Turnigy Plush 60A

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Zpráva
Autor
jyrry
Kontaktovat uživatele:

Re: Turnigy Plush 60A

#31 Příspěvek od jyrry »

2x BEC a kazdy napaji polovinu serv, oba pres diody prijimac... to mam ve dvoumotorakach...
jyrry.webnode.cz
Standa Stuchlý

#32 Příspěvek od Standa Stuchlý »

otázkou ale zůstává, co se stane nejen s regulátorem, ve kterém právě shořel BEC. Ony saze jsou vodivé a ........ 8O zkratovaný regulátor i hoří.
pepin

#33 Příspěvek od pepin »

jyrry píše:2x BEC a kazdy napaji polovinu serv, oba pres diody prijimac... to mam ve dvoumotorakach...

já u 4M větroně nechci viset ve vzduchu na becu a těžko mě někdo přesvědčí o jiném řešení, nežli přijímačovky, ale když už tam i vozím pohonné baterie, proč je nemít možnost použít jako záložní třeba ve spojení tady s tím becem:

http://www.eshop-rychle.cz/rcservis/esh ... BEC-5A-26V

dám na to nějakou diodu a uvidim, když to neblafne doma s na maximum nabitým nikláčem a na minimum vybitým nikláčem, po připojeníé becu, řešte si tu co chcete, to už vážně nedává smysl--bud to jde, nebo nejde, aly ty věčné mooožná jsou na nic.

Samozřejmě, pokud někdo přímo poradí řešení třeba jakou, nebo kolik diod bude to fajn, ale myslím, že to žádná tragedie nakonec nebude, maximálně trošku kouře v bytě a 200 v záchodu.
Naposledy upravil(a) pepin dne úte 08.01.2013 1:08, celkem upraveno 1 x.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od jyrry »

no, tak nevim, mam za sebou reglů docela dost a nikdy mi neshorel BEC... ze mi shorely spinaci tranzistory na vedome pretizeni reglu, to jako jo, ale BEC .... to by musel mit neceho prave dost a na to bych se zameril, CO ten BEC napaji a jak se to chova, ne na straseni coby kdyby, to bych nesmel vubec modelarit a jen bych vymyslel x-nasobnou redundanci napajeni nejakeho bordelu...

pepin: ja ti to necpu, prece, jen jsem napsal co vozim ja...
jyrry.webnode.cz
pepin

#35 Příspěvek od pepin »

jyrry píše:no, tak nevim, mam za sebou reglů docela dost a nikdy mi neshorel BEC... ze mi shorely spinaci tranzistory na vedome pretizeni reglu, to jako jo, ale BEC .... to by musel mit neceho prave dost a na to bych se zameril, CO ten BEC napaji a jak se to chova, ne na straseni coby kdyby, to bych nesmel vubec modelarit a jen bych vymyslel x-nasobnou redundanci napajeni nejakeho bordelu...

pepin: ja ti to necpu, prece, jen jsem napsal co vozim ja...

Dobře, tak tedy jinak--dodej becy, já dodám své nikláče a pustíme je navzájem do sebe kdo zvítězí a z čeho se zahulí----stačí to takto?--bec u mě snese mín, nežli nicd---rozhodně se mi nikdy narozdíl od becu vlivem přehřátí v eru nikláče nevypli.
Třeba vlivem naprosto nevhodného barevného odstínu interieru kabiny, který pak v letním počasi díky intenzivnímu svitu slunce rozpálil prostor pod kabinou kde je i bec, který se přehřál a selhal stejně jako jeho kolega hned vedle.Samozřejmě plácám, ale proč by se to vlastně nemohlo stát.Naprosto běžný je, že jakl v létě stoupne teplota, najednou elektrikáři padaj jak hrušky, nebo pečou motory, přitom v zimě bez problému vše jen vlažnoučké :wink:
skiner

#36 Příspěvek od skiner »

Takze ohladom toho regulatoru. To spomalenie pri stlaceni robi aj na inom kuse. Takze ak niekto chce uchytit regler stahovacou paskou o nejaky nosnik a pod., tak s citom alebo ho radsej uchytit po bokoch nez v strede :)
pepin

#37 Příspěvek od pepin »

To spojení přijímačové baterie--bec funguje, zkoušel jsem zatím malý starý 4čl nimh 250ma a nicd 4čl sanyo 1200 s jedním vadným článkem, na výstup becu jsem dal diodu--zkoušel jsem dva staré stejnosměrné regulátory .Ve spojení s telemetrií to jde nastavit tak, že pokud klesne napětí na baterkách, telemetrie začne pípat, pokud je uroven signalizace nastavena pod uroven, kterou dává bec s diodou---cca 4 volty, stále to ale dostačuje k napájení paluby.Ještě to zkusím s nicd 4čl sanyo 1800, ale asi není duvod, proč by to také nemělo fungovat.

tak to funguje jak s těmi 4čl nicd 1800, tak i 2čl přijímačových life.
pepin

#38 Příspěvek od pepin »

Tak jsem to ještě zkoušel v případě napájení pouze pohonnou baterií--jeden hlavní regulátor s becem a jako záložní externí bec s diodou na výstupu do přijímače připojený opět na pohonnou baterii, pokud jede hlavní bec v reglu, na externím becu s diodou jsem nenaměřil žádný odběr, ten naskočil až když jsem odpojil hlavní regl, samozřejmě díky snížení napětí diodou doprovázený varováním telemetrie.
pepin

#39 Příspěvek od pepin »

Tak pro elektrolet prioritně napájený přijímačovými bateriemi jsem to nakonec vyřešil takto.
SAM_0983.JPG
SAM_0984.JPG
SAM_0985.JPG

Ještě to přijde--- až bude do smrštovačky.
ČKALOV
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od ČKALOV »

Docela zajímavé. Mohl by jsi poradit vhodnou diodu ?
pepin

#41 Příspěvek od pepin »

ČKALOV píše:Docela zajímavé. Mohl by jsi poradit vhodnou diodu ?

Bohužel nemoh, to ví ABU, dělal mi bazmek na snížení napětí z přijímačových LIfe a nakoupil i větší množství dalších diod, z kterých jsem už podle vzoru bastlil další kousky, tak jsem tam tu diodu dal, myslím, že je možná až zbytečně moc předimenzovaná ve spojení s tím becem a stačila by menší--prd vím ale jaká.
ČKALOV
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od ČKALOV »

Tak snad poradí někdo jiný i tak dík za inspiraci.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od Abu »

Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
ČKALOV
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od ČKALOV »

Mockrát děkuji za tip.
pepin

#45 Příspěvek od pepin »

ta dioda je vcelku neforemná obludka, kdyby uměl někdo spočítat, co nejmenšího se dá použít na 3-5 A bec, bylo by to fajn včetně přímého odkazu --respektive nějakých hodnot, které stačí ke komunikaci mezi prodavačem a naprostým laikem--jejich oblíbené je--toto nemáme, ale jde to nahradit asi tímto , tak raději i nějaký prioritní udaj,který jasně určí čím už to nahradit nejde.
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“