Začátečník potřebuje poradit

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
kastan89
Kontaktovat uživatele:

Začátečník potřebuje poradit

#1 Příspěvek od kastan89 »

Ahoj

jednoho dne jsem se v práci nudil na internetu a brouzdal po různých webech a narazil jsem na rc létání které se mi strašně zalíbilo a proto jsem na nic nečekal a začal ihned zjišťovat informace co a jak . Po několika denním čtení různých webu jsem si pořídil Multiplex dog Fighter což se mi zdálo jako dobrá volba (teď tím nejsem úplně jistý)
No ale to už je ted jedno letadlo jsem sestavil podle plánku zvolil jsem ovládaní bez směrovky RC soupravu jsem si koupil Hitec Eclipse 7 Pro 2,4GHZ vše připojil jak měl po pár hodinovém létání na simulátoru jsem tuto neděli vzal letadlo ven a po prvních dvaceti vteřinách letu jsem nekontrolovatelně přistál spíš spadl do řepky kde jsem letadlo půl hodky hledal nakonec jsem ho našel odnesla to zadní část ocasu která se ulomila naštěstí se mi to celkem dobře podařilo slepit proto jsem začal na simulátor trénovat intenzivně a uvidíme jak to půjde zatím jsem nenašel nikoho v okolí kdo by mi poradil jak začít . Chtěl jsem se tedy zeptat v manuálu letadla je že se mají nastavit výchylky ovládacích ploch výškovka +/-7mm,křidélka +/-20mm což absolutně nechápu mohl by mi to někdo prosím pokusit se vysvětlit děkuji
arda1
Kontaktovat uživatele:

Re: Začátečník potřebuje poradit

#2 Příspěvek od arda1 »

Ahoj - ty výchylky se měří na koncích (tedy jakoby vzadu) těch kormidel. To je tenhle model http://www.kostkamodelcentrum.cz/obchod ... lozka=5478 ? Radek
ICQ 638556901
peca001

#3 Příspěvek od peca001 »

Ahoj
Odkud jsi? Vyplň bydliště ať se ti někdo může ozvat a pomoc
kastan89
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od kastan89 »

Ano přesně tohle jsem si koupil
kastan89
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od kastan89 »

arda1 píše:Ahoj - ty výchylky se měří na koncích (tedy jakoby vzadu) těch kormidel. To je tenhle model http://www.kostkamodelcentrum.cz/obchod ... lozka=5478 ? Radek

No asi jsem natvrdlý mohl bys mi to upřesnit nějak více?
arda1
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od arda1 »

Tohle je pro začátečníka jako první letadlo naprosto nevhodné neřkuli vražedné éro. Radek
ICQ 638556901
vlkodlak
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od vlkodlak »

...trošku jinam.
Čeština má čárky.....občas je vhodné je používat....text se stává čitelnější, srozumitelnější.
RadiomasterTX16S, V 911, V 939, V912, Eachine E160
kastan89
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od kastan89 »

arda1 píše:Tohle je pro začátečníka jako první letadlo naprosto nevhodné neřkuli vražedné éro. Radek

Tohle už jsem zjistil taky je nějaká šance to zvládnout?
cilek

#9 Příspěvek od cilek »

Řídící plochu (křidélko, výškovku, směrovku) dáš do neutrální polohy a potom nastavíš max. výchylky na každou stranu podle návodu. Měříš to na té hraně, co je nejdál od pantu - opisuje největší oblouk při pohybu serva. 4 centimetry na křidélkách je docela dost, bude to hodně divoké éro. Na začátek bych asi dal výchylky menší. Neutrál napřed seřiď mechanicky a potom dotrimuj subtrimem na rádiu. Velikost výchylek nastavuješ parametrem EPA. Délka páky serv by měla být přiměřená, abys využíval skoro celý chod serva. Je toho víc. :wink:
Naposledy upravil(a) cilek dne úte 15.05.2012 21:27, celkem upraveno 2 x.
steno1883

#10 Příspěvek od steno1883 »

kastan89 píše:
arda1 píše:Tohle je pro začátečníka jako první letadlo naprosto nevhodné neřkuli vražedné éro. Radek

Je. Ale Dogfightera musíš dočasně odložit na skříň a polítat nějakou dobu s něčím hodnějším.
FilipV
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od FilipV »

Pořiď si na začátek něco pomalejšího, já si nedal říct a Mig 15 měl životnost tři vteřiny!!
arda1
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od arda1 »

kastan89 píše:

Obávám se že s tímhle érem by měli problémy i daleko ostřílenější borci. Na začátek doporučuji nějakýho ideál cvičnýho hornoplocha. Jen se ještě zeptám- píšeš že něž jsi ho pořídil pročetl sis fóra - kde tohle doporučovali jako první model? Radek
ICQ 638556901
kastan89
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od kastan89 »

arda1 píše:
kastan89 píše:

Obávám se že s tímhle érem by měli problémy i daleko ostřílenější borci. Na začátek doporučuji nějakýho ideál cvičnýho hornoplocha. Jen se ještě zeptám- píšeš že něž jsi ho pořídil pročetl sis fóra - kde tohle doporučovali jako první model? Radek

No tohle se mi spíš zalíbilo naopak jsem se dočetl že to úplně není vhodné ale netušil jsem že je to takový masakr
co takhle http://www.rcshop.eu/pioneer-arf-motor- ... 51831.html
JMalik

#14 Příspěvek od JMalik »

Na začátek Ti bude stačit nějaký EPP motorový větroň. Tam když všechno pustíš a je to dobře seřízené, tak to letí samo. Tohle ne.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
arda1
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od arda1 »

Podobný éro jako Fun Cub- a toho můžu s klidným svědomím doporučit i začátečníkovi. Radek
ICQ 638556901
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“