3D tiskárny v modelařině - III
Re: reprap 3D tiskárny v modelařině - III
Dovolim si dotaz z uplne jineho soudku - dochazi mi muj prvni filament - resili jste nekdo jak spotrebovat 100% civky, nebo tech poslednich par metru proste zahodite ?
Ja vim ze to nestoji skoro nic, ale prirozena hospodarnost me nuti to vytisknout do mrte...
Ja vim ze to nestoji skoro nic, ale prirozena hospodarnost me nuti to vytisknout do mrte...
Ze zbytků tisknu kraviny pro děti ... pokemony spinery a pod.
případně drobnosti ... háčky, podložky a další "nezbytnosti" do domácnosti
případně drobnosti ... háčky, podložky a další "nezbytnosti" do domácnosti
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Z vajglů tisknu širokému okolí žetony do nákupních vozíků.
Alternativně má někdy smysl pohrát si u posledního výtisku s hustotou infillu tak, aby to vyšlo na konec cívky. Odhad potřeby vlákna je v Repetieru dostatečně přesný.
Alternativně má někdy smysl pohrát si u posledního výtisku s hustotou infillu tak, aby to vyšlo na konec cívky. Odhad potřeby vlákna je v Repetieru dostatečně přesný.
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV
TGY 9X, OSD, FPV
schovavam a pak vyuzivam na ruznou drobotinu napr. naposled jsem ze zbytku vytisknou svagrovi k narozkam kuzely atd... k autickum 1:10, jezdi expedice 
Nebo treba zamky na bowdeny k servum a stredici krouzky k APC vrtulim.
a samozrejme ze filament se da i napojovat - https://wanhaousa.com/pages/binding-filament ale to jsem zatim nepouzil, vzdycky najdu neco co z tech par metru vytisknout. Ale treba na tisk veci co se prestrikavaj nebo naopak veci ala spinery dvoubarevne filamenty nebudou vadit
Nebo treba zamky na bowdeny k servum a stredici krouzky k APC vrtulim.
a samozrejme ze filament se da i napojovat - https://wanhaousa.com/pages/binding-filament ale to jsem zatim nepouzil, vzdycky najdu neco co z tech par metru vytisknout. Ale treba na tisk veci co se prestrikavaj nebo naopak veci ala spinery dvoubarevne filamenty nebudou vadit
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Tisknu až do konce, jakmile mi leze do extrudéru poslední centimetr, dám v menu výměnu filamentu, zavedu novou cívku a pokračuju v tisku. V podstatě stejný postup jako kdybych měnil barvu, jenom dám stejnou barvu jako předtím. Vyhodím jenom to, co se při výměně vysune podavačem zpět ven, takže asi jenom 8-10cm.
... tak tak spinery dvou a vice barevne sou v kurzu ...

... tenhle je specialne pro maly deti, co maj jeste kratky prstiky na "velky" spinery
v prumeru jen 65 mm

... tenhle je specialne pro maly deti, co maj jeste kratky prstiky na "velky" spinery
Ty dvě kuličky co tam chybí už spolkly? 
Synek teď jede v plynu 1:14:
A kolega autíčkář si to pak došlechťuje:
A kolega autíčkář si to pak došlechťuje:
jyrry.webnode.cz
Lark píše:Ty dvě kuličky co tam chybí už spolkly?
...
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
V zimě jsem mladýmu synovcovi (12) vytisknul hand spiner. Myslel jsem, kdovíjakou bude mít radost. Nejdříve nevěděl, k čemu to je, kouknul na internet a když to zjistil, bavilo ho to asi 10minut a pak si to ani neodvezl domů. To se starým Jo-Jo se vyblbnul celej měsíc.
Na Thingiverze je spinerů hromada, dokonce je už u nás prodávaj Vijetnamci. Ale stále mě není i z reakce synovce jasný, k čemu to vlastně je a jak se s tím někdo dokáže zabavit na delší dobu.
Když já byl starej jako on, házeli jsme kostky. Už ani přesně nevím, jaký byly pravidla ale bylo to o obratnosti a rychlosti. Hrály se turnaje a vydrželi jsme na tom dva roky než to šlo do útlumu.
Jirka
Na Thingiverze je spinerů hromada, dokonce je už u nás prodávaj Vijetnamci. Ale stále mě není i z reakce synovce jasný, k čemu to vlastně je a jak se s tím někdo dokáže zabavit na delší dobu.
Když já byl starej jako on, házeli jsme kostky. Už ani přesně nevím, jaký byly pravidla ale bylo to o obratnosti a rychlosti. Hrály se turnaje a vydrželi jsme na tom dva roky než to šlo do útlumu.
Jirka
Celeron píše:stále mě není i z reakce synovce jasný, k čemu to vlastně je a jak se s tím někdo dokáže zabavit na delší dobu
Ono to původně bylo vyvinuté pro děcka s ADHD syndromem.
Jinak za mých mladých let se sbíraly céčka a naši taky nechápali, k čemu je to dobré.
spiner tě zabaví, až ho osadíš kermaickým ložiskem, na klasickém kuličkovém je to nuda.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Jo hraní se starým uvolněným kuličkovým ložiskem z nápravy autobusu, řádně vymytým, to znám.
Nasadíš ho na konec násady lopaty, roztočíš na maximální otáčky 6 barama stlačenýho vzduchu, kdy to vříská jak startující proudová turbína, pak ho opatrně sklepneš na beton. Vyšlehne gejzír jisker jak hrabe na místě, pak se stále rychleji rozjede a zmizí na druhým konci dvora fabriky 200 metrů daleko v trávě.
Disciplína dvě byla, jak vysoko to roztočený ložisko vyleze po svislý zdi. To byla naše chlapská zábava na odpolední, když nám nebylo ještě 30.
Proti tomu je hand spiner nic.
Jirka
add: to naše lepení špejlí a poletování taky většina národa nechápe, navíc to stojí těžký prachy, co se dal prošustrovat v hospodě, nákupáku třeba za chlast, číga, hadříky a pičifuky.
Jirka
add: to naše lepení špejlí a poletování taky většina národa nechápe, navíc to stojí těžký prachy, co se dal prošustrovat v hospodě, nákupáku třeba za chlast, číga, hadříky a pičifuky.
@Celeron "...házeli jsme kostky. Už ani přesně nevím, jaký byly pravidla ale bylo to o obratnosti a rychlosti..."
Pokud jste s tou KOSTKOU nehráli ČÁRU nebo něco jako PÉTANQUE tak si tu obratnost neumím
u VRHCÁBŮ představit. Ledaže by spočívala v obratně rychlém a nepozorovaném CINKNUTÍ kostek,
které by bylo jen ve prospěch toho co o něm věděl, a uměl je využít.
Pokud pamatuji taky letěly SIRKY (? možná KRABIČKA).
Cvrnkala se krabička zápalek.Body dle toho jak zůstala po dopadu.Placatá, na dlouhé straně a nejvíc na výšku.
Pokud jste s tou KOSTKOU nehráli ČÁRU nebo něco jako PÉTANQUE tak si tu obratnost neumím
u VRHCÁBŮ představit. Ledaže by spočívala v obratně rychlém a nepozorovaném CINKNUTÍ kostek,
které by bylo jen ve prospěch toho co o něm věděl, a uměl je využít.
Pokud pamatuji taky letěly SIRKY (? možná KRABIČKA).
Cvrnkala se krabička zápalek.Body dle toho jak zůstala po dopadu.Placatá, na dlouhé straně a nejvíc na výšku.
"... spiner tě zabaví, až ho ..."Pokud se to nepojmenuje třeba NEPOSEDNÉ TOČÍTKO, tak je to od Fidget Spinner
Mimo "Features: Great For Fidgety Hands, ADD & ADHD Sufferers Helps Relieve Stress"
Tedy zaměstnání rukou jež mají u některých zdravotních potíží NUTKAVOU POTŘEBU NĚCO DĚLAT, tak to
omladina bez zábran a skrupulí využila k nesmírnému blbnutí. Čím větší (nečekaný) úkaz tím větší SKÓRE
ohlasu - sledovatelnosti na sociálních sítích.
Fun with fidget spinners and super strong magnets!
Proč na SPINNER nevyužít nějaký ten frcek filamentu na konci návinu.
Mimo "Features: Great For Fidgety Hands, ADD & ADHD Sufferers Helps Relieve Stress"
Tedy zaměstnání rukou jež mají u některých zdravotních potíží NUTKAVOU POTŘEBU NĚCO DĚLAT, tak to
omladina bez zábran a skrupulí využila k nesmírnému blbnutí. Čím větší (nečekaný) úkaz tím větší SKÓRE
ohlasu - sledovatelnosti na sociálních sítích.
Fun with fidget spinners and super strong magnets!
Proč na SPINNER nevyužít nějaký ten frcek filamentu na konci návinu.