Moje začátky s heli....

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
bigsam72

#301 Příspěvek od bigsam72 »

Angusss píše:bigsam72 : Nejmenuje se Pavel a není ze Slatiny?:)

Oba sme ze slatiny a ano jmenuje se pavel ale lita naprosto uzasne :-).
<b>TORO 900, Blade 400 3D,Blade mSR, TREX 450 Pro,HK500GT - slepa cesta, TREX500 ESP, TREX 600 ESP,TREX 600 NSP</b>
Angusss

#302 Příspěvek od Angusss »

bigsam72 píše:
Angusss píše:bigsam72 : Nejmenuje se Pavel a není ze Slatiny?:)

Oba sme ze slatiny a ano jmenuje se pavel ale lita naprosto uzasne :-).

Na Slatině jsem jednou byl a on mi pomohl seřídit vrtulku na MiniTitan. Přesvědčil mě, že i levný HK může létat dost dobře. Prý jich postavil několik a všechny létají skvěle. Sám mám doma jen originál Align, ale od té doby už HK vůbec neodsuzuji :)
psena
Kontaktovat uživatele:

#303 Příspěvek od psena »

Chcete si spravit sebevedomi? Vemte neznaleho kamosa na letiste....
Ani jsem nevedel, ze tocil na mobil video, video je kvalitou i obsahem o nicem, ale pustte si bedynky. Staci pul minuty :D
On me predstavu, ze mu chci ukazat nejaky vrtulnicek z Tesca a kdyz jsem jeli z letiste tak jsem pro nej byl buh..tak jsem ho doma schladil ukazkami videi Alana Szaba nebo Tereqa Alssadi :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=GU-ch-FMytg
radek.domin

#304 Příspěvek od radek.domin »

Ale no tak... :-) Prijed na Sobinku a predved se mezi sobe rovnejma :-D

Jinak me teda rozhodne couvacky rok netrvaly :-P

Jak ses na tom vlastne ted? Co trenujes?
psena
Kontaktovat uživatele:

#305 Příspěvek od psena »

Pockej, ty tam slysis i to co jsem povidal ja? Tak to jsi zase ty bedny dal moc nahlas... ja na kompu slysim, jen toho kamos sa tim, tyyy vole...tyy kravo...tyyy.
Ale vim, ze jsem tam plandal neco o tom, ze to to trva nekomu i rok (coz je bezezbytku pravda) a jeden pan za myma zadama rikal, ze se to nenaucil ani za 10 let a to se jedna o profi pilota vrtulniku :) (nejedena se o Trolla z fora, ten lita spickove) Dobre, priste reknu vyslovne, ze bezne to trva rok nez se pilot dostane k tomuto prvku, ale samozrejme existuji vyjimky jako napriklad Radek z Prahy :D
Jinak driv jsem kvuli konicku byl shopen do Prahy dojet (strelba, auta), ale ted bych si radsi koupil kvalitni listy nez dal litr na benal.
Samozrejme jak jsem ti psal, strasne rad se uvidim s kazdym a zalitam si kdekoliv, ale Praha je proste z ruky.
Co se tyce litani, tak o nefco jsem pokrocil, ale zlobi me uz opouzivany Procko, mam vule snad vsude a ted kdyz jsem vymenil loziska na gripech, tak tam stejn uz jsou asi vymackany domky a uz me to strasne vakla, ale litat se s tim da, ale blbe se to trimuje a chova pri prudsim pridani plynu.
Na tom videu jen predvadim takovy litani na jistotu, ted na Slatinu chodi strasne moc lidi a mel jsem pro sebe jen ten kousek proti slunci, takze jsem vic nepredvadel. Bezne jse vzduchu 6-7 letadel a to je pak mazec protoze jednim okem cumim na svou heli a druhym na nejblizsi letadla :lol:
radek.domin

#306 Příspěvek od radek.domin »

psena píše:Pockej, ty tam slysis i to co jsem povidal ja? Tak to jsi zase ty bedny dal moc nahlas... ja na kompu slysim, jen toho kamos sa tim, tyyy vole...tyy kravo...tyyy.
Ale vim, ze jsem tam plandal neco o tom, ze to to trva nekomu i rok (coz je bezezbytku pravda) a jeden pan za myma zadama rikal, ze se to nenaucil ani za 10 let a to se jedna o profi pilota vrtulniku :) (nejedena se o Trolla z fora, ten lita spickove)

(Sennheiser DH215) Slysel jsem i toho pana za vama. :-)

psena píše:Dobre, priste reknu vyslovne, ze bezne to trva rok nez se pilot dostane k tomuto prvku, ale samozrejme existuji vyjimky jako napriklad Radek z Prahy :D

Ale no tak se nekabon. Jenom jsem si rejpnul. Mimochodem, jenom do zaznamu: Nejsem Prazak. Jsem z Jiznich Cech :-)

psena píše:Co se tyce litani, tak o nefco jsem pokrocil, ale zlobi me uz opouzivany Procko, mam vule snad vsude a ted kdyz jsem vymenil loziska na gripech, tak tam stejn uz jsou asi vymackany domky a uz me to strasne vakla, ale litat se s tim da, ale blbe se to trimuje a chova pri prudsim pridani plynu.

Taky uz mam vsechno dost vymackany. Ale rikam si ze to nebudu resit dokud to tak nejak lita. Ja jsem konecne prekousnul strach z piroflipu. Uz v pohode nekolik za sebou zhruba na stejnym miste. Zatim jenom cumakem k sobe, obracene to jeste neumim (ty s jednou piruetou). Taky uz litam v pohode v invertu kabinkou napred a zacinam pomalu zkouset jak to pujde pozadu.

psena píše:Na tom videu jen predvadim takovy litani na jistotu, ted na Slatinu chodi strasne moc lidi a mel jsem pro sebe jen ten kousek proti slunci, takze jsem vic nepredvadel. Bezne jse vzduchu 6-7 letadel a to je pak mazec protoze jednim okem cumim na svou heli a druhym na nejblizsi letadla :lol:

Tyjo, tak to si nedovedu dost dobre predstavit. My tady mame dost prisny pravidla. Vetsinou jsou tu maximalne dva modely ve vzduchu a to je jeste jeden z nich na vyhrazenej plose pro vrtulniky. Obcas se dva dohodnou a nad velkou plochou litaji spolecne, takze teoreticky 3 modely, ale to jsem snad jeste nevidel. Nedovedu si predstavit ze bych musel porad cekat kdo me s cim trefi.
psena
Kontaktovat uživatele:

#307 Příspěvek od psena »

Tak z Jiznich Cech, tak to ovsem jina :lol: ne i Praglu mam super kamose (byvaly Brnaky :D )
Zkusim z tebe vytahnout par znalosti jestli muzu, kdyz se pokousim o tictoc tak pri prilisnym zabrani za kolektiv, mam jakoby reakci na kolektiv zpozdenou a reguje s takovym trhnutim a rozhozenim smeru. Samozrejme to obchazim jemnejsim kolektivem a tak je to i spravne, ale stejne nemelo by to pri plnym knedliku byt akorat rychlejsi ale jinak chovani podobny? Je to jakoby to tu energii kdesi spolklo, pritom nemam pocit ze je zadusenej motor.. mozna ty listy z Hk nejsou uplne idelani.
Pro me je nepochopitelny, jak muzes vse delat napred naopak, jak ted s tim jednoduchym piroflipem, ze zacinas kabinou k sobe :)
Ja to mam presne naopak, tyhle manevry zacinam zasadne kabinou k sobe, naopak bych to zcela jiste ani nedal. :) Zkusim to dnes na simu.¨
Jinak litam v invertu jak dopredu tak i couvacky, dokonce jak pro me bylo zezacatku prijatelnejsi ocasem dopredu, tak ted uz je to docela srovnany, ale celkove se v invertu docela hledam. Je to zatim velmi nejisty, ale kruhy nebo osmicky udelam, ale jsou nehezky a samozrejme aspon v 5-10m vysce.
Proste je co trenovat, ale v podstate diky kazdodenni praci se me v podstate prekryl simulator a real coz je prijemny. Ted ani na simu nevymyslim zadne silenosti, proste trenuji ty zakladni veci, protoze je chci mit jisty. Zatim z toho mam dost smisene pocity :?
Navic me "konecne" zacina prace vcetne dlouhe zarijove sluzebky do Jizni Ameriky kam si heli nebudu moct vzit. Takze co jsem nenatrenoval ted za posledni mesic to zas chvili nenatrenuju.
Doufam ze pristi leto uz se uvidime na nejake akci, treba uz neco budem umet ne? No u sebe to mam naplanovany, ze tak za tech 5 let by to mohlo byt divatelny. :lol:
radek.domin

#308 Příspěvek od radek.domin »

psena píše:Tak z Jiznich Cech, tak to ovsem jina :lol: ne i Praglu mam super kamose (byvaly Brnaky :D )
Zkusim z tebe vytahnout par znalosti jestli muzu, kdyz se pokousim o tictoc tak pri prilisnym zabrani za kolektiv, mam jakoby reakci na kolektiv zpozdenou a reguje s takovym trhnutim a rozhozenim smeru. Samozrejme to obchazim jemnejsim kolektivem a tak je to i spravne, ale stejne nemelo by to pri plnym knedliku byt akorat rychlejsi ale jinak chovani podobny? Je to jakoby to tu energii kdesi spolklo, pritom nemam pocit ze je zadusenej motor.. mozna ty listy z Hk nejsou uplne idelani.

Jojo, taky se mi to stavalo kdyz jsem mel vetsi kolektiv a mensi otacky (3000 a 11st). Ted kdyz mam vetsi otacky 3500 a kolektiv pod 10 st, tak to zasekava perfektne. Nikde jsem to nenasel potvrzeny, ale jsem si skoro jistej ze pri tom zaseku dochazi k odtrzeni proudnic stejne jako u letadla. Urcite s tim souvisi i tvar listu a jejich profil. Takze bud vetsi otacky (nevim jestli je uz nemas hodne vysoko), mensi kolektiv, nebo zkusit jiny listy.

psena píše:Pro me je nepochopitelny, jak muzes vse delat napred naopak, jak ted s tim jednoduchym piroflipem, ze zacinas kabinou k sobe :)
Ja to mam presne naopak, tyhle manevry zacinam zasadne kabinou k sobe, naopak bych to zcela jiste ani nedal. :) Zkusim to dnes na simu.¨

Neni v tom zadna veda. Pro me je vyrazne pohodlnejsi byt v invertu kabinkou k sobe. A ten prvni pohyb kdy se dostanu z invertu do normalu jsem objevil skoro nahodou. Takze jsem az pak zacal ladit tu druhou pulku. Souvisi to ale s tim ze je to ten jednootockovej piroflip. Takze jsem pri kazdym pretoceni porad kabinkou na stejnym miste. Pokud by slo o ten s dvouma piruetama, tak je to jednou k sobe a jednou od sebe. Ale na to zatim nemam. Tam uz to nejde "osvindlovat" jednim ovalnym pohybem pak, ale musi se to ridit v prubehu celyho flipu podle rychlosti ty piruety.

psena píše:Jinak litam v invertu jak dopredu tak i couvacky, dokonce jak pro me bylo zezacatku prijatelnejsi ocasem dopredu, tak ted uz je to docela srovnany, ale celkove se v invertu docela hledam. Je to zatim velmi nejisty, ale kruhy nebo osmicky udelam, ale jsou nehezky a samozrejme aspon v 5-10m vysce.
Proste je co trenovat, ale v podstate diky kazdodenni praci se me v podstate prekryl simulator a real coz je prijemny. Ted ani na simu nevymyslim zadne silenosti, proste trenuji ty zakladni veci, protoze je chci mit jisty. Zatim z toho mam dost smisene pocity :?
Navic me "konecne" zacina prace vcetne dlouhe zarijove sluzebky do Jizni Ameriky kam si heli nebudu moct vzit. Takze co jsem nenatrenoval ted za posledni mesic to zas chvili nenatrenuju.
Doufam ze pristi leto uz se uvidime na nejake akci, treba uz neco budem umet ne? No u sebe to mam naplanovany, ze tak za tech 5 let by to mohlo byt divatelny. :lol:

To ja takhle daleko neuvazuju. Je dost mozny ze me to prestane brzo bavit a je otazka jestli budu pristi sezonu porad litat, nebo jestli me chytne neco jinyho. To ja nikdy nevim, nejak to neumim ovladat :-D
psena
Kontaktovat uživatele:

#309 Příspěvek od psena »

Jo mam taky vetsinou rok az dva na konicek, ale vetsinou koncim az jsem v tom dobrej, coz zrovna v tomhle proste nebude vubec brzy :D
Michal.B

#310 Příspěvek od Michal.B »

Zdarec kluci,chtěl bych se zeptat jestli to ma cenu na uplnej začatek s heli kupovat třeba Walkera CB180Z nebo zvolit něco jineho ?
bigsam72

#311 Příspěvek od bigsam72 »

Michal.B píše:Zdarec kluci,chtěl bych se zeptat jestli to ma cenu na uplnej začatek s heli kupovat třeba <a> WALKERA</a> <a> CB180Z</a> nebo zvolit něco jineho ?

Je to tu porad to samy, dotazy tveho razeni se opakuji tak 1-2x do tydne. Takze nerikam ze jsem sezral vsechnu moudrost sveta ale jako zacatek, dobra vysilacka + simulator ( phoenix ). Natrenovat. Kdyz to budes umet v simulatoru udrzet na miste koupil bych minititan nebo trex450pro ( novy ci jety ) a sel na letiste. Nekdo by treba zacatecnikovi doporucil TREX600 a nekdo tak i zacinal, ono totiz cim mensi heli tim "zivejsi" a je to slozitejsi udrzet na miste, velka heli respekt, hodnejsi ve visu atd. zase kazda rana mnohem drazsi ..
<b>TORO 900, Blade 400 3D,Blade mSR, TREX 450 Pro,HK500GT - slepa cesta, TREX500 ESP, TREX 600 ESP,TREX 600 NSP</b>
avalanche8

#312 Příspěvek od avalanche8 »

Za sebe doporucim T rex pro,hodna a vpodstate i levna na provoz,X batek visu,presuny,pak se uvidi jak se cejtis.Na prvni poskoky kriz a spis mensi vychylky :D :D
LOGO 600SE/Vbar 5,3 silverline/JIVE80Hv/TB solid 690/Futaba T14Sg
Michal.B

#313 Příspěvek od Michal.B »

Co jsem tak koukal na ty ceny těch Trexu a mini titanu to už je na muj začatek už dost velka investice,to jsem pravě přemyšlel o tom walkerovi že pak bych měl aspon už vysilačku ktera by se dala použit na dalši
avalanche8

#314 Příspěvek od avalanche8 »

Muj pohled na vec,vse je o penezich,a nejme tak bohati na utraceni za zcestne veciky.Bohuzel si na to musi prijit kazdej sam.Nejsem bohatej a nechci utratit rodinny rozpocet na heli to nelze.Me doporuceni,poradna vysilacka treba DX6 ci 7 levne a dostacujici,a samo sim.Pak cesta poskoku.
Levne na provoz a na pady,tj titan ci rex,Maxir ci ricco asi bude pro zacatecnika drobet moc,je lehka a ziva,prosim je to jen nazor zacatecnika tak me nekamenujte :D
LOGO 600SE/Vbar 5,3 silverline/JIVE80Hv/TB solid 690/Futaba T14Sg
psena
Kontaktovat uživatele:

#315 Příspěvek od psena »

Pokud nemas penize na slunou heli, tak zatim ani aktivne nezacinej (staci zatim sim), protoze at se jedna o Walkeru nebo Align, tak i kdyz ceny zakladnich kitu setu jsou rozdilny, tak v nahradnich dilech uz tak velkej rozdil neni. Pocitej tak jako tak, ze behem prvnich par mesicu muzes klidne "propadat" cenu cele sestavy. A hlavne neplati, ze spadnes a pockas az penizky vydelas... to nefunguje, je to droga, zavistlost... takze bud se nekde zadluzis, nebo zacnes krast nebo pujdes delat prostituta na nadrazi :lol:
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“