milode píše:........... Z vašich slov mi přijde, že co start, to pád mezi lidi, na budovu, na auto a já nevím kam ještě. Přesně toto riziko obnáší každý start letadla, protože ani jeden z nás neví, jestli mu neselže technika. Argument, že létáte na odlehlé ploše, na letišti u mne neobstojí. Už tu bylo dost vláken, kdy se letadlo ztratilo neznámo kam a pokud ho majitel nenalezne někde v poli nebo na stromě, tak nemá absolutně jistotu, že to nespadlo mezi lidi atd.....
Mě je jedno, jestli je to coptera, vrtulník, nebo letadlo. Podstatné je to, že pokud s tím létáš někde na louce a upadne to ( a to jednou za čas upadne stoprocentně, neznám nikoho, kdo by modelařil řádově deset let a nic nerozsekal), tak je vysoká šance, že to bude na té louce, v poli....
Když odstartuješ ve městě mezi lidma, tak při té ráně je skoro tutovka, že něco trefíš. Když budeš mít kliku, tak to bude někam na střechu, pokud jsi smolín, tak tefíš aspoň někomu auto, pokud jsi supersmolín, tak to bude někam mezi lidi.
Je jasné, že tohle tě může potkat i při tom létání na louce. Ale ta šance je menší, MENŠÍ

Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka