historik SV23 West Wind
- veka1
- Kontaktovat uživatele:
Re: historik SV23 West Wind
Lepení uzavíracích plátků balsy na vršek pylonu je už zábavnější :
veka1
veka1
- veka1
- Kontaktovat uživatele:
Přestože jde o historický model, pylon jsem olaminoval třemi vrstvami skelné tkaniny 30g/m2, vytmelil, vybrousil a stříkl bílým plničem.
Soutěžit v rámci SAMu neplánuju ... toš mám klidné svědomí vzhledem k pravidlům a z hlediska provozního se nebudu muset bát sáhnout na pylon
veka1
Soutěžit v rámci SAMu neplánuju ... toš mám klidné svědomí vzhledem k pravidlům a z hlediska provozního se nebudu muset bát sáhnout na pylon
veka1
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
...pěkně to Peter zdokumentuj, až to budeš mít hotové, já si to pak podle tebe okopčím... 
Čím lepils ty plaňky na pylon? Prstolepem?
- Kontaktovat uživatele:
RiMr píše:...pěkně to Peter zdokumentuj, až to budeš mít hotové, já si to pak podle tebe okopčím...
.. kombinovaně tj. disperze i sekunďák (ten používám místo špendlíků).
Hale byla to opravdu to babračka ...
Po nalepení a vybroušení milionu pásků 1,5mm tlusté komunistické balsy, mi přišel potah celkem subtilní, toš jem se zpronevěřil historii a olaminoval ho...
veka1
- veka1
- Kontaktovat uživatele:
... po 11 mesicni pauze pokracuji ve stavbe a kompletuji vodorovnou ocasni plochu.
Pohybliva cast bude upevnena na klasickych pantech. Zarezy pro zasunuti pantu zhotovuji i dnes pomoci pripravku, ktere jsem spachal kolem roku 1978.
Z pantu jsem vytahal puvodni kratke spendliky (pri konecne montazi je nahradim novymi (v plne delce) a zajistim nasunutim buzirky.Pres vsechny jsem provlekl ocelovou strunu, ktera pri lepeni zabezpecuje souose usazeni pantu.Vzhledem k dobremu pristupu k pantum,jsem je prilepil 5 min epoxidem.
veka1
Pohybliva cast bude upevnena na klasickych pantech. Zarezy pro zasunuti pantu zhotovuji i dnes pomoci pripravku, ktere jsem spachal kolem roku 1978.
Z pantu jsem vytahal puvodni kratke spendliky (pri konecne montazi je nahradim novymi (v plne delce) a zajistim nasunutim buzirky.Pres vsechny jsem provlekl ocelovou strunu, ktera pri lepeni zabezpecuje souose usazeni pantu.Vzhledem k dobremu pristupu k pantum,jsem je prilepil 5 min epoxidem.
veka1
- veka1
- Kontaktovat uživatele:
Stabilizator bude k trupu upevnen (spolecne se s kylovou plochou) jednim ocelovym inbusovym sroubem M3 a dvema koliky v nabezne hrane. Proto jsem k hlavnimu nosniku ze zadni strany prilepil bukovy hranolek cca 10 x10mm, ktery plni funkci distancniho sloupku a prenasi zatizeni do konstrukce.
Packa pro ovladani pohyblive casti vop je z bukove preklizky 2mm.Ze stejneho materialu je i vodorovne vlepena vyztuha ,prenasejici kroutici moment z packy do konstrukce kormidla.
Konstrukci jsem misty pretmelil , dukladne prelakoval zaponovym lakem a vybrousil (opakovane ,cca 4x) . Tim jsem povrch pripravil k lepeni potahoveho materialu (Vlies) pomoci cisteho acetonu.
veka1
Packa pro ovladani pohyblive casti vop je z bukove preklizky 2mm.Ze stejneho materialu je i vodorovne vlepena vyztuha ,prenasejici kroutici moment z packy do konstrukce kormidla.
Konstrukci jsem misty pretmelil , dukladne prelakoval zaponovym lakem a vybrousil (opakovane ,cca 4x) . Tim jsem povrch pripravil k lepeni potahoveho materialu (Vlies) pomoci cisteho acetonu.
veka1
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
Hezky Petře - až to doděláš, tak já to pak podle tvého náfodu spášu taky. Motor už mám nachystaný (Jenu - teď nevím jestli je to 1,5 nebo 2,5cm3, ale tahala statečně Leticii, tak toto dá taky).
- Kontaktovat uživatele:
RiMr píše:Hezky Petře - až to doděláš,.....
....hm, hm. Pri mem tempu ... no, mozna obrostes i mechcem
Ale, aby rec (prace ) nestala, tak jsem skusil ten krivy (3D) ocasisko potahnout.
Vedom si odporu Vliesu k ohybani, pouzil jsem lest a odtokovou hranu stabilizatoru potahl tenkym Modelspanem.
Pote jsem se pustil do potahovani spodni strany stabilizatoru.
Jenze potahovy material se mnou nechel kamaradit,porad se kroutil a delal faldy.Tak jsem ho sproste znasilnil. Prilepil jsem ho pruhlednou paskou k pracovni desce, nasponoval pres stabilizator a v mistech,kde se nahromadili vrasky, jsem napeti v potahu zvysil pomoci primerenych zavazi.
Nasledne jsem prilepil potah po obvodu stablizatoru cistym acetonem a prebytecny Vlies orizl ziletkou.
veka1
- veka1
- Kontaktovat uživatele:
Povzbuzen uspechem metody natahovani na skripec , pustil jsem se do potazeni horni strany stabilizatoru.
Praci jsem si trosku usnadnil pouzitm hnede balikove pasky (je pruznejsi nez cira) k nasponovani potahoveho pasu na pracovni desku.
Po zastrceni stabilizatoru mezi desku a potah ,povrch zustal napnuty, bez vrasek
Dale jsem pokracoval obvyklym zpusobem.... stetec,aceton a prilepeni potahu po obvodu konstrukcniho dilu.
veka1
Praci jsem si trosku usnadnil pouzitm hnede balikove pasky (je pruznejsi nez cira) k nasponovani potahoveho pasu na pracovni desku.
Po zastrceni stabilizatoru mezi desku a potah ,povrch zustal napnuty, bez vrasek
Dale jsem pokracoval obvyklym zpusobem.... stetec,aceton a prilepeni potahu po obvodu konstrukcniho dilu.
veka1
- veka1
- Kontaktovat uživatele:
Prilepeny Vlies jsem lehce dosponoval modelarskou zehlickou.
Nasledovalo kompletni prilepeni vypnuteho potahu k zebrum a tuhemu potahu,jak jinak, nez acetonem.
Potazeny dil jsem postupne (cca 12 hodinove pauzy) prolakoval jednou vrstvou napinaciho a 4 vrstvami zredeneho zaponoveho laku.
veka1
Nasledovalo kompletni prilepeni vypnuteho potahu k zebrum a tuhemu potahu,jak jinak, nez acetonem.
Potazeny dil jsem postupne (cca 12 hodinove pauzy) prolakoval jednou vrstvou napinaciho a 4 vrstvami zredeneho zaponoveho laku.
veka1
pěkné, kde ty ses to naučil? 
-
JardaRůžička
Jeny se vyráběly 1ccm (s předním karburátorem), 2 a 2,5ccm (se zadním karburátorem); 1,5ccm (pokud vím) nebyla.RiMr píše:Jenu - teď nevím jestli je to 1,5 nebo 2,5cm3
Nadherná práce. Vidím na obrázcích nějaké trupy, jsou na prodej?
- veka1
- Kontaktovat uživatele:
sidi píše:Nadherná práce. Vidím na obrázcích nějaké trupy, jsou na prodej?
.... popravde receno samostatne trupy prodavam jen vyjimecne (nejcasteji jako ND pro zakaznika ktery provozoval mnou vyrobeny model a trup poskodil) .
K prodeji jsou vsak kompletni modely , viz napr: viewtopic.php?f=15&t=62176&hilit=Thunder+mustang ....
veka1
- veka1
- Kontaktovat uživatele:
vetronar píše:pěkné, kde ty ses to naučil?
... ani nevim, mam to tak nejak od prirozeni, nebo jak se to rika.
veka1