Jinak samozřejmě Daidalos nesviští to mně došlo že za rychlosti 5Km to ani tuším nejde
daidalos 200
Re: daidalos 200
Děkuji Všem za rady a pomoc. Určitě si od všech vezmu ponaučení a nějak to vymyslím. Mám ted i možnost docela zajímavě Sharon Profi od Valenty,ale toho se už trochu bojím. Ale je to asi pomalejší a více do té termiky ne?
Jinak samozřejmě Daidalos nesviští to mně došlo že za rychlosti 5Km to ani tuším nejde
Ale to jsem tam nepsal
Jinak co se týče té dušičky k větronům tak se přiznám že je to i jeden z důvodů proč do toho jdu. Děkuji ještě jednou Všem.
Tak už tu možnost nemám. Samozřejmě kdyby někdo věděl kdo něco prodává tak jsem jedno velké ucho 
- sgames
- Kontaktovat uživatele:
jajaj,daidal huci jako prase kdyz to netahas jak kybl s hnojem
Stoupak.cz - Portál pro všechny větroňáře, házedláře a jiné maníky :-D
Znáte někdo prosím tohoto výrobce? SandaModel ISM. Na můj dotaz ihned odpověděl a velmi slušné chování mně utvrzovalo o jeho profesionalitě a velmi dobrém lidském jednání.
Zalíbil se mně u nich http://www.sandamodels.com/Mach2.php
Máte někdo nějaké zkušenosti s jeho modely? Na mně zatím působí velmi dobře.
Jen už bude dobré založit nové vlákno protože jsme od dajdala trochu utekly.
Zalíbil se mně u nich http://www.sandamodels.com/Mach2.php
Máte někdo nějaké zkušenosti s jeho modely? Na mně zatím působí velmi dobře.
Jen už bude dobré založit nové vlákno protože jsme od dajdala trochu utekly.
sgames píše:jajaj,daidal huci jako prase kdyz to netahas jak kybl s hnojem
Mohu potvrdit, Aleš ví o čem mluví! Když jde na přistání v posledních 20 sec. z výšky asi 80m, je to opravdu hooodně slyšet!
"Rozum, který zůstává stát, je v pořádku – jen si nesmí lehnout." J. Werich
HURVE83 píše: Jinak co se týče té dušičky k větronům tak se přiznám že je to i jeden z důvodů proč do toho jdu. Děkuji ještě jednou Všem.
Jestli ti jde o větroně protože připouštíš možnost,že bys nakonec i od motoráku přesedlal ,začal bych tím Diadalosem,s ničím jiným ta termika tak snadná asi nebude a čím víc budeš hledat model do větru,tím víc se budeš oklikou dostávat k tomu,že to mužeš létat i s nějakým motorákem,leda bys hledal větroně pro létání na svahu,ale na louce to po omotorování bude s nějakou žiletkou-třeba Dion jen šup nahoru,šup dolu-motorák pro větronáře.
tomashr píše:HURVE83 píše:Moc se mně zamlouvá ,ale nemám s tím moc zkušeností ,tak nevím jestli existuje i něco podobného popřípadě i ,,lepšího,,![]()
Trochu nesmyslná otázka pokud nenapíšeš, k čemu to chceš...
Daidalos je dělán jako soutěžní speciál na RCEK/F5J outrunner - v tomto ohledu to jistě špička je (i když o slově "nejlepší" by se dalo dost diskutovat).
Na druhé straně ale jako první lepší elektrovětroň to má své mouchy - třeba ta citlivost křídla na omačkání je dost naprd (dáno technologií, třeba Ambrosia je to samé), zrovna tak jsem poněkud rozpačitý k jeho smysluplnosti ve variantě s víc nadupaným pohonem.
Prostě určitě dobrý model, ale "skvělý" či dokonce "nejlepší" je právě na to soutěžní létání, v jiných oborech už to není tak jednoznačné.
Páč se teď zrovna s Daidalem mořím,tak ti řeknu,že slovo (citlivost) na omačkání, je ještě hodně jemné označení.
To je extremně náchylné na omačkání!!!!To jsem zvědav jak to kluci budou vozit. Na to aby byla bedna vyplněná vatou
[
Páč se teď zrovna s Daidalem mořím,tak ti řeknu,že slovo (citlivost) na omačkání, je ještě hodně jemné označení.
To je extremně náchylné na omačkání!!!!To jsem zvědav jak to kluci budou vozit. Na to aby byla bedna vyplněná vatou
[/quote]
Hlavně to chce pořád hlídat ostříhané nehty
Hlavně to chce pořád hlídat ostříhané nehty
Jo přesně...a pořád leštit jak idiot prac desku.....stačí i nepatrné smítko....a je v tom ďůlek.
pepin píše:Jestli ti jde o větroně protože připouštíš možnost,že bys nakonec i od motoráku přesedlal ,začal bych tím Diadalosem,s ničím jiným ta termika tak snadná asi nebude a čím víc budeš hledat model do větru,tím víc se budeš oklikou dostávat k tomu,že to mužeš létat i s nějakým motorákem,leda bys hledal větroně pro létání na svahu,ale na louce to po omotorování bude s nějakou žiletkou-třeba Dion jen šup nahoru,šup dolu-motorák pro větronáře.
Zase docela zábavné téma
Měl jsem a mám dost modelů o rozpětí cca 2 metry a hmotnosti pod 600 gr a pak když vytáhnu 3,5 metrového větroně o hmotnosti cca 2,5 kg, tak se sám sobě divím, proč vůbec termiku s těma 2m modely vlastně létám. Letový projev naprosto nesrovnatelný
graup15 píše:Jo přesně...a pořád leštit jak idiot prac desku.....stačí i nepatrné smítko....a je v tom ďůlek.
Když jsem se potkal s puvodním majitelem-výrobcem modelu co jsem kupoval já,tak brečel,že většinou ten model zničej již při kompletování.Proto jsem i z tohoto duvodu pro zájmové létání doporučoval spíš Etalona.Udržet nepoškozené to skleněné křídlo je opravdu o nervy.Veškeré šrámy mám jen z manipulace a transportu.
jeremi píše:pepin píše:Jestli ti jde o větroně protože připouštíš možnost,že bys nakonec i od motoráku přesedlal ,začal bych tím Diadalosem,s ničím jiným ta termika tak snadná asi nebude a čím víc budeš hledat model do větru,tím víc se budeš oklikou dostávat k tomu,že to mužeš létat i s nějakým motorákem,leda bys hledal větroně pro létání na svahu,ale na louce to po omotorování bude s nějakou žiletkou-třeba Dion jen šup nahoru,šup dolu-motorák pro větronáře.
Zase docela zábavné témanevím, jak jsi přišel na to, že s ničím jiným nebude ta termika tak snadná
Ano, Daidalos je dost dobrý model (špičkový je dost silné slovo) na RCEK, ale pokud si chci polétat v termice a nejsem svázán nějakými pravidly určité kategorie, tak je spousta jiných modelů, se kterými si zalétám podstatně líp. Předpokládám totiž, že si jdu zalétat, když je nějaká termika a ne v pět ráno či v devět večer. Pak je samozřejmě výhoda Daidalose jasná, ale to není termické létání, ale padání
![]()
Měl jsem a mám dost modelů o rozpětí cca 2 metry a hmotnosti pod 600 gr a pak když vytáhnu 3,5 metrového větroně o hmotnosti cca 2,5 kg, tak se sám sobě divím, proč vůbec termiku s těma 2m modely vlastně létám. Letový projev naprosto nesrovnatelný
Jistě máš pravdu,ale musíš už o termice něco vědět,oproti tomu s lehkým modelem-třeba právě Diadalos máš naději termiku zaznamenat-vizuálně již nízko nad zemí proti horizontu,vidět kde ještě stále stoupá,nebo alespon neklesá,navíc díky nízkému plošnému zatížení nemusíš ani moc hlídat rychlost.
Mám také povícero modelu,právě proto s tím svým lehoušem létám právě nejvíc ráno,nebo navečer,kdy to s jiným-větším moc nejde.
graup15 píše:
To je extremně náchylné na omačkání!!!!To jsem zvědav jak to kluci budou vozit. Na to aby byla bedna vyplněná vatou![]()
Tak naokraj - dost toho omačkání jde vyfouknout horkovzdušnou pistolí. Ale OPATRNĚ!!!!!!
pepin píše:Jistě máš pravdu,ale musíš už o termice něco vědět,oproti tomu s lehkým modelem-třeba právě Diadalos máš naději termiku zaznamenat-vizuálně již nízko nad zemí proti horizontu,vidět kde ještě stále stoupá,nebo alespon neklesá,navíc díky nízkému plošnému zatížení nemusíš ani moc hlídat rychlost.
Jen dotaz - ty asi moc s pravým F3(5)J nelétáš co? V praxi ti totiž mohu garantovat, že citlivost na termiku a schopnost "čuchání" je u modelu 3.5m, 2kg někde hodně jinde než u Daidala či jiného RCEK... A točit pár metrů nad zemí se dá taky.
Výhodou je, že je lehký model "blbuvzdornější", to zas ano, ale absolutní citlivost na termiku zas tak zázračná není.
tomashr píše:graup15 píše:
To je extremně náchylné na omačkání!!!!To jsem zvědav jak to kluci budou vozit. Na to aby byla bedna vyplněná vatou![]()
Tak naokraj - dost toho omačkání jde vyfouknout horkovzdušnou pistolí. Ale OPATRNĚ!!!!!!
Nepropadá se pak povrch do tkaniny?Já s tim u oprav kompozitu moc dobrou zkušenost teda nemám a to jsem na to šel jen fénem ,krásně vyplavala struktura tkaniny