoliny. Na asfaltu mu je fajn, ale ve vetsim terenu problem. Misto nej kdyz uz, tak Slash 2WD, ale to neni uplne pro zacatecnika, hlavne malyho kluka.

Cokoliv, co koupis v EU, bude bez DPH a cla.

3. Nabijecka bohate dostacujici.

4. Baterky jakekoliv LiPo, hlavne kdyz se tam vejdou. Pro zacatek aspon 20C.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Nakadah »

Scarabeus to spravne popsal, nesvedl bych to lepe. Slash je fakt jenom na hlineno drahu nebo asfalt (prenastaveni podvozku nutnost).
Jak by ho zvladl maly kluk nevim, ale slusne jezdit se rychle naucila i pritelkyne takze bych to nevidel tak blede. Nicmene moznost pouziti na ruzne typy povrchu je omezena. A navic, ne kazdy ma kousek od domu trat :) http://www.youtube.com/watch?v=q6R_rgud-pA Nak
jeeff
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od jeeff »

Nak> mne ta baterka drzi a niekedy jazdim aj dlhsie na plne gule, mam tam XERun 80A Combo a baterky nie su ziadno extremne horuce (ak to porovnavam s tymi z Protosa ;-). Nejazdim zavodne, len tak pre potesenie a ako najvacsiu vyhodu vidim v tom, ze auto je aj mesiac v garazi a potom ho vytiahnem a zajazdim si bez problemov. Nemam lipo stop, ale regulator vypne motor pri nizkom napati, takze zvycajne jazdim kym ho nevypne a potom idu na nabijacku. Tych 30 minut jazdenia je pocitovo, nikdy som to nemeral, je to ale radovo viac ako ked som mal povodne nimh baterky.
www.rcklubsenec.sk
jolo

#9 Příspěvek od jolo »

Ahojte.

Dakujem za postrehy.

Takze do finale postupje E REVO a Summit mierka 1:10.

Vraj obe auta maju rovnaky podvozok ( neda sa nahodou spustit nizsie aj Summit), ako tak, ze sa da R EVO zdvihnut?

A co vravite na to, ze Summit ma jednosmerny motor? A uzavierku diferencialu na blnutie v terene ma iba Summit? E MAXX ho nema?

V pripade pouzitia LIPO bat v Summite staci lipostop na baterie? alebo treba menit aj regulator?

Dakujem.
scarabeus

#10 Příspěvek od scarabeus »

Summit nema "jednosmerny" motor, ale stejnosmerny motor. Tzn. ze to neni stridak, o ktery se nemusi pecovat. Osobne bych ale do Summita nic jineho nez stejnosmer nedaval. Ten model je opravdu hlavne staveny na splhani pres prekazky, brodeni vodou (i pod) a bahnem. Trosku je to podobne jako expedicni auta, ale ta zas maji scale vzhled a jsou mnohem mensi. Summit ti prejede s prehledem i mensi kladu.

Kamarad kdysi dal do Summita stridak. Jezdilo to pekne. Jenze to bylo spis heeeeeeeeeen doleva, heeeeeeeeen doprava, vsude kolem strasne bordelu co lital od kol a jinak - NIC. Ten pomalejsi (nikoliv uplne pomaly) stejnosmerny motor ma neco do sebe.

E-Revo ma podvozek veru dost podobny, da se prestavit na Summita pomoci par dilu, ale proc bys to delal? Znovu opakuju, urci si primarni teren, kde budes jezdit HLAVNE. Uzavirka diferencialu je u Summita nekdy potreba, opet to plyne z pouziti modelu. Na co bys potreboval uzavirku u E-Maxxe nebo E-Reva, kdyz to nejsou splhouni, ale agresivni mrchy, co jsou zvykle na drsnejsi zachazeni a hlavne rychlost...?

Na baterie staci dat jak pises jen LiPo stop. Prozatim ti staci. Pokud nejsi hluchy :-D
jolo

#11 Příspěvek od jolo »

Takze je asi rozhodnute.

Predsa to bude aj pre syna, a to on este nebude chciet jazdit nejak extremne rychlo, skor ho bude bavit teren :)
Dufam, ze Summit nie je nejaky vybehovy model :D

Je to dost penazi, ale ako sa hovori "nie som taky bohaty, aby som si mohol kupovat lacne veci" :lol:
Kupit nejake Himoto a furt dotoho vrazat prachy na opravu a mat nervy, ze to nefunguje.

PS: existuje este nejaka alternetiva k Summitu od nejakeho ineho kvalitneho vyrobcu?

Este raz dik za info.
Naposledy upravil(a) jolo dne úte 11.10.2011 10:18, celkem upraveno 1 x.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Nakadah »

scarabeus> ale vzdyt by se dal pouzit stridavy motor s mensim KV ne? I kdyz pravda, kroutici moment bude mit vzdy lepsi nez stejnosmerny s feritovymi magnety. Nak
jeeff
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od jeeff »

Ako pise scarrabeus ujasni si najskor teren a rychlost ako chces jazdit, ten Summit je skutocne skor do lesa na splhanie sa po skalach apodobne rychlostou okolo beznej chodze (ide skor o techniku jazdenie, nie rychlost), kdesto E-Maxx / Revo jazdi na striedak kludne 50km/h a je to skor na blbnutie ako technicke jazdenie.
www.rcklubsenec.sk
FlyBear

#14 Příspěvek od FlyBear »

Summit se mi velmi líbí, ale nemám ho - právě proto, že se jedná o těžkooděnce určeného výhradně do terénu. Šplhání, překonávání překážek, brodění bahnem a potokem - to jsou svým způsobem spíš "klidné" technické zážitky pro trpělivé.

Je to krásné a zajímavé - ale zvaž, jestli je to to pravé ořechové pro kluka, který se bude chtít vyblbnout. Až dojde na to, že chce blbnout na louce za domem a chce být "rychlejší než raketa", tak Summit přestane bavit. Nenech se zmást reklamním videem, Summit ve skutečnosti nejezdí nijak rychle, i když má dvourychlostní převodovku.

E-Revo je přesně na opačném konci. Je to rychlý dravý stroj, který zvládá i rychlé průjezdy v zatáčkách díky svému nízko položenému těžišti.

Jako univerzální stroj - tedy určitý kompromis mezi Summitem a Revem - mám E-Maxxe. I ten umí s Mambou Monsterem jezdit vysokou rychlostí a dá se u něj zvýšit stabilita v rychlých zatáčkách snížením podvozku. Ale stability Reva pochopitelně nedosáhne - zato však můžeš podvozek naopak zvýšit, přituhnout diferenciály a pak zdolávat i poměrně náročný terén. I dvourychlostní převodovku lze pro tento účel dokoupit - samozřejmě, že extrémní průchodnost jako se Summitem nedostaneš, ale i tak je to počád slušný terénní monster.
jolo

#15 Příspěvek od jolo »

Tak teraz si ma dostal troska do uzkych. Neviem ci nema radsej siahnut po Summite 1:16 so striedavym motorom 7202, ktory vie ist "az 65 km/hod" ? Ale ten asi nema uzavierku dif.?
Len ta velkost 1:16 nie je sice az taky maly :(
Odpovědět

Zpět na „Auta“