PROXIMA II

Název je dostatečně samovysvětlující...
Odpovědět
Zpráva
Autor
slavoo
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od slavoo »

DaggyMAC píše:Presne ako Abu píše, smerovka pri pristáti zavadí o silnejšie steblo trávy a prevody sú fuč. Páka smerovky je umiestnená najnižšie preto je prvá na rane, preto tam dám z domácich zásob tieto http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=8752 s ťahom 3,6kg. HS-311 mám tiež, ale dávať čosi nad 40g servo na smerovku mi príde blbé. Radšej tam hodím menšie MG servo a ak sa neosvedčí, tak pôjde štandard.

No ako myslis pokial stym planujes orat pole.. :lol: Co sa tyka tej vahy neviem co tam davas ale niecim to dovazit musis
DaggyMAC

#32 Příspěvek od DaggyMAC »

Mám tam rovnaký motor ako máš ty, k tomu Zippy 3S 3000mAh 20C, isto to nejako vyvážim. Chcem sa dostať okolo dvoch kilov, aj keď Proximy sú pod 2kg až po 2,5kg, tak neviem. Lietať chcem hlavne termiku.

Tiež ma prekvapuje, že sa klapky nedajú vyklopiť smerom nahor pre fuknciu celoplošných krídelok. Takto som musel obmedziť výchylky cez end point na 0% pre výchylky dohora, to znamená, že pri plnej pravej výchylke mám ľavé krídelko dole spolu s klapkou (cca 30% výchylky krídelka), pričom pravé je hore len krídelko. Nebude to brzdiť resp. robiť somariny?
m2
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od m2 »

DaggyMAC píše:pričom pravé je hore len krídelko. Nebude to brzdiť resp. robiť somariny?

padať to nebude, klapka je vždy "viac dole" ako krídelko. ale bude to mať zásadný vply na sekundárne zatáčanie, tá výchylka flaperonu preto nadol nemôže byť vysoká, ak klapka nahor nejde, musel by si to totiž kompenzovať priveľkou diferenciáciou na krídelkách. bavíme sa o jednotkách milimetrov.

v princípe tam buď dáš ten flaperon mix len symbolicky (tipujem, že rozumnou diferenciáciou ukoriguješ tak do 2-3mm), aby si mohol frajeriť :wink: ako sa to všetko kýve, alebo ho tam nedáš vôbec. Obávam sa, že rozdiel v letových vlastnostiach nepoznáš.

daj si krídlo na rovnú podložku, S3021 má rovnú spodnú stranu, takže to je nulová poloha a skús, možno nejaký milimeter klapka nahor vydá. mne to vydalo na 3,5mm nahor.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
Rapeman
Kontaktovat uživatele:

Jaké používáte panty na křídlech. Tu originál izolepu?

#34 Příspěvek od Rapeman »

Jaké používáte panty na křídlech. Tu originál izolepu? Nějak se to odlepuje. A na směrovku mám umělé (černé) s kovovým pantem od MP JET. Jinak postrádám rámeček pro servo výškovky. Jak jste to řešili Vy?
-ms-
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od -ms- »

panty kancelarska paska 3M crystal scotch priesvitna drzi perfektne aj pri razantnom lietani ked sa dobre nalepi ani ju nevidno a to mam priehladny oracover na proxime viz foto na odkaze co sem daval m2.

a ktomu ramiku snad neni problem vyrobit vlastny,najlepsie sendvic z balzy a vyrezat podla obkresleneho serva.tzn "balzovu preglejku" urobis to zo zbytkou,za par minut
DaggyMAC

#36 Příspěvek od DaggyMAC »

Ako ste vyriešili prijímačovky? Na nete som si všimol, že ľudia používajú 4xAA Eneloopy. Chcel by som niečo ľahšie, tak po prezeraní netu som zistil, že tie Turnigy LSD majú približne rovnaké samovybíjanie ako Eneloopy, tak by som tam dal štvročlánok LSD AAA:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=10899
alebo dvojčlánok Li-ion:
http://www.turboled.sk/index.php?main_p ... ucts_id=86

Čo si o tom myslíte?
mv

#37 Příspěvek od mv »

Osobne by som sa tych AAA clankov bal hlavne pri narazovom odbere.. mas ich vyskusane a zmerane? Neriskoval by som, tie Eneloopy su na NiMH spolahlivo a odskusane "tvrde" a mensie peaky znesu.. tych mensich clankov by som sa bal.. predsalen je to vacsi model..

Dalsia vec je kapacita, v takom vetroni je 800mAh podla mna ohubu hlavne ak sa ti nejake servo ide tazsie..

Ak chces silou mocou tu vahu tak chod cestou externeho BECu + 2S LiPo.
mv

#38 Příspěvek od mv »

Daggy, pocuj, Proxima nie je vyslovene termicky model - tam setrit par gramov, obzvlast pri napajani RX sustavy je samovrazda.. Ak si chcel lahky model na termiku mal si si vybrat taky, ktory to konstrukcne lepsie splna..
DaggyMAC

#39 Příspěvek od DaggyMAC »

Chcel som univerzál, s ktorým vytočím termiku a "cestou dole" sa vybláznim, pričom s čisto termickým vetroňom by som s mojím štýlom lietania iba zbieral rebrá zo zvyškov krídla po letisku. Takže odporúčaš tam dať normálne AA Eneloopy?
Abu
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od Abu »

4x Sanyo KR 1200 AUL (NiCd), vystaci s rezervou na 2,5h ve vzduchu (s 3m 6ti servovym kompozitem, tak i pro Proximu to bude OK).
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
mv

#41 Příspěvek od mv »

Abu: ano tie NiCd AA ci srp 4/5 clanky to zvladnu, ale on tam chce dat AAA NiMh - tam sa bojim skorej "makkosti" tych AAA clankov a prudu schopneho dodat..

Ak chce ist cestou NiMh tak urcite AA clanky a na AAA nech zabudne do takeho lietadla.. to si moze dat do samokridla alebo poletuchy co mu lieta okolo hlavy..
Abu
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od Abu »

Samozrejme, souhlasim ze AAA NiMh jsou nevhodne. Ale kdyz uz tam bude davat AA, tak proc ne NiCd?
Eneloopy nejsou spatny, ale podle me jsou jako prijimacovky ty Sanyo KR NiCd jeste lepsi. (a navic jsem zvyklej radit to, s cim mam sam zkusenost :wink: )
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
pepin

#43 Příspěvek od pepin »

Také jsem se nakonec rozhodl zustat u nicd,na místo enelopek,přesto že je kolegové bezproblému používají,určitě časem dají pořád dostatek ampér i jako postarší,což bych se u enelopu divil,navíc před létáním stejně vždy pro jistotu dobijím a raději větším proudem,domělé noční nabijení desetinou už mě několik modelu stálo,při tom rychlejším dobijení jsem schopný nějaký problém s baterkou odhalit-většinou nabíječ okamžitě hlásí nabito.Samozřejmě automatické vyhazování přijímačovek po cca 2 sezonách ty problémy řeší taky.
slavoo
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od slavoo »

Mam UBEC + LiPo 610mAh 3S letovy cas cca3h.
Ked ju i vystavis dalej ju zdimas ako 2-clanok takze rezerva, ale baterku uz vyhodis. :lol:
Prorock
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od Prorock »

Jaký máte úhel seřízení u tohoto letadla ? a jaká je přitom poloha těžiště ?
Odpovědět

Zpět na „Větroně“