HC3-SX bezpádlo - zkušenosti (záchranná stabilizace)
Re: HC3-SX bezpádlo - zkušenosti
tomasvrx1 koukal jsem na ty fotky a měl bych jednu připomínku. Kabely u HC(vlastně u všech gyr) by měly mít volnost pohybu u krabičky a né, že jsou staženy tím omotáním až těsně ke krabičce. To není dobré a i v návodech se na to upozorňuje.
tomasvrx1 koukal jsem na ty fotky a měl bych jednu připomínku. Kabely u HC(vlastně u všech gyr) by měly mít volnost pohybu u krabičky a né, že jsou staženy tím omotáním až těsně ke krabičce. To není dobré a i v návodech se na to upozorňuje.
Rameno serva táhlo jde vždy nastavit tak, aby to bylo vůči sobě kolmé! To mi nevykládej, že to jende. Krabičku si klidně zakryj kusem papíru, aby tě to nerozptylovalo. S krabičkou to nemá nic společného.
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
- tomasvrx1
- Kontaktovat uživatele:
buki píše:tomasvrx1 koukal jsem na ty fotky a měl bych jednu připomínku. Kabely u HC(vlastně u všech gyr) by měly mít volnost pohybu u krabičky a né, že jsou staženy tím omotáním až těsně ke krabičce. To není dobré a i v návodech se na to upozorňuje.
JJ děkuji za upozornění
T-8FG,GOBLIN 700 HPS-HC3sX,Diablotin XL,Eagle foto http://tomasvrx1.rajce.idnes.cz/
- tomasvrx1
- Kontaktovat uživatele:
Nevíte kdy bude nový softwar pro HC3-sx ...?
T-8FG,GOBLIN 700 HPS-HC3sX,Diablotin XL,Eagle foto http://tomasvrx1.rajce.idnes.cz/
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
???? Vzdyt vysel novy pred par tydny. Verze 114.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
- tomasvrx1
- Kontaktovat uživatele:
pkotatko píše:???? Vzdyt vysel novy pred par tydny. Verze 114.
--software-- ne -firmware-
HC3-SX bezpádlo - zkušenosti
boZZda píše:Rameno serva táhlo jde vždy nastavit tak, aby to bylo vůči sobě kolmé! To mi nevykládej, že to jende. Krabičku si klidně zakryj kusem papíru, aby tě to nerozptylovalo. S krabičkou to nemá nic společného.
ale vzdyt ja tu neresim zadnou krabicku serva. Resim jen to, ze v Align manualu doporucuji pro FBL nastaveni, ktere neni v souladu s kolmosti tahla na paku. Nejak tomu proste nerozumim, proc je jine nastaveni pro FB a FBL. No nic, proste pouziju to nastaveni pro FB, abych to mel kolme.
T-Rex 550E V2 FBL / X-Era 4020-2y 1000kv / JIVE 80+HV / HC3-SX / BLS251 / EDGE 553 - prodano
HC3-SX bezpádlo - zkušenosti
tomasvrx1 píše:pkotatko píše:???? Vzdyt vysel novy pred par tydny. Verze 114.
--software-- ne -firmware-
ja jsem dnes updatoval oboji a aktualni verze softu je 4.20, tak nevim jaky mas ty, ale k cemu potrebujes update?
T-Rex 550E V2 FBL / X-Era 4020-2y 1000kv / JIVE 80+HV / HC3-SX / BLS251 / EDGE 553 - prodano
insomnia píše:boZZda píše:Rameno serva táhlo jde vždy nastavit tak, aby to bylo vůči sobě kolmé! To mi nevykládej, že to jende. Krabičku si klidně zakryj kusem papíru, aby tě to nerozptylovalo. S krabičkou to nemá nic společného.
ale vzdyt ja tu neresim zadnou krabicku serva. Resim jen to, ze v Align manualu doporucuji pro FBL nastaveni, ktere neni v souladu s kolmosti tahla na paku. Nejak tomu proste nerozumim, proc je jine nastaveni pro FB a FBL. No nic, proste pouziju to nastaveni pro FB, abych to mel kolme.
Já nerozumím jak může mít vliv délka táhla na nemožnost nastavit kolmost táhla k páce? V tvém případě to bude tak, že čím kratší páka, tím více budeš muset v trimu posunout páku směrem dolů, aby byla kolmost zaručena. Nebude tedy páka ve směru trubky (horizontálně), ale to nehraje roli. Důležitá je jen a pouze kolmost páky na táhlo.
V extrému by to vypadalo tak, že když budeš mít páku 5mm dlouhou, tak bude ta páka hodně, ale opravdu hodně skloněna dolů, aby byla zaručena kolmost. Ale to je v pořádku.
Bezpádlo potřebuje mít větší rozlišovací schopnost než pádla. To znamená, že proto máš mít kratší páku, aby se pro stejný pohyb využila delší dráha serva = větší rozlišení. Nic jiného v tom není.
bavarianDemon 3X a 3SX
Ok, diky! Mel jsem pocit, ze to omezi pohyb DC po hrideli, ale ono to nebude mit zase takovy vliv. To co rikas s tou rozlisovaci schopnosti dava smysl - ted uz to chapu. Pootocim paku smerem doleva a bude to vyresne.
- tomasvrx1
- Kontaktovat uživatele:
--software-- ne -firmware-[/quote]
ja jsem dnes updatoval oboji a aktualni verze softu je 4.20, tak nevim jaky mas ty, ale k cemu potrebujes update?[/quote]
Bozzda mi říkal že tam budou změny v překladu, počítám že překlad bude dotáhnutý do konce. A že by měl být co nevidět. Tak jsem se ptal aby řeč nestála
Dnes jsem osadil 550 SBUS a snad rozchodil stabilizaci, to uvidíme za letu
,ale v ruce to reaguje dobře tak uvidím 
ja jsem dnes updatoval oboji a aktualni verze softu je 4.20, tak nevim jaky mas ty, ale k cemu potrebujes update?[/quote]
Bozzda mi říkal že tam budou změny v překladu, počítám že překlad bude dotáhnutý do konce. A že by měl být co nevidět. Tak jsem se ptal aby řeč nestála
Dnes jsem osadil 550 SBUS a snad rozchodil stabilizaci, to uvidíme za letu
Během pár dní bude k dispozici nový software v5. Nevím jestli bude i nová verze pro HC3, protože všechny změny jsou již v aktuálním fw. Nechme se překvapit...
bavarianDemon 3X a 3SX
- tomasvrx1
- Kontaktovat uživatele:
Rád bych se zeptal majitelů HC3SX .Když zapnu vypínač stabilizace, v mém případě je to mod kdy by to mělo hodit do roviny kam má blíž a pak přidat kolektiv , tak když mi vrtulník chvilku leží na stole nebo s ním hejbu v ruce s aktivovanou stabilizací ,tak mi deska cykliky po chvilce poskočí a pak se hned vrátí. Je to chyba HC? děje so to někomu z vás?Když stabilizaci vypnu, tak je to ok.
tomasvrx1 píše:Rád bych se zeptal majitelů HC3SX .Když zapnu vypínač stabilizace, v mém případě je to mod kdy by to mělo hodit do roviny kam má blíž a pak přidat kolektiv , tak když mi vrtulník chvilku leží na stole nebo s ním hejbu v ruce s aktivovanou stabilizací ,tak mi deska cykliky po chvilce poskočí a pak se hned vrátí. Je to chyba HC? děje so to někomu z vás?Když stabilizaci vypnu, tak je to ok.
To ti dělá, když máš zapnutou stabilizaci? To je v pořádku, protože se snaží stabilizovat, ale na stole mu to nějak nejde a tak se snaží a je zmatený! Když to nedělá v letu a nebo bez stabilizace, tak bych to považoval za OK.
Za letu je vše OK? Stabilizace v letu je OK? Klidně to raději vyzkoušej výš, aby jsi měl čas, kdyby se něco po... a ty to stihnul vypnout a srovnat.
bavarianDemon 3X a 3SX