PC CESSNA - ARF 4kan - Pelikan

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zamčeno
Zpráva
Autor
powder
Kontaktovat uživatele:

Cessna - velikost podvozkových kol

#406 Příspěvek od powder »

Zdar Cessnáci, zrovna dokončuji konstrukční model (Cessna 172) o stejném rozpětí i hmotnosti (budu krapet těžší).
Potřeboval bych vědět jak velká kola podvozku používáte. Chci přistávat (startovat) na trávě a to vylučuje použití botiček a maketových 2cm koleček...
Předpokládám užití řízeného příďového kola s průměrem 40-70mm a o krapet menších kol hlavního podvozku...
tox232
Kontaktovat uživatele:

#407 Příspěvek od tox232 »

Ty co jsou v setu tak maj 3,5cm ale ja je mám sundaný a přistávám na břicho do trávy
http://tox232.webnode.cz
scarabeus

#408 Příspěvek od scarabeus »

tox232 píše:Ty co jsou v setu tak maj 3,5cm ale ja je mám sundaný a přistávám na břicho do trávy

To samy. Na pristani je model strasne lehkej a dokaze to jen na naprosto rovnym asfaltu. Na zadny trave, i sebelip poseceny, nema sanci. Mozna tak uplne rovnej anglicak :-D
jedelsky
Kontaktovat uživatele:

#409 Příspěvek od jedelsky »

mužu se jen zeptat jak ste sundali tu hřidel stoho motoru drži tam jak přilepena (ten imbus sem sundal)
tox232
Kontaktovat uživatele:

#410 Příspěvek od tox232 »

Já jsem si rotor podložil dvěma dřívkama a hřídelku jsem vyklepal malým křížovím šroubovákem a kladivem.Jde to ztuha ale jde to
jedelsky
Kontaktovat uživatele:

#411 Příspěvek od jedelsky »

jj děkuju
scarabeus

#412 Příspěvek od scarabeus »

tox232 píše:Já jsem si rotor podložil dvěma dřívkama a hřídelku jsem vyklepal malým křížovím šroubovákem a kladivem.Jde to ztuha ale jde to

Delal jsem to podobne, dulezita je mekka podlozka, abys rotacni plast neposkodil! Drzi tam opravdu fest a je to tak spravne. Vyklepat cimkoliv, co ma mensi prumer nez hridelka a je to dostatecne festovni (treba ocelova jehla).
coro

#413 Příspěvek od coro »

Než prenášať silu celým rotorom, použil som trubičku (hliníkovú, aj uhlíková by to udržala), do ktorej sa tá oska zmestila (aj na dĺžku, vyklepal som ju tak že vpadla dnu do trubičky). Tým bolo namáhané len tesné okolie uchytenia osky, celý rotor bol voľne.

Ad podvozok - prevracia sa to v tráve dopredu - myslím že preto, že buď predný, alebo možno aj hlavný podvozok je príliš vzadu. Budem riešiť. Skúsim najprv obuť väčšie kolesá, mám poruke priemer 6cm po ktorých podobný model v pohode behá.
jedelsky
Kontaktovat uživatele:

#414 Příspěvek od jedelsky »

hej a stava se vam někdy že vysílač nenaběhne tak jak ma?mně to děla to že plny je misto křidylek a zbytek kanalu prostě nejde hřidel už mam uddělanou diky za rady
tox232
Kontaktovat uživatele:

#415 Příspěvek od tox232 »

Nikdy mi to neudělalo.Zapínáš nejdřív vysílačku a pak připojíš baterku?Jak je to v návodu
jedelsky
Kontaktovat uživatele:

#416 Příspěvek od jedelsky »

je to kamošova cessna mam ji tu na opravě dělal jsem mu ti hřídel ,samořzejmě že zapinam první vysílač a až pak letadlo
otompotom
Kontaktovat uživatele:

#417 Příspěvek od otompotom »

A necháš motor odpípat, prtože pokud ne mohlo by to dělat problémy 8O
SIG Piper Clipped Wing - RIP Z-37A ve výstavběMeridian 10ccE-Flite TimberPrcek F3KOrca F3K
jedelsky
Kontaktovat uživatele:

#418 Příspěvek od jedelsky »

jj ikdyž necham odpípat to nejde
coro

#419 Příspěvek od coro »

jedelsky píše:hej a stava se vam někdy že vysílač nenaběhne tak jak ma?mně to děla to že plny je misto křidylek a zbytek kanalu prostě nejde hřidel už mam uddělanou diky za rady

Neodišiel Ti príjmač / kryštál v príjmači? V súvislosti so zlomenou oskou - kryštál odchádza prvý, po rane - je citlivý na silné otrasy. Vysype Ti ich predavač na sklenený stôl, a už môže tretinu vyhodiť. ... a často ešte trochu funguje ale použiteľný už nie je.
Tie vysielače, nech sú aké chcú, by mali fungovať aj s normálnymi príjmačmi (nie PCM), nemáš poruke kolegu so syntézovým príjmačom s ktorým by ste vyskúšali - vylúčili chybu vysielača?
jedelsky
Kontaktovat uživatele:

#420 Příspěvek od jedelsky »

vyřešil jsem to jinak vzal jsem starou Graupnerku (7kanal) tam byly obyč kniple(ne křižove) a z vysilačky od cessny jsem vzal ty kniple a dal je do te graupnerky :D mimichodem ta nikdy neselhala a navic tam muže ještě strčit 4 přepinače a nastavovat vychylky ted je tam jeden přepinač a jeden petinciometer ten petinciometer bude sloužit jako ovladač klapek a přepinač asi budou někdy světla
Zamčeno

Zpět na „Stavebnice“