Turnigy TGY-i10

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
kozlik327

Re: Turnigy TGY-i10

#31 Příspěvek od kozlik327 »

jasně,má to programy heli,motorová letadla a větroně.Nevím jestli je to vhodné pro lodě,nad vodou může být signál horší.
kozlik327

#32 Příspěvek od kozlik327 »

ještě by mě zajímalo,zda je vysílač TGY-i10 skutečně kompatibilní se všemi přijímači TGY AFHDS,jak se píše v návodu.Mohlo by to jít i s přijímači k T9X?
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od juraj.jurej »

kozlik327 píše:ještě by mě zajímalo,zda je vysílač TGY-i10 skutečně kompatibilní se všemi přijímači TGY AFHDS,jak se píše v návodu.Mohlo by to jít i s přijímači k T9X?

Určite nie. Už len v názve modulácie je (dvojka) AFHDS2 a spätní signál (telemetria)
FrSky Tandem X20
kozlik327

#34 Příspěvek od kozlik327 »

dvojka tam sice je, ale také tam je :Features : Compatible with all TGY AFHDS receivers. FrSky Taranis také umí s přijímači staršími bez telemetrie řady V a s telemetrií řady D,R XR a nejnovější L , záleží jen na režimu párování. Vzhledem k tomu,že je to obojí FlySky by to možné bylo.Třeba to někdo vyzkouší? :)
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od jyrry »

kozlik327 píše:....Mohlo by to jít i s přijímači k T9X?

Ne, ty jsou FHSS...
jyrry.webnode.cz
Drondys

#36 Příspěvek od Drondys »

kozlik327 píše:ještě by mě zajímalo,zda je vysílač TGY-i10 skutečně kompatibilní se všemi přijímači TGY AFHDS,jak se píše v návodu. Mohlo by to jít i s přijímači k T9X?

juraj.jurej píše:Určite nie. Už len v názve modulácie je (dvojka) AFHDS2 a spätní signál (telemetria)

Ale ano v menu modelu se dá přepnout na starý protokol AFHDS a pak to lze spárovat i se starými přijímači akorát v tom případě není dostupná telemetrie. TGY-i10 je z hlediska komunikačního protokolu identická s Flysky FS-i10. Flysky FS-i10 je dle vyjádření jednoho z majitelů, kteří si FS-i10 koupili na Amazonu zpětně kompatibilní i s přijímači AFHDS viz tento odkaz a viz citace.

This review is from: FlySky i10 2.4Ghz
...It is backward compatible with all the older Flysky AFHDS protocol so you can use all the old 9x receivers but you get no telemetry with them but until you get round to replacing them at least you can still fly them all...

Výrobce Flysky na to myslel a zachoval možnost zpětné kompatability. V návodu viz tento odkaz v parametrech pro model lze v rámci sekce "RX setup" nastavit i starý protokol AFHDS a pak bude-li zvolen příslušný model jako aktuální tak lze vysílačku spárovat a je funkční i se starými přijímači Flysky V2, které mají protokol AFHDS, a to včetně přijímače Turnigy 9X viz tento odkaz.

Odpovídá tomu i popis uvedený přímo na Hobbykingu viz tento odkaz a viz citace.

Hobbyking píše:Compatible with all TGY AFHDS receivers
Drondys

#37 Příspěvek od Drondys »

kozlik327 píše:....Mohlo by to jít i s přijímači k T9X?

jyrry píše:Ne, ty jsou FHSS...

To je hluboké nedorozumění. FHSS je jen obecná specifikace, ale ve skutečnosti mají staré přijímače Turnigy protokol AFHDS což je v podstatě specifická varianta FHSS vytvořená firmou Flysky. Takže komunikační protokol AFHDS od firmy Flysky je založen na obecných principech FHSS, ale jedná se o specifické řešení firmy Flysky. TGY-i10 tedy je kompatibilní i se starými přijímači Flysky/Turnigy pokud se v nastavení pro model zvolí starý protokol AFHDS.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od jyrry »

Drondys píše:... To je hluboké nedorozumění. FHSS je jen obecná specifikace...

:oops:
jyrry.webnode.cz
kozlik327

#39 Příspěvek od kozlik327 »

ano,je to AFHDS viz.http://www.rc-levneji.cz/2-4ghz-moduly- ... y-taranis/ je to na tom modulu,to mě právě inspirovalo.
Drondys

#40 Příspěvek od Drondys »

Mimochodem třeba Frsky komunikační protokol je také FHSS specifická varianta akorát od firmy Frsky. Obecně platí, že FHSS neznamená konečnou variantu komunikačního protokolu, ale jen základní principy na nichž jsou pak vystavěny konkrétní specifické varianty komunikačních protokolů jednotlivých výrobců.
kozlik327

#41 Příspěvek od kozlik327 »

Drondys,dík za info! :)
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od juraj.jurej »

O tom že sa to dá prepnúť som nevedel, ale keď bola prvá FlySky i10 predstavená mala problém s dosahom a mala modulaciu AFHDS a ten dosah potvrdil aj výrobca. (keď rozbil 10 testovaných modelov) Stopli výrobu i10 a vyvinuli nový systém. Toto rádio malo moduláciu AFHDS http://www.flysky-cn.com/eShowProducts.asp?id=50
(samozrejme od FS aby si tu stále nespomínal všeobecný prenos FHSS)
FrSky Tandem X20
Drondys

#43 Příspěvek od Drondys »

juraj.jurej píše:O tom že sa to dá prepnúť som nevedel, ale keď bola prvá FlySky i10 predstavená mala problém s dosahom a mala modulaciu AFHDS a ten dosah potvrdil aj výrobca. (keď rozbil 10 testovaných modelov) Stopli výrobu i10 a vyvinuli nový systém.

Stejný přenosový protokol AFHDS má i stará Turnigy 9X s Turnigy VF modulem což jsou rovněž produkty firmy Flysky i když prodávané pod značkou Turnigy. Přitom Turnigy 9X s protokolem AFHDS rozhodně nijak extrémně slabý dosah nemá.

To, že jim nevyhovoval starý protokol AFHDS bylo způsobeno spíš tím, že nebyl vhodný pro přenos telemetrie, a proto udělali novou variantu AFHDS2, která zahrnuje i telemetrii. Jinak zřejmě navíc nové přijímače k té dřívější verzi FlySky i10 byly původně s dost mizernou citlivostí, a to bylo nejspíš také příčinou těch problémů.
HLA
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od HLA »

Tak si procházím vše o TGY-i10, a nenacházím nic o hlasovém výstupu, zvucích, vibraci ... tedy tyto vychytávky tam ještě nejsou ? To je škoda.
martin z

#45 Příspěvek od martin z »

Jsem čekatel až naskladněj v holandsku mode1, takže návod a vše okolo už mám celkem nastudováno, ale hlasový výstup ani vibrace za těhle pár tisíc opravdu nečekám a ani ho nikdo nenabízí!

Nepřeháníte to s těma požadavkama v týhle low-end třídě? :roll:

Zvukový alarmy při nízkým napětí atd. tam podle návodu jsou. Na rádiu ani žádný konektor na sluchátka není a alarmové zvuky popisované v návodu jako "baba", "dudu" či "bibi" podle mě dělá nějaký bzučák, takže tam není asi ani žádný reproduktor z kterého by to mohlo mluvit. Kdo chce mluvení tak má podle mě jako slušnou volbu Taranis. Sám TGY-i10 chci jen jako druhý rádio na méně náročné oddechové modely u kterých se mi nechce nosit sebou na louku MC22 Hott v pultu. Doteď jsem jako druhý rádio provozoval MX12 s modulem MZK Twin, ale štve mě že vývoj Twinu nenápadně umrznul a MZK terminál svoje ambice vlastně taky jen slíbil a pak mě hlavně štvou ceny Twin přijímačů pro moje použití v pěnoletech atd. Vlastně ještě někdy narážím na limit těch šesti kanálů vysílače MX12. Naopak ceny přijímačů spolupracujících s TGY-i10 jsou pro oddechové modely super a proto do toho jdu. A taky si chci vyzkoušet takhle za levno to pohodlí nastavování na dotyk. displeji aby byla změna proti nastavování všech těch graupnerů co jsem kdy měl.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“