DJI - F305, F306, F308 Phantom 2

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Zamčeno
Zpráva
Autor
salamander

Re: DJI - F305 Phantom 2 RC set kvadrokoptéry 2.4GHz s H3-2D

#391 Příspěvek od salamander »

Dneska poobede nainštalovanie v3.02 lenže fučalo tak som išiel nastriekať ten podvozok na čierno, tie biele nožičky sú strašné.
Jedna išla v pohode mimo stroja ale druhá mala veľa káblov tak som to oblepil zhodil magneticky držiak , skrátka všetko.
Podvozok je pekný čierny a už nesvieti ako tie biele tenké čínske nožičky .
Idem lietať a blikanie červená-zelená-žltá a stále dokola, 6 družíc a nič .
Dam to na PC a ponuklo mi v3.04 a hneď kalibráciu IMU .
Rýchlo za plot na pasienok , chytenie 6 družíc bleskovo , potom taneček a vykopol som to tak do 2 m a krásne to stálo.
Začal som ho preháňať čo som už dlhšie nerobil, buď alebo :)
Paráda , stúpanie rýchlo a plynulo ako raketa , klesanie kolmo dole viac ako 2m to nedalo, išlo to krásne plynulo, pri doprednom lete tiež plynulé klesanie, ale , keď som to trochu prehnal ako keby bol skočil zo schodíka tak som klesanie spomalil a išiel plynule .
Je to na filmovanie a nie na blbnutie , lieta docela svižne takže spokojnosť .

Mouchanek, nastav kameru na MEDIUM , ja tak lietam na monitor , najďalej tak cca 400 m, ak budem chcieť ďalej musím byť na kopci lebo bývam v doline a už mi tienia stromy a baráky.
Bazil

Re: DJI - F306 Phantom 2 RC set kvadrokoptéry 2.4GHz s H3-3D

#392 Příspěvek od Bazil »

hravec píše:tak kdo už máte 3D gimbal ?

pořád se rozhoduji zda do toho aušusového napojení GP jít nebo zda ještě počkat....

nechcete někdo kdo máte kontakty na DJI zkusit objednat ten díl pro systémový konektor s 2D, co by to stálo, kdyby se to přehodilo?

Tak jsem dneska mluvil s Pelikánama, údajný důvod proč je připojení přes USB a nikoliv přes proprietární konektor je ten že v FPV obraze byla interference, kterou někdy neodstranila ani antiinterferenční deska, která je součástí balení každého H3-3D. Proprietární konektor i náhradní pásky k USB konektoru půjdou sehnat, cena známa není, alespoň u pásků prý půjde o zanedbatelnou částku. Je nasnadě, že DJI dřív nebo pozdějí vydá H3-3D ve verzi dva, které bude mít odstraněny všechny dětské nemoci, typická čína.
DJI Phantom 2 F306, Zenmuse H3-3D, GP3+BE
VTx TS 832 + Flysight Black Pearl 7" 1024x600
gardenroute

#393 Příspěvek od gardenroute »

Bazil píše:...Tak jsem dneska mluvil s Pelikánama, údajný důvod proč je připojení přes USB a nikoliv přes proprietární konektor je ten že v FPV obraze byla interference, kterou někdy neodstranila ani antiinterferenční deska, která je součástí balení každého H3-3D...
Moje první hypotéza se potvrdila, nicméně to stejně nechápu, když i k této doxurvené v2 přibalují tu antiinterferenční destičku... Copak soudruzi v HK poxrali ?
Moc tomu nevěřím, takovéto šílené řešení je možná dobré pro ty, co svou GP z gimbalu nevyndávají, to asi vzhledem k ceně nebude moc obvyklé, kameru chce každý asi využít i jinak. Takže častější vyjímání GP z této zrůdy bude mít asi následky. Proto každému, kdo 3D okamžitě nepotřebuje doporučuji zůstat u 2D a počkat si na profesionální řešení. Vzhledem k pořizovací ceně (která sice padla někam na původní polovinu) je to dost velká prasárna, za mých původních 700USD bych jim to hodil na hlavu jako nedodělek a pazdrát. Tady mě DJI moc zklamala, co byl odejít Collin, jde to s nimi s kopce, a to nejen na poli marketingu, asi to s tím zlevňováním přehnali, a nemají prachy na pořádný vývoj...
Hnus velebnosti... :?
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
hravec

#394 Příspěvek od hravec »

stejná cesta jako nahnilý jabko, včera o tom byl pořad, že nemají vůdce, myslitele a vizonáře a proto je předběhl Google, Samsung, za chvíli to bude zpět i Microsoftnokia...
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
Petr_K
Kontaktovat uživatele:

#395 Příspěvek od Petr_K »

gardenroute píše:Tak hoši, máte pro Vaše P2ky zase nový FW :
Firmware to V3.04 using the Assistant software V3.0.

Tak jsem to tam nahrál a jsem na to zvědavý co to bude dělat a jak to bude dělat 8)

mouchanek píše:Dnes jsem nainstaloval FPV
zatím jsem se vzdálil na 200m ... ale signál nevypadl a vše fungovalo

Jak silný máš vysílač a jaké antény?
Já bych měl mít 600mW, ale nejsem s tím úplně spokojený, protože ten obraz se chvilkami ztrácí, připadá mi to, jako kdyby to nevysílalo tím správným výkonem.
Zajímalo by mě, jestli existuje nějaká možnost jak zjistit, či změřit jestli vysílač vysílá uvedeným výkonem.

salamander píše:... som išiel nastriekať ten podvozok na čierno, tie biele nožičky sú strašné.

Hoď sem nějaký obrázek, ať je vidět, jak se ti změnil vzhled Phantoma :wink:
mouchanek

#396 Příspěvek od mouchanek »

já mám Boscam 400mW i s diverzním monitorem a vestavěnou baterkou v něm, anteny jsem tam vzal na test za 5E jedu a na těch 200m fungují, dnes zkusím udělat teda nějaký test jestli to třeba zvládne 500m
Soused má AVL58 na P2 a taky mu to nějak přeskakuje, říkali jsme že mu pujčím ty mé anteny za 5E tak jsem na to zvědav
gardenroute

#397 Příspěvek od gardenroute »

Petr_K píše:...Já bych měl mít 600mW, ale nejsem s tím úplně spokojený, protože ten obraz se chvilkami ztrácí, připadá mi to, jako kdyby to nevysílalo tím správným výkonem. Zajímalo by mě, jestli existuje nějaká možnost jak zjistit, či změřit jestli vysílač vysílá uvedeným výkonem...
Petře (a nejen Ty), koukni do mého blogu, mám tam tabulku výkonů na jednotlivých kanálach (a dost se to liší !!!) u vybraných Boscam/Foxtech FPV vysílačů, třeba Vám to pomůže najít ten správný kanál s nejvyšším výkonem :) Budu tam dávat postupně i jiné užitečné informace pro Ptaaky.
salamander

#398 Příspěvek od salamander »

05222014412.jpg
05222014411.jpg
Nastriekaný podvozok na čierno...
gardenroute

#399 Příspěvek od gardenroute »

Krasavec :)
salamander

#400 Příspěvek od salamander »

:D snaha by bola...
hravec

#401 Příspěvek od hravec »

no nevim... a o kolik je to s těma samolepkama (každopádně Telik by šel hned dolů nebo ti dali nějakou slevu za tu reklamu?)a barvu na podvozku těžší?
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
Bazil

#402 Příspěvek od Bazil »

Čáru přes plán jim klidně mohli udělat i v GoPro.... Novej firmware v kameře a problém může být na světě. Stejně jako dosílali prvním majitelům H3-3D antiinterferenční desky tak můžou doslat konektor. Já osobně si myslím, že H3-3D je jen testík a ona v2 bude pro nový GP4. Třeba.... spekulovat se dá donekonečna....
DJI Phantom 2 F306, Zenmuse H3-3D, GP3+BE
VTx TS 832 + Flysight Black Pearl 7" 1024x600
Andrew007

#403 Příspěvek od Andrew007 »

Zdravim vsetkych nadsencov rcmanii,

Dovolte aby som sa predstavil, volam sa Andrej a pisem sem ohladom kupy quadrocoptru phantomu 2 . Predtym ak som sa sem registroval som nazbieral dost info a materialov ohladom produktu DJI a komplet lietani s FPV. Mozno ze sa vam na zaciatku bude zdat ale mam na vsetkych viacero otazok. Planujem kupu Phantomu 2 len sa neviem rozhodovat co by bolo pre mna vhodnejsie a za rozumne peniaze . Osobne sa mi najvaic pozdava kombinacia Phantomu 2 bez Visons . Preco ? Za hranicnych 500€ uz clovek ma zakladnu verziu Phantomu 2 na ktoru by som zaobstaral Go Pro 3 kameru, ktora je vo kvalite na uplne odlisnej urovni . Dalej je tam rezerva financii pre gimbal Zenmeus H3 3D a fpv system . Moja otazka znie, ci sa v celku oplati investovat do Phantomu 2 a dokupit si gimbal a gopro 3 . Chcem to pouzit na rekreacne zabery a chcel by som este vyuzit aj FPV len nemam ziadnu predstavu ci sa oplati kupit rovno set alebo zvlast vysielac a prijmac. Dalej, rad by som uvital vase navrhy co kde kupit, v ktorom obchode a samozrejme co najlacnejsie. Myslim si ze sa do 1100€ zmestim bez problemov. Ak nie, pls opravte ma

Dakujem vsetkym vopred za ochotu a pomoc.

Andy . :wink:
salamander

#404 Příspěvek od salamander »

hravec : Telink kopteru skladal a dali tam svoju nálepku , mne to nevadí, ta váha farby na podvozku :?: - dá sa to aj nejako zmerať ?
Vo výške ten podvozok tak nekričí , samozrejme , pokiaľ stroj je vidieť .
xpertvis

#405 Příspěvek od xpertvis »

gardenroute píše:Moc tomu nevěřím, takovéto šílené řešení je možná dobré pro ty, co svou GP z gimbalu nevyndávají, to asi vzhledem k ceně nebude moc obvyklé, kameru chce každý asi využít i jinak. Takže častější vyjímání GP z této zrůdy bude mít asi následky. Proto každému, kdo 3D okamžitě nepotřebuje doporučuji zůstat u 2D a počkat si na profesionální řešení.

Chcel som sa spytat ze v com je problem s tym gymbalom, lebo nechapem vase vyhrady. Po vzhliadnuti ceny ale ostavam ticho. za 700USD by ten gymbal mal pod kopterou levitvať. Nechapem za co pytaju tych 700USD. Zrejme za značkove meno. A rovno 4x.
Zamčeno

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“