Začátečník potřebuje poradit
Jaké letadlo pro začátečníka
Ahoj jaké bych si měl pořídit letadlo pro začátečníka chtěl bycgh asi z epp
Děkuji za odpověď
Děkuji za odpověď
Re: Jaké letadlo pro začátečníka
kastan89 píše:Ahoj jaké bych si měl pořídit letadlo pro začátečníka chtěl bycgh asi z epp
Děkuji za odpověď
Pro úplného začátečníka je zajímavá volba dvoumotorák Firebird Stratos. Nebo "klasika" Beta 1400.
-
rampa_mckvak
- Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko
Pokus se nejdříve zde vyhledat podobná, ne-li do puntíku stejná témata. Stále se to tu opakuje. Až si vybereš, tak se pak zeptej konkrétně.
třeba http://www.rcmania.cz/search.php?keywords=letadlo+pro+za%C4%8D%C3%A1te%C4%8Dn%C3%ADka&terms=all&author=&sc=1&sf=all&sk=t&sd=d&sr=posts&st=0&ch=300&t=0&submit=Hledat
A nejlepší klasika je Easy Star od Multiplex.
třeba http://www.rcmania.cz/search.php?keywords=letadlo+pro+za%C4%8D%C3%A1te%C4%8Dn%C3%ADka&terms=all&author=&sc=1&sf=all&sk=t&sd=d&sr=posts&st=0&ch=300&t=0&submit=Hledat
A nejlepší klasika je Easy Star od Multiplex.
Co neubrzdíš neukecáš.
kastan89 píše:Ahoj jaké bych si měl pořídit letadlo pro začátečníka chtěl bycgh asi z epp
Za dva litry viz tento odkaz můžeš mít sestaveného a zalítaného zánovního EasyStara i s výbavou. Vysílačku i přijímač můžeš použít vlastní co už máš dle popisu viz tento odkaz. Prodejce je z Olomouckého kraje, a to není z Opavy zas až tak daleko. Tak mu můžeš případně zavolat a domluvit se s ním, že by sis tam pro něj zajel a on by ti ho mohl předvést v letu což sám prodejce přímo v tom inzerátu i nabízí.
Re: Začátečník potřebuje poradit
Čau,jsem taky začátečník,moc odborných rad ti dát nemůžu,jen trošku popíšu svoje nedávné začátky.První chyba byla,že jsem chtěl lítat bez jakýchkoliv znalostí.Loni v létě jsem si koupil malé 3-kanál.letadýlko a začal trošku lítat za barákem.V pohodě jsem ho zvládnul,ale popravdě,to zvládne dítě od 5let.Myslel jsem si,že na tom lítání nic není a koupil jsem si olétaného Minimaga.A tady nastaly první problémy,o nějakém těžišti,vyosení atd.jsem neměl ani ponětí a podle toho to taky vypadalo,místo abych si zalítal,jsem pořád jenom padal.Ale jak jsem později zjistil,nebylo to jenom mojema levýma rukama,ale i špatně sestaveným letadlem.Takže jsem začal pořádně "študovat",radil se zde se zkušenějšími.A protože jsem nechtěl éro s tlačnou vrtulí,pořídil jsem si Bellancu od Va-models.Zálet jsem přenechal zkušenějšímu kolegovi.Ten mi předvedl první let,předal mi vysílač do ruky a řekl:"leť,to letí samo,nemáš co zkazit"A já s třepajícíma se kolenama odtartoval.Ale to letadlo je fakt vynikající pro začátečníka,let jsem se užíval,bez problémů jsem přistál.Teď už jen pilně trénuju,a jak to trošku jde,snažím se vyletět.A došlo i na toho Minimaga,na základě rad od zkušenějších jsem upravil vše,co bylo špatné,a lítá teď výborně.Nechci tvrdit,že už umím lítat,jsou to začátečnická,moc hodná letadla,asi všechny ty"obraty"nejsou jak by měly být,ale baví mě to.Ale pořád pilně studuju všechny rady od zkušenějších,oni dobře ví,o čem píší.Takže jak říkal Lenin-"učit se,učitse,učit se
.Letu zdar!
to: kastan89
pokud máš simulátor , tak bych potrénoval na simulátoru a " naučil" se létat nějakým základním modelem , model Easy Stara bych už nekupoval ( i když pro úplného začátečníka je to jedno z nejlepších letadel na naučení) a koupil bych samokřídlo TORO 900 od Telinku rovnou se 3.čl. LiPol baterií.
Prodává se v různých stupních výbavy např.: http://www.telink.eu/cz-detail-100207-t ... l-arf.html .
Nejlepší by bylo pokud bys ve svém okolí našel modelářské letiště a požádal někoho zkušeného, aby Ti ( ať už se rozhodneš pro jakýkoliv model) model zalétal. Já jsem svého syna naučil s TOREM létat, když jsem párkrát odstartoval a v dostatečné výšce mu model předal. Nejdříve létal bez plynu a postupeně se naučil létat i s používáním plynové páky. Na každém modelářském letišti se určitě najde někdo ochotný, kdo Ti poradí a pomůže nejen s nastavením a zálétáním modelu.
Velkou výhodou Tora je, že je z EPP, má motor vzadu a tudíž je velmi dobře opravitelný buď vteřinovým lepidlem a aktivátorem nebo Purexem.
Až dokonale zvládneš Toro, tak si myslím, že klidně můžeš začít létat i s Dogfightrem, který se mi také dost líbí a kdybych neměl Z 50 od ŠAD modelu, tak bych si ho určitě koupil.
pokud máš simulátor , tak bych potrénoval na simulátoru a " naučil" se létat nějakým základním modelem , model Easy Stara bych už nekupoval ( i když pro úplného začátečníka je to jedno z nejlepších letadel na naučení) a koupil bych samokřídlo TORO 900 od Telinku rovnou se 3.čl. LiPol baterií.
Prodává se v různých stupních výbavy např.: http://www.telink.eu/cz-detail-100207-t ... l-arf.html .
Nejlepší by bylo pokud bys ve svém okolí našel modelářské letiště a požádal někoho zkušeného, aby Ti ( ať už se rozhodneš pro jakýkoliv model) model zalétal. Já jsem svého syna naučil s TOREM létat, když jsem párkrát odstartoval a v dostatečné výšce mu model předal. Nejdříve létal bez plynu a postupeně se naučil létat i s používáním plynové páky. Na každém modelářském letišti se určitě najde někdo ochotný, kdo Ti poradí a pomůže nejen s nastavením a zálétáním modelu.
Velkou výhodou Tora je, že je z EPP, má motor vzadu a tudíž je velmi dobře opravitelný buď vteřinovým lepidlem a aktivátorem nebo Purexem.
Až dokonale zvládneš Toro, tak si myslím, že klidně můžeš začít létat i s Dogfightrem, který se mi také dost líbí a kdybych neměl Z 50 od ŠAD modelu, tak bych si ho určitě koupil.
Ahoj tak jsem se konečně odhodlal koupil jsem betu 1400 a včera poprvé létal byla to paráda jsem plný dojmu dnes jdu trénovat zas
Beta alebo Bixler je fakt na zaciatok najlepsie. Ma to kridelka, zrovnava sa to same a lieta to hodne dlho 
WW2
Ahoj včera jsem po osmi pádech a několika opravách a úpravách konečně letěl pro začátečníka to opravdu není bez pomoci jednoho ochotného modeláře bych s tím nikdy nevzlétnul naštěstí jsem si koupil ještě betu 1400 a po pár hodinách na simulátoru nebyl problém letadlo udržet ve vzduchu a nějak alespon kontrolovaně přistát
ponaučení: Začátečnící nechte si poradit ušetříte čas ,peníze ,nervy a hlavně stím hned neseknete letecká modelařina je parádní záležitost