Arabela PT-model

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zpráva
Autor
Celeron
Kontaktovat uživatele:

Re: Arabela PT-model

#31 Příspěvek od Celeron »

jyrry píše:Zajímavý; já s tím pidikřídlem na zádech trochu tlačím ale jinak na nich létá celkem uspokojivě.
Ono asi hodně dělá ten šíp oproti prknu.

Nějaký ladičovo doporučení?
Na tom druhým letu bylo vzadu izolepou 3g olova a na houpačce v zářezu těžiště Arabela visí zadkem tak 7 stupňů dolů. Tak jsem ji na zítra naložil na zadek 7 gramů, visí v houpačce asi 25 stupňů. Těžiště popolezlo 4 mm dozadu.

Leone, co máš za profil? Taky autostabil? Co kdybych zítra odpoledne přijel? Máte tam nějakej flek s né moc vysokou trávou bez bodláků nebo se musí do Zelí? Jestli se Ti to hodí, dej mi prosím mobil do SZ.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od jyrry »

No, doporučení... opatrně těžiště dál a dál... já je docela dost stěhoval dozadu.
jyrry.webnode.cz
Leon

#33 Příspěvek od Leon »

zdravím . .
- Eppler 186 10,27% autostabil a i s negativy -2°
- křídlo jsem lepil ve výřezech z extruďáku a zbyl profil - půlky křídel, tak jsem zbastlil kus trupu a jako vrhadlo ověřoval těžiště
- a myslel jsem si . . bylo TO dost vzadu a asi minutku jsem bavil pár kolegů. Kytičku jsem neztratil . . inu, člověk by chtěl být gigantem . .
- tak jsem naopak posunoval T dopředu . .
Proti palouku nejsem, rád, ale bába si vymyslela revitalizaci koupelny z gruntu, všude píp 1kHz . . revitalizace je hezké slovo, ale ten bordel . .
Na SZ pošlu tel i skajp má bejt i letovo . . viděl bych to na to zelí . . je tam uježděno a nezabahněno. A ještě . .další na soukromém kanále . .
L
LEON X17metr Eppler 186.pdf
(16.26 KiB) Staženo 166 x
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Celeron »

V SZ nic ale ta krájecí mlha je asi na dlouho. Vid max. 100m a hrozná kosa.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Celeron »

Naložení 7 gramů na zadek a tím posunutím těžiště o 4 mm dozadu je z Arabely úplně jinej stroj. Na zádech stačí tlačit na odtokovce jen cca 3 mm. Rychlej výkrut na rychlosti není potřeba tlačit vůbec. Zajímavý je, že ten posuv těžiště dozadu se vůbec nemusel kompenzovat trimováním výškovky. Musel jsem zmenšit výchylku nahoru, moc velká citlivost a zvětšit trochu výchylku dolů a zmenšit výchylky směrovky. Souvraty už jdou, dokonce i nožák se dá chvíli udržet. Zítra zkusím ještě přidat původní 3 gramový olůvko ze včerejška jakej bude letovej projev s celkem 10 gramy na zadku. Podle toho pak zkusím posunout baterky a regl dozadu, je tam cca 35 mm místa.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Celeron »

Přidání 3g k těm odzkoušeným 7g už není ono. Arabela je pak už taková "vratká" ale lítat s tím ještě jde. Jo a mystifikoval jsem, 22A se sklopkou 8/4 žere jen na zemi. Za letu baští maximálně 18A. Při tom je rychlejší než auťák jedoucí pod ní 90 km/h.
Mám tady ještě listy 8/6 tak je příště zkusím.
Jo a jinak je neuvěřitelný, že se Arabela udrží v letu při srandovním proudu 2,5A, tedy kolem 20W příkonu motoru. 8O
Zítra jdu do Lidlu koupit akučkovej LiIon blok 20V/2Ah za 399, tedy článek za 80. Má mít 20A Imax, budou z toho 2 letový baterky a jedna náhradní. :mrgreen: Když to nebude stačit, tak se to hodí na něco jinýho.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od Celeron »

Tak uvidíme, zda bude Arabela na vrtačkovky Parkside lítat. Je na nich opravdu 20A. Článek 2Ah za 80,- to celkem jde. :)
Jsou o 9 gramů lehčí než Jeti,takže zadní olůvko možná nebude potřeba.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Celeron »

Akučkový 18650 Parkside v Arabele odzkoušený. Rozhodně nejsou při proudech do 20A horší než Jeti.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od jyrry »

Celeron píše:... Rozhodně nejsou při proudech do 20A horší než Jeti.

Vím kde by tě za takovýhle výroky roznesli na kopytech :-D Sám jsem tam dostal školení o super JETI-Lionkách :-D
Ale dobrý poznatek, uložím do paměti :-)
jyrry.webnode.cz
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od Celeron »

Víš, co mi můžou? :) Kydy většinou generují tací, co neměli danou věc vůbec v ruce. Mám od Parksidu celkem dost věcí a kromě plynový pájky se nikdy nic nevykakalo. Tu pájku jsem si opravil sám a na Schrumpfschlauchy malých průměrů pro ní šáhnu spíš, než po elektrický horkovzdušce od Bosche.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od Celeron »

Od čtvrtka maj mít v Lidlu zase v akci Parkside baterky do akučka. Tentokrát je levnější koupit blok 4Ah, je v ní 10 ks 18650 LiIon 2Ah, kus vyjde na 70 kaček.
V neděli byla celkem kosa a v Arabele mi dala 1,86Ah. To je víc než Jeťácká 2,6Ah. Ale tak minutu po startu bylo cítit, jak se ze studena "rozjíždí".
HLA
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od HLA »

Potvrzuji, že ty LiOnky z Lídlu jsou velmi dobře použitelné.
Koupil jsem včera ještě před slevou - 1 článek za 80 Kč, 799,- pack.
Vyrobil jsem dva tříčlánky a dneska vylétal v samokřídle TORO.
Jeden let na stařičké PowerIon 1100 - 3 minuty.
A pak dva lety po 7 minutách s Lídlákama.

Používám ve flexe cca 1,5 roku a už jsou o hodně slabší, než nové - odhadují nabíjení 2 a ž 3x týdně.
marcels

#43 Příspěvek od marcels »

Pánové, dotaz pro vlastníky Arabely: jaké jste použili serva a motor?
JETI DUPLEX DC24 II a různé poletuchy
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od Celeron »

Rád bych ti to řekl na beton, ale serva v křídle jsou "potažený" fólií a víčko nad směrovkou je zalepený kvalitní izolepou co by asi s sebou vzala i fólii. Ale na 90% tam budou stejný jako v mojí Xenii Emax ES08MD II. Motor je AXI2212/12V2. Baterky tam dávám Parside LiIon 2S1P 2Ah/20A max nebo Jeti 2S1P 2,6Ah nebo Graphene Lipol 2S1P 1800. Kvůli digitálním servům jsem osadil ESC Maytech 40A/SBEC 5V/5A. Bacha, dvouampérovej lineární BEC vypadával celkem spolehlivě. Vrtule je sklopka Aeronaut 10x4, kužel turbo 35 mm, trámec 42mm. Vrtuli jsem nijak nelaboroval, je tam první co jsem doma našel.
marcels

#45 Příspěvek od marcels »

Děkuji za info. Na směrovku je tam doporučováno 6g servo, ale vy jste použil všechny 12g? Hmotnostně to asi tak nevadí když vidím jaký motor jste tam dával. To musí být fičák :D Ty Emaxy jsem zatím nepoužíval, ale vypadájí slušně.
JETI DUPLEX DC24 II a různé poletuchy
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“