Přijímač a vario pro F3K

RC házedla - kategorie, která má hodně blízko k "opravdovému" sportu.
Zpráva
Autor
ZS-Man

Re: Přijímač a vario pro F3K

#31 Příspěvek od ZS-Man »

Ahoj, RM přijímače nemám, ale vzhledem ke specifikaci přijímače 4,5V-8,4V, jsi i s plně nabitou 1S Lipo pořad pod limitem. S tím bych do vzduchu nešel. Takže s tímto RX buď 2s+BEC, nebo 2s+HV serva.
prikrylm

Re: Přijímač a vario pro F3K

#32 Příspěvek od prikrylm »

Kdeco jsem zkoušel. Tyhle RM taky nemám, ale (jak už jsem tu taky psal) lítám s RM ER4, co mají ve specifikaci "4,5-8,4V", na jednočlánek. Než jsem se pustil do vzduchu, tak jsem chvilku uvažoval*, pak nějakou dobu testoval na stole se zdrojem, co umí měnit napětí (stačí stepdown s regulací), měřil napětí a sledoval, co Rx dělá. "Vypadávat" začal až někde kolem 2,5V tedy hluboko pod "bezpečným" spodním napětím jednočlánku.
Takže za mě LiFe ne a zkusit na stole. Možná bude problém spíš se servama.
---
* prakticky veškerá elektronika na Rx jede na 3,3V, takže je tam "čudl", co ze vstupního napětí dělá právě 3,3V a používá se více méně jedna součástka (tuším toto? - odtud min napětí 4.5V), ale ty malinko lepší se chlubí tím, že na nich zůstane jen minimální napětí (něco jako max 0,3V). Takže při už relativně kritické hodnotě napájení kolem 3,5V je na CPU Rx ještě pořád 3,2V, což je ještě úplně v pohodě.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Odpovědět

Zpět na „F3K/HLG/DLG“