Výběr vysílače, motoru a letadla pro začátečníka
Zajímalo by mě, jestli Shark PB5 je to samé zařízení jako toto:
http://www.zajic.cz/omezovac/omezovac.htm
Už mám vyhlídnutou i nabíječku:
http://www.zajic.cz/nablion/nablion.htm
Přemluvili jste mě asi na toho EGE. Lze na něj ale koupit náhradní díly - trup a křídlo? Kdosi tady psal, že motor co je k němu nestačí - to se s tím jako nedá létat, nebo si s ním pro začátek vystačím?
http://www.zajic.cz/omezovac/omezovac.htm
Už mám vyhlídnutou i nabíječku:
http://www.zajic.cz/nablion/nablion.htm
Přemluvili jste mě asi na toho EGE. Lze na něj ale koupit náhradní díly - trup a křídlo? Kdosi tady psal, že motor co je k němu nestačí - to se s tím jako nedá létat, nebo si s ním pro začátek vystačím?
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele:
Ten HFD-08, ze je do motoraka jsem psal ja. Ja mam tyhle prijimace 3 a jsem spokojen. Urcite dobra volba v pomeru cena / vykon. Trochu nevyhoda je vetsi rozmer pro umistoani do mensich letadel.
Vybirej podle toho, do jakeho letadla to pujde. Electron se ti bude hodit do vsech elekter, kde si vystacis s 6ti kanaly = 90% vsech beznych modelu. Pokud bys vsak v brzke dobe chtel vyzkouset spalovak, pak ber HFD-08, protoze ma bitelnejsi konstrukci.
Vybirej podle toho, do jakeho letadla to pujde. Electron se ti bude hodit do vsech elekter, kde si vystacis s 6ti kanaly = 90% vsech beznych modelu. Pokud bys vsak v brzke dobe chtel vyzkouset spalovak, pak ber HFD-08, protoze ma bitelnejsi konstrukci.
-
Calimero..
- Kontaktovat uživatele:
-
Calimero..
- Kontaktovat uživatele:
semir píše:HFD-08 lepsie absorbuje vibracie, elektron nema take puzdro, len preto je HFD-08 lepsi do spalovakov. K Electronu dostanes aj penovy obal, v ktorom mozes Electron pouzit aj do spalovaka. do EGE electron ma zmysel dat, pretoze EGE je z materialu, ktory sam o sebe tlmi vibracie. A navyse, tie vibracie nie su skoro ziadne
K nabijacke: ODPORUCAM kupit aspon tu JETI, nie je nabijacka ako nabijacka, zaciatocnikovi urcite odporucam multifunkcnu nabijacku, co CHAR30+ aspon scasti je. je to automat, nabije lixx aj nixx, nabijes aj pohonne, aj TX clanky. jednoznacne odporucam, na tomto sa nestetri.
ten obmedzovac - Zajicovac je celkom dobra volba, len ho treba mat dobre nastaveny.
celkovo, pre zaciatocnika by som radsej odporucal spolahlivu automatiku, aby som sa vyhol chybam, ktore by som ako zaciatocnik spravit mohol.
co myslite ?
tak jest
- Billy Bob Bean
- Kontaktovat uživatele:
No jo, ale tak pokud jsou v TX staré dobré Ni-CD tak by to chtělo nabíječku co umí cyklovat, ne? Ono se z toho zase tak velký proudy netahaj a není tolik zatěžovaný, ale nevadí když bude mít accu v dobrým stavu. Já bych si vybral třeba Shark 10, intelli speed. No je to už za více peněz, ale jsme zase o kousek dál. No jak se tady kdesi psalo, tak na Sharka 10 sjou negativní ohlasy. Nevím nemám problém. Jediný s čím mám problém, tak nabíjení jednoho článku Ni-MH do mptrojky. To není Delta peak naprosto schopný rozeznat konec nabíjení. Dva články to zvládá v pohodě.
No doufám, že mě tady moc lidí nezprcá za to, že tady šířím takové podivné názory...
No doufám, že mě tady moc lidí nezprcá za to, že tady šířím takové podivné názory...
Extra VA330
Toro 900 Brtutale
Toro 900 Brtutale
-
Calimero..
- Kontaktovat uživatele:
jen bych ještě dodal, že u prvního letadla bych neřešil jestli se mi líbí nebo ne, stejně to s největší pravděpodobností po pár prvních letech bude úplně jedno a pokud je něco osvědčené, tak bych po tom šáhl bez ohledu na vzhled.Věř mi, to je to poslední co budeš po takovejch 5ti prvních letech řešit.Jestli si dobře pamatuju svoje záčátky tak jsem rešil spoustu jinejch věcí a i dnes, když kupuju letadlo od někoho jako starší a nelíbí se mi vzhled tak ho předělávám tak po 20 strtech až když jsem s nim trochu seznámenej, jinak by to mohla být zbytečná práce.