prikrylm píše:Hledal jsem, jak vyrobit nějaký "sekvencer". ..
...
Jako že se zapnu do režimu "flip"...
Tak flipátor mi už funguje. Kdybyste si chtěli zase někdo poklepat na čelo, tak v příloze je model a skripty. Na konkrétní kopteru chce poladit hodnoty v mixscriptu flip.lua. Model (bin) patří do MODELS, skirpty do SCRIPTS/MIXES.
LUA kód není moc komentovaný, ale je to taková blbost, že se mi do komentářů moc nechtělo. Na požádání dodám i komentáře.
Taky není nic moc učesaný, spousta věcí by šla udělat i jinak/lépe/optimalizovaněji/blbuvzdorněji, ale jak píšu, taková blbost...
Možná trochu komentáře, co to vlastně dělá:
Konkrétní model je malá +-20g koptera s Beecore F3 elektronikou, co umí režim "horizon", tedy pustím řízení, koptera se srovná, zaberu velice, koptera vyrobí kompletní 360° obrat. Tento režim je pro ten autoflip žádoucí. Konkrétně u modelu v zipu je spínač SC^. Pak se zapne SG^ (chci "autoflip"), pípne to, jako že bacha. Do asi 1/3 rozsahu pohybu páky od středu se kopterka řídí normálně, jakmile se tato hranice překročí, spustí se "sekvence", která provede daným směrem flip a snaží se zachovat výšku.
Je to jen časováním, bez žádných zpětných vazeb, takže žádný zázrak to není. Ale funguje to.
Pro jednodušší sekvence ala zasunutí podvozku + otevírání/zavírání podvozkové šachty je asi lepší výše zmíněný (?) extra kanál s křivkama..
Je rychlejší se flip naučit ručně, jak vymýšlet na to skript, ale v rámci zimní "nudy" (navíc se teď peru s bacilem) to bylo prima. Hrozně se mi líbí i flip přes rameno (jako že ne dopředu dozadu vlevo vpravo, ale šikmo vlevo dopředu a pod), to už se mi ale do toho LUA dodělávat nechce. Ručně je to jednodušší.
Tož tak.
Zahlídl jsem na své malé cessně, že má křídla nařezané na možnost vyrobení klapek, tak se do něčeho takového asi pustím. Napřed teda chci předělat jednoserverové křídlo na dvou, pak asi ty klapky. Je to malý model, musím sehnat malá serva. taky jsem uvažoval o nějakém zpevnění toho křídla... ale to sem nepatří...