Cleanflight - firmware pro naze32, CC3D, CJMCU, sparky a Ali

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
xxkarlosxx

Re: Cleanflight - firmware pro naze32, CC3D, CJMCU, sparky a

#316 Příspěvek od xxkarlosxx »

Dejfak píše:Zelená
No budu nad tím bádat dal.
Ještě se zeptám na letové režimy.
Nabízí mi to Horizont a Angle, zbytek jako Baro atd neřeším, nemám to.
Když nemám aktivovań žádný z těchto režimů, tak je tam Rate jako u OpenPilot?
Také mě překvapilo, že můj výběr letových režimů končí u GPS
Vůbec tam nemám Autotune a další.....

Jestli ti svítí jen zelená,nemáš odarmováno... Musí ti svítit i modrá....

krtek2k píše:Prosím o radu, ať googlim jak googlim, tak potřebuju přes CC3D prohnat jeden kanál, jen aby ho pustil dál.
Tak jsem našel třeba servo tilt na gimbal, jsem schopnej ho aktivovat, jsem schopnej ho chytat v cleanflightu, ale zaboha nemůžu přijít na to , kam to servo na CC3D pověsit. Mám jen sbus přijímač, do přijímače přímo , nic nestrčím.
Díky za nápady

Chceš tam narvat pípák? Teda já aspoň jo..Na openpilotovi jsem měl z HK buzzer na servo kabel...Na cleanflight to není kam zapojit a také laboruji jak to vymyslet(jedu přes SBUS,není místo na něco jiného).... Do té doby než mi přijde inverter na naze32,tam je pípák rovnou na desce,včetně telemetrie pro mojí vysílačku.... Ale jinak Honzo nechal jsem se inspirovat tebou pro cleanflight a Blheli do reglů a výsledek je že: Víš co děláš,lítá to luxusně,naprostá paráda....Na Czech Heaven II máš u mě cokoliv co piješ :-)
Blade 130 x,Trex 150,Epic 280,VORTEX
jeeff
Kontaktovat uživatele:

#317 Příspěvek od jeeff »

Ja som v CL laboroval s armovanim a aj ked som ziadne nemal nastavene tak sa armuje tak ci tak lava packa dole a doprava (mod 2). Ja osobne mam pipak zapnuty trvale, uz viac krat som si usekol anteny na prijimaci a potom uz nie je sanca pipak z vysielacky zapnut. Jedine co vadi, ze pipanie je nahrane aj na videu ;-)
Goblin 700, Protos 500, Strider 250 FPV Racer, Futaba T14SG
www.rcklubsenec.sk
krtek2k

#318 Příspěvek od krtek2k »

xxkarlosxx píše:Chceš tam narvat pípák? Teda já aspoň jo..Na openpilotovi jsem měl z HK buzzer na servo kabel...Na cleanflight to není kam zapojit a také laboruji jak to vymyslet(jedu přes SBUS,není místo na něco jiného).... Do té doby než mi přijde inverter na naze32,tam je pípák rovnou na desce,včetně telemetrie pro mojí vysílačku.... Ale jinak Honzo nechal jsem se inspirovat tebou pro cleanflight a Blheli do reglů a výsledek je že: Víš co děláš,lítá to luxusně,naprostá paráda....Na Czech Heaven II máš u mě cokoliv co piješ :-)

Jo jo pípák, mám nějakej z hobbykingu, ale ten zrovna funguje tak, že pípá jen když nemá signál (aktivace vypnutím TX), takže ho zrovna v mojí konfiguraci nemám kam pověsit. Ani do přijímače, protože mám 4CH S.BUS corona, ve kterým je 1-sbus, 2-PPM neg, 3-PPM pos, 4-RSSI .
Asi ho vyoperuju a zapojím podle tohoto rovnou na CC3D :
https://github.com/cleanflight/cleanfli ... ircuit.pdf
Buzzer support on the CC3D requires that a buzzer circuit be created to which the input is PA15. PA15 is unused and not connected according to the CC3D Revision A schematic. Connecting to PA15 requires careful soldering.
Jinak jsem samozřejmě rád, že ti to lítá jak fík. O to přece jde :)
To ček hevn mě docela trápí, furt se nemůžu rozhodnout.
U nás je ten den součástí Děčínských slavností - festival Labe, mám to 150m od baráku. Každý rok na to chodíme, žena moje se na to těší. Vůbec si nejsem jistej, čemu dám nakonec přednost. Samozřejmě závody mě táhnou víc. To je jasný :)
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Peta1191

#319 Příspěvek od Peta1191 »

Ahoj všem, mám dotaz. Ve verzi 1.7.1 mi na "volnoběžné" otáčky copter nestabilizoval, začal až po lehkém přidání plynu. Flashnul jsem 1.8.1 a copter stabilizuje i na volnoběh??? Při flashi zpět na 1.7.1 opět funguje, ale na 1.8.1 ne. Co dělám špatně?
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#320 Příspěvek od jindraj »

Prosím neporadil by někdo?

mám CC3D desku - původně OpenPilot. Udělal jsem přes CGS flash na CleanFlight 1.81 tuším. Proběhl podle všeho zdárně.
Otevřu chrome aplikaci CleanFlight Configurator (0.63.1) a připojím desku ... kupodivu ji to najde a připojí ... zobrazuje mi její pohyby a tak. Zdá se, že vše OK.

ale problem nastane při odpojení .... znovu ji už nepřipojím. Takto se to chová od prvého připojení ... vždy prvé připojení k aplikaci OK ... nikdy poté již se nepovede. Ani při manuálním stisku tlačítka connect. píše jen, že otevřel port, tlačítko se změní na connecting a po chvíli zavře port. A tak stále dokola, dokud neudělám nový flash firmware desky v CGS ... pak ji zase po prvém připojení najde ... ale zase jen poprvé a dost

někdo nějaký nápad?
ST
Kontaktovat uživatele:

#321 Příspěvek od ST »

Zaškrtnul jsi full chip erase ?
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#322 Příspěvek od jindraj »

ST píše:Zaškrtnul jsi full chip erase ?

kde se to dá zaškrtnout? ... tím i odpovídám ... nezaškrtl ... postupoval jsem podle nějakého youtube videa a tam jsem to neviděl
ST
Kontaktovat uživatele:

#323 Příspěvek od ST »

Při přeflashování je tam volba, viz obrázek.
Přílohy
CFflash.jpg
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
qeex

#324 Příspěvek od qeex »

Ale on flashuje pres openpilot aplikaci. Me to taky jinak neslo.

Pripojujes desku s baterkou nebo bez? Bez napajeni z baterky se mi deska taky nepripoji
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#325 Příspěvek od jindraj »

qeex píše:Ale on flashuje pres openpilot aplikaci. Me to taky jinak neslo.

Pripojujes desku s baterkou nebo bez? Bez napajeni z baterky se mi deska taky nepripoji

aha :O ... jdu to zkusit
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#326 Příspěvek od jindraj »

jupííí, problem solved!!!

Díky Díky

tak s napájením se korektně i automaticky připojuje a jde ukládat nastavení ... do háje taková kravina a já tím strávil dopoledne nežmě to přestalo bavit opakovaným flešování, připojovaním k různým portům, na virtuální stroj, instalací driverů ... no nic .... zajímavé je, že ta CGS aplikačka to připojuje bez problémů i bez napájení.

no tak máme v provozu jednu CF destičku a bude se příležitostně pokusničit :)
vbalko

#327 Příspěvek od vbalko »

Jaky pouzivate PID Controller?

Mne zatim vychazi jako nejlepsi Harakiri.
tmx

#328 Příspěvek od tmx »

vbalko píše:Jaky pouzivate PID Controller? Mne zatim vychazi jako nejlepsi Harakiri.

ted jsem teda dlouho nelital a nejsem ani nejakej super pilot, ale moje zkusenosti jsou tyto:
pid 0 - na acro na oci hruza, na horizon na oci a na bryle super. pro me zatim nejlitatelnejsi konfig tzn. horizon pres bryle
pid 1 - na acro na oci super, masina jde krasne po packach. horizon mi nechtel chodit, autotune mi nechtel chodit. pres bryle jsem to neuridil.
pid 2 /luxfloat/ - nedoladil jsem

takze diky za tip na harakiri! horizon v harakiri funguje?

edit:
http://www.rcgroups.com/forums/showpost ... count=2670
http://www.rcgroups.com/forums/showpost ... count=2672
vbalko

#329 Příspěvek od vbalko »

Jo. V Harakiri funguje všechno. Zároveň při změně looptime se nemusí měnit pid. A obstojne lítá už v defaultu. I když doladit to samozřejmě chce. Hlavně acro raty a barometr. Ten hrozně poskakuje pokud se mu neubere P
tmx

#330 Příspěvek od tmx »

muzes pastnout nastaveni pidu a rate?
vcera jsem zkousel harakiri, jen na acro na oci, bylo to takovy hodny mdly. tak jsem to trosku rozletel s tim ze zabrzdim, a urazil jsem 2 vrtule.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“