Depron Cup 2010 (Pravidla na 1 straně)

Pokud nějakou modelářskou akci pořádáte, nebo na ni chcete jen upozornit, jste zde na správné adrese.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#376 Příspěvek od Luzr »

pepin píše:3 kolo VDC.

Pokud vim, tak letos 2. ? (Pokud myslis ze to bylo treti...)
DAF
Kontaktovat uživatele:

#377 Příspěvek od DAF »

Dnešní závod, byť přes malý počet účastníku, se myslím povedl. Dnes hodit do luftu vrata od stodoly, letěla by také. Já byl dneska za smolaře dne. Hned při prvním rozletu jsem ztratil éro z dohledu, pak jsem ho zase našel o kousek vedle, tak jsem kolo dokončil. Při třetím rozletu jsem éro, ač jsem se snažil ho pečlivě a bedlivě sledovat, ztratil opět, v desáté minutě. Díky Honelixové bystrookosti se éro našlo ještě ve vzduchu, tak jsem aspoň zalétl maximum dne - cca 19 minut 8) . Při 4 rozletu jsem opět zabodoval, protože jsem se nedotáhl a přistával jsem pod hranou svahu, chcavše (chtěje, nikoliv močivše :lol: ) dodržet úpravidla a nezapnout motor :evil: . Opět zabodoval Honelix, který můj stroj zase našel, tentokrát na zemi podle vrčení serv, ten kluk má voči jak kukadla a uši jak tykadla :lol: . Aby tomu nebyl konec, byl jsem po závodě ukecán na předvedení čmouďavého Motorspatze. Natočení v pohodě, start v pohodě (jen tak pár metrů nahoru a chcíp), ale! Přistání po svahu, který nafukuje, byť mírně, nic moc. Kopírování terénu, zatáčka proti svahu, přetažení, pád po uchu na malé rychlosti. No, odnesla to jen kabinka a naprasklý rám trupu kolem ní. Trocha laminátu to spraví, s kabinkou to bude horší :( , co se dá dělat. V každém případě tímto děkuji za účast na úspěšném hledání všem zúčastněným, t.j Honelix, Abu, Luzr i pepin. Řekl jsem, že se budu revanšovat, tak při přístím kolem to dořešíme.
Výsledková listina bude pro většinu asi dost překvapivá, první byl Luzr, který zatvrzele tvrdil, že "termiku lítá poprvé", druhý byl pepin, což je stálý to matador motající se kolem stupňů vítězů 8) . O třetí místo se dělím já s Honelixem a překvapivě jako poslední skončil Abu, kterého prostě jen přestalo bavit furt vyhrávat :lol: . S ohledem na to, že se permanentě dosahovalo maxim, tak se časy "odpadlíků" ani neměřily, jen víme, že Abu v jednom kolem odpadl zhruba v 5 minutě, já dopadl po něm kolem 6 minuty, v jiném kole odpadl Honelix také kolem 6 minuty. Vzhledem k nerozhodnému výsledku na prvním místě byl "závěrečný rozstřel", kdy oba borci (pepin a Luzr) startovali na 20 vtěřin motoru (podobně jsme motorové časy stahovali už v předhozích kolech - 60, 45, 30 20s), kdy oba dosáhli opět překvapivě maxima, tak se přistávalo k noze.
Uff, snad jsem pepinovi nevypálil rybník. Byly tam i další zajímavosti. Třeba někdo popíše dnešní dění ze svého pohledu. Mám jen tři fotky, tak to snad ani nemá cenu. Tak ostatní zbrojte na příští kolo, vzhledem k prázndinám jsme hovořili o začátku září (po dohodě bude termín a místo upřesněn).
Hitec Aurora 9X
DAF
Kontaktovat uživatele:

#378 Příspěvek od DAF »

Luzr píše:
pepin píše:3 kolo VDC.

Pokud vim, tak letos 2. ? (Pokud myslis ze to bylo treti...)

Jo, jestli to dobře chápu, založí vlákno na nové, třetí kolo, kde odprezentuje to dnešní jako pozvánku na to nové.
Hitec Aurora 9X
Abu
Kontaktovat uživatele:

#379 Příspěvek od Abu »

Panove, byl to teda masakr. Priladam grafy z vyskomeru, docela sila, do 200 az 300m na motor a pak sup termika do 400-500m. A v seste minute zacina boj dostat ero vcelku na zem :D
http://www.poletuchy.ic.cz/temp/VDC_2.jpg

Abych se aspon trosicku vyrovnal DAFovi, tak jsem se vpodvecer pri poklidnem rekreacnim poletani s Etalonem srazil s Koblihovou Futurou. Nastesti jsme se jen o sebe otreli pri krouzeni ve stoupaku (uz vim pric maji era krouzit stejnym smerem), takze skody vicemene nulove.[/url]
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
pepin

#380 Příspěvek od pepin »

Druhé kolo máme za sebou :wink:

http://pepin65.rajce.idnes.cz/Druhe_kol ... 010/#album

Tak snad vám těch pár kiláku navíc vynahradilo to dnešní polétaní-nejenom soutěžní,ve ZDRAVÉM JÁDRU chyběl pouze Boss8 a Vigo,snad se příště zučastní,přesto se nás sešlo 5 a děkuji všem co přijeli,přestože jsem je táhnul HOOODNĚ za humna :lol: Trochu nás asi zaskočila vzrostlá tráva která měla k Anglickému trávníku teda sakra daleko,zase ale nebyl problém sednout jak do peřiny.Vítr byl hodně proměnlivý-pokud vubec trochu fouklo,takže svahování opravdu nehrozilo,zato ta termika,hruza,hruza, hruza.Po prvním kole bylo jasné,že minutu na motor nemužeme a bude potřeba v dalších kolech motorový let zkracovat-případně modely pouze hodit z ruky bez motoru,nejlépe to demonstroval Daf v jednom ze svých soutěžních letu,kdy po 10 minutě zahlásil že ztratil model z očí a že ho nevidí,asi po dvou minutách našeho marného hledání na obloze,kdy se odhadovalo,že je asi model už dávno zavrtaný někde do zamě,jsem Dafa donutil at přitáhne naplno výškovku a ještě chvíli vydrží-vyplatilo se,zhruba v páté minutě po vizuální ztrátě hlásí najednou Honelix opětovný vizuální kontakt :lol: Aby byla vubec nějaká naděje,že alespon někdo nalétá méně nežli plných 10 minut letu se start stáhnul na 20 vteřin a doufalo se jestli někdo nakonec udělá nějakou tu drobnou chybu která zabrání tomu,abychom všichni stáli na bedně na prvním místě.Nakonec jsme se k tomu pořadí od prvního k pátému dostali ,ale opravdu to bylo náročné těch 10 minut nenalétat :lol:

Takže tu máme třetího,kdo nám ukázal jak že se vyhrává Depron Cup :lol:

Jeho Nick je: LUZR

Blahopřeji :wink:

Jinak každý něco donesl,takže jsme si odnesli domu nějaké ty drobnosti,podle postupného výběru kdo jak se umístil-vždy jednu věc,než se to postupně rozebralo.Těším se na další kolo,které by mělo proběhnout asi začátkem září.

PS:další pořadí někdo doplnte,pokud se toho nebojíte :lol:
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#381 Příspěvek od Milan Nes »

parádní výkony, gratulace
já sem asi lama, o víkendu krása ideál temický počasí a prostě zase sem nic nevytočil, asi se za váma budu muset mimo soutěž přijet podívat jak to dělaj odborníci...

výsledek mne teda taky překvapil, ste zlomili Abuovi ruku ne :)
nebo mu přehodili MOD (dělám si legraci ... vím že jste dobří všici ...)
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#382 Příspěvek od BOSS8 »

Tyjo, tak nevím co je větší senzace - jestli to že vyhrál Luzr nebo to že Abu byl poslední, obojí je neuěřitelné.
Rádio a nabíječ = základ modeláře .
DAF
Kontaktovat uživatele:

#383 Příspěvek od DAF »

to Milan Nes. Tam to nosilo tak, že fackt hodit vrata od stodoly do luftu, tak poletí. Abu normálně udělal tři maxima a nějakým záhadným způsobem z jeho rozletu vypadl. Podobně na tom by Honelix, i já. Tam bylo spíš umění vypadnout, než se udržet. Na 20 vteřin motorového letu se dalo odletět maximum.
Hitec Aurora 9X
Abu
Kontaktovat uživatele:

#384 Příspěvek od Abu »

Jojo, jak pise DAF. Zkracovaly se motorove casy, takze nakonec se litalo jen na 20s motoru, coz je max 140m vysky (viz graf - http://www.poletuchy.ic.cz/temp/VDC_2.jpg ). No a stacilo jednou udelat chybu, nenajit ten spravnej stoupak a proste jsem byl v jednom kole za 5 minut na zemi... Sranda je, ze po pristani jsem si to znovu hodil, nastoupal asi do 70m, nalit komin a mohl bych tam vklidu litat 20 minut (po bitve.....)
:D
Ale aspon jsem nemusel 2x pracne hledat model (jednou jeste ve vzduchu a jednou na zemi nekde v louce). :twisted:
pepin

#385 Příspěvek od pepin »

Abu píše:Jojo, jak pise DAF. Zkracovaly se motorove casy, takze nakonec se litalo jen na 20s motoru, coz je max 140m vysky (viz graf - http://www.poletuchy.ic.cz/temp/VDC_2.jpg ). No a stacilo jednou udelat chybu, nenajit ten spravnej stoupak a proste jsem byl v jednom kole za 5 minut na zemi... Sranda je, ze po pristani jsem si to znovu hodil, nastoupal asi do 70m, nalit komin a mohl bych tam vklidu litat 20 minut (po bitve.....)
:D
Ale aspon jsem nemusel 2x pracne hledat model (jednou jeste ve vzduchu a jednou na zemi nekde v louce). :twisted:

u toho lehkého depronáka je veliký problém vyletět z klesáku bez razantního potlačení a ztráty výšky,v jednom kole se mi taky zadařilo a vyklesal jsem poměrně rychle téměř k urovni výšky kopce,naštěstí jsem se z toho dostal a nalétl do takové lepší nulky,kde to zase pomalinku stoupalo.
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#386 Příspěvek od Luzr »

Milan Nes píše:parádní výkony, gratulace
já sem asi lama, o víkendu krása ideál temický počasí a prostě zase sem nic nevytočil, asi se za váma budu muset mimo soutěž přijet podívat jak to dělaj odborníci...

No, jestli se o to snažíš tím MilIonem, tak se bojím že s 50g/dm2 to bude chtít hodně zkušeností.

výsledek mne teda taky překvapil, ste zlomili Abuovi ruku ne :)
nebo mu přehodili MOD (dělám si legraci ... vím že jste dobří všici ...)

No já bych to shrnul tak že moje letadlo sice není úplně hezké, ale s tím plošným zatížením (cca 17g/dm2), celkovou hmotností (430g) a novou vrtulí (12x8, statický příkon skoro 200W, ve vzduchu asi 120W) za daného počasí vyrovnalo moji neschopnost najít a kroužit termiku...

Prostě jsem vylétl o maličko výš než ostatní, přeletěl na pole a pak jen pomaličku lítal 200m doleva a zase doprava - termika kterou jsem mimoděk pochytal po cestě úplně stačila :) A zbytek byl o štěstí...

BTW, bylo zábavné sledovat jak se kolem mě řítí ostatní stíhačky, myslím že nejpomalejší jiný stroj byl cca 2x rychlejší než já (myslím "cestovní" rychlost, jinak mě to dovede taky letět docela rychle když je potřeba).

V každém případě díky organizátorům za prima zážitek. O existenci Depron Cupu jsem se dozvěděl asi tak 2 měsíce po zakoupení svého prvního RC letadla (WildHawka) a hned jsem věděl že tuhle soutěž chci jednou vyhrát:) Takže splněno... :)
pepin

#387 Příspěvek od pepin »

No a jak to vidíte do budoucna?jedno dobré polétání stačí,a příště zase Dívčáky,nebo se zase raději pojede kousek dál?
Abu
Kontaktovat uživatele:

#388 Příspěvek od Abu »

No zamysli se nad vysledky a prubehem souteze - 19x nalitano maximum a jen 3x nedolitano. To mi neprijde jako uplne idealni. Jsou to samozrejme super podminky na nesoutezni litani, ale na soutez je to ponekud naprd. A jako posledni mam ted plne pravo brblat (stejne byla soutez neregulerni - nebyl jmenovan reditel, nikdo nedelal zapis, nebylo urceno misto pro pristani, atdatd....). :)

Mozna by to na jinem miste nosilo stejne, tezko rict. Mozna to priste na tom kopci bude fungovat uplne jinak. Mozna tam bude posekana i ta dzungle a nebudu z toho mit alergickou reakci... a mozna taky ne :?
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#389 Příspěvek od Luzr »

Ja si myslím že ten start na kopci to dělá moc jednoduchý... To je 100m navíc, podle mě by se dalo nalítat maximum i na 0s motoru hodem z ruky (dodatečně mě mrzí, že jsem to pak mimo soutěž nezkusil).

Myslím že příště by opravdu bylo zajímavější startovat v rovině. Ideálně někde kam se dá dojet autem...
pepin

#390 Příspěvek od pepin »

Luzr píše:Myslím že příště by opravdu bylo zajímavější startovat v rovině. Ideálně někde kam se dá dojet autem...

Inu dobrá,něco vyberte zavčasu,at se to nedohaduje týden před :wink:
Odpovědět

Zpět na „Budoucí“